Litauens Eurovision-bidrag 2017

2017-03-16 (torsdag)

LitauenLördagen den 11:e mars valde Litauen ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av “Eurovizijos 2017“. Efter en lång uttagning, där 49 bidrag kom till start, var de nu framme vid show 10 där det skulle avgöras vilket av de kvarvarande sju bidragen som skulle skickas till Kiev.

Vinnaren utsågs genom 50/50 jury- och tittarröster, där juryn bestod utav både en litauisk och internationell jury. Slutresultatet samt länkar till bidragens framträdanden (från tidigare i uttagningen) ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Litauens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Rain of Revolution”, Fusedmarc
final-framträdandevinnar-framträdandetdeltävlings-framträdande
(text & musik: Viktorija Ivanovskaja, Denis Zujev, Michail Levin)

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2017 – Finalen (11:e mars)

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Rain of Revolution“, Fusedmarc (72) 12 p. (15 324) 12 p. 12 p.
2. “I’m Like a Wolf“, Aistė Pilvelytė (52) 8 p. (14 438) 10 p. 10 p.
3. “Love Shadow“, Kotryna Juodzevičiūtė (69) 10 p. (4 309) 7 p. 8 p.
4. “Get Frighten“, Gytis Ivanauskas (30) 4 p. (5 356) 8 p. 7 p.
5. “Feel Myself Free“, Gabrielius Vagelis (49) 7 p. (2 223) 4 p. 6 p.
6. “Like I Love You“, Greta Zazza (48) 6 p. (3 225) 5 p. 5 p.
7. “Let U Go“, Paula (44) 5 p. (4 240) 6 p. 4 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Då jag inte hittat någon länk till den litauiska finalen så vet jag inte om de slutliga final-framträdandena hade förändrat min syn på startfältet men jag har sett bidragen framföras i så många tappningar att jag tror att jag var relativt säker på vad jag tyckte redan innan finalen. 🙂

Inte helt oväntat så hamnade min personliga favorit, “Let U Go“, sist medan min andra förhandsfavorit, “I’m Like a Wolf“, var med i toppstriden… men det räckte inte riktigt ända fram denna gång.

I stället var det “Rain of Revolution” som drog det längsta strået och då juryn och tittarna var överens om vem de ville ha som vinnare så antar jag att denna maratonuttagning slutade precis som den skulle. Nu återstår det bara att se om även ESC-juryn och ESC-tittarna är lika generösa med sina röster.

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Litauens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Johan

  Känns som att jag är väldigt ensam med att gilla detta? Annorlunda, lite härligt soulrock-gung i alternativ tappning med Litauens svar på Lilla My som huvudperson. Engelskan må stundtals vara horribelt dålig, men har hört klipp där den är betydligt mer acceptabel. Gissar att det var stundens hetta som lade lite krokben för språket i detta klipp.

  Äh, heja Litauen. Tack för att ni i alla fall kommer med något annorlunda.

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Även jag kan hitta små enstaka stänk av svängighet i bidraget vid ett fåtal tillfällen under de tre minuterna… men som helhet så är jag inte så värst imponerad. Skriver dock under på att det är trevligt att de kommer med något annorlunda. 🙂

 3. Adri

  Jag uppskattar, som de flesta, också variation och för det får de ett liiiiitet plus i kanten. Det finns något litet sound i bakgrunden som får mig att tänka “det här hade tusan kunnat bli något bra” men istället är det inget som inte riktigt funkar. Tycker den är riktigt högljudd och irriterande och redan första lyssningen blev jag trött på sångerskans konstanta “yeah yeah”

  Nej. Litauen låg högt hos mig 2015 och 2016, men tyvärr blir det botten 5 nu 🙁

 4. Marcus

  Är det här musik? Seriöst? Jag hoppas det är fel med ljudet på videoklippet för jag hör tre minuters gnyende från “sångerskan” ackompanjerat av orytmiskt blippande. Sist.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se