Sverige Schlagerpinglan: I förra veckan påbörjade Aftonbladet sin lista över de artister som (enligt deras källor) anses vara aktuella för Melodifestivalen 2020, vilket dock dementerades av artisten direkt. Nu har ytterligare namn avslöjats:

Uppdaterat 2019-10-23: Även The Mamas (John Lundviks kör från 2019) uppges vara klara för Melodifestivalen 2020.

Artist som antas vara klar för Melodifestivalen 2020:

Victor Crone (20:e-plats i ESC 2019 för Estland med “Storm“)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2020 (enligt aftonbladet.se)
Amanda Aasa (bekräftad efter “P4 Nästa 2019“)
Victor Crone Det rår vi inte för“ (Andra Chansen 2015 med Behrang Miri)
Hanna Ferm Hold You” (delad 2:a 2019 med LIAMOO)
Jakob Karlberg
The Mamas Too Late For Love“, John Lundvik
(vann MF 2019 som kör bakom John Lundvik – 5:a i ESC 2019)
Artist som “jagas” av SVT (enligt aftonbladet.se)
Carola (deltagit fem gånger i Melodifestivalen)
(Info från aftonbladet.se / aftonbladet.se– Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Återigen får jag väl påminna om att artisterna själva inte får lov att bekräfta att de kommit med så detta är endast information från Aftonbladets källor och får därför tas för vad det är – spekulationer i väntan på att SVT avslöjar vilka som verkligen valts ut till Melodifestivalen 2020. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Sverige i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2020 – del 2”

 1. craxman4

  skittråkiga namn än så länge, SVT måste börja vakna nu

 2. Mats Wältare

  Här är vad jag tycker om dom som är aktuella för Melodifestivalen 2020 (enligt Aftonbladets källor)
  Victor Crone Nja jag vet inte om honom jag tycker han är bra men jag vet inte bara
  Hanna Ferm Jag hoppas att hon kommer vara med jag älskar hennes röst
  Jakob Karlberg Visst jag gillade hans låt från 2015 hoppas hans låt är på svenska
  (Min egen prediction som jag personligen hoppas kommer vara med i Mello)
  Ola Salo Jag vill verkligen ha honom tillbaka med en bra rock låt på engelska

 3. Staffan_fryst

  Jag förväntar mig bara massa sol glada svenska ansikten detta år, då det verkar vara typiskt av SVT att vara diskriminerande mot en utomeuropeisk invandrare. De verkar aldrig vilja släppa vidare en sådan oavsett hur talangfull han / hon är. Själv är jag 110 procent svensk, men har en del kompisar som är invandrare. En av dem är en väldigt talangfull musiker, som har anmält sig till Melodifestivalen en hel del gånger, men inte gått vidare pga sin hudfärg och härkomst.

 4. Schlagerpinglan

  @Staffan_fryst, Alla som sett någon säsong av Melodifestivalen vet om att SVT inte tvekar när det gäller att ta med artister och programledare som inte har “sol glada svenska ansikten”. Det finns många talangfulla artister och låtskrivare, både svenska och utländska, som har skickat in bidrag till Melodifestivalen år efter år utan att komma med och anledningarna till att de inte gått vidare kan vara många men jag tvivlar på att härkomst varit en av dem. Jag förstår frustrationen, men slutsatsen känns väldigt felaktig. Har du ens tittat på Melodifestivalen?

 5. Staffan_fryst

  @Schlagerpinglan, Det verkar faktiskt finnas en rasistisk syn som SVT och andra svenska tv – kanaler har på folk med invandrarbakgrund, när det gäller att dela ut ett sådant stort pris, som kan leda till rikedomar och annat. När det gäller invandrare är det mer som att de lottar ut en eller några varje år, för att folk inte ska undra. Istället för att alltid låta den individuella bästa personen få sin förstjänade chans, oavsett sin etniska bakgrund. Min vän ÄR faktiskt väldigt talangfull, och har utan tvekan blivit snuvad av sin chans. Du säger att det kan finnas många anledningar till varför han inte kom med, vad i sånna fall? Och speciellt vad, när de delar ut så många platser då det bara är ca 2000 människor som anmäler sig?

 6. Schlagerpinglan

  @Staffan_fryst, Jag tvivlar inte på att din vän är talangfull, men det är mer än talang som avgör vilka 28 som väljs ut av de 2 545 som hoppas på en chans i Melodifestivalen 2020. Förutom att de (förhoppningsvis) försöker välja ut de bästa låtarna så ska de försöka få ihop ett startfält som kan tilltala större delen av tittarna. Därför måste de satsa på många olika sorters artister och musikgenrer och då de förmodligen även vill få med några namn som kan tänkas medföra skriverier om startfältet under resans gång så kan de inte endast se till talang.

  Det är m.a.o. en ganska minimal chans att man som oetablerad artist får chansen att tävla i Melodifestivalen. Många som “förtjänar” en plats (både kända och okända, svenska och utländska) kommer att få ett nej för att de inte passar in i bland de 28 som utgör den perfekta mixen 2020. Det betyder inte att de saknar talang eller har fel härkomst, utan att de helt enkelt inte passar in i 2020-pusslet.

 7. Schlagerpinglan

  @Staffan_fryst, Mitt tips till din vän är att inte ge upp och lockas att skylla alla motgångar (som även svenskar råkar ut för) på rasism utan fortsätta att skicka in bidrag. Med lite tur så kanske han lyckas att skicka in det rätta bidraget vid rätt tillfälle (d.v.s. samma förutsättningar som gäller för alla som vill vara med) och därigenom komma med i Melodifestivalen. Lycka till.

 8. Melohype

  Vi är nu inne i första veckan av november. När avslöjas alla de 28 finalisterna?

 9. Schlagerpinglan

  @Melohype, Jag tror inte att SVT gått ut med något datum än. De senaste åren har presentationen varit den 30:e november (inför MF 2017), 28:e november (inför MF 2018) och 27:e november (inför MF 2019) så en gissning är ju att det blir i slutet av november. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se