Sverige I onsdags meddelade SVT, enligt aftonbladet.se, att de inte såg någon fara med lördagens sändning av Melodifestivalen 2020 och att de just då inte hade någon annan eller bättre bedömning än Folkhälsomyndigheten, vad gäller riskerna p.g.a. corona-utbrottet.

Sedan den danska statsministern Mette Frederiksen under fredagen, enligt ekstrabladet.dk, uppmanat alla som arrangerar evenemang med fler än 1 000 deltagare att ställa in eller skjuta upp (och danska DR beslutat sig för att sända finalen av DMGP 2020 utan publik) så valde SVT att ha ett möte med Live Nation (som håller i det publika arrangemanget) för att avgöra hur man ska agera inför den stundande svenska finalen.

fredagseftermiddagen kom SVT med beslutet: de kör på som planerat och sänder inför publik. Beslutet motiveras med att de följer de angivna rekommendationerna men kan ändra sig om Folkhälsomyndigheten eller regeringen kommer med nya direktiv. I nuläget kan oroliga besökare inte få pengarna tillbaka för sina biljetter men SVT hoppas likväl att de som varit i ett riskområde tar ett eget ansvar.

Finalen planeras att sändas från Friends Arena den 7:e mars och väntas locka omkring 35 000 besökare. Förutom själva finalsändingen så är även två publikrep planerade, ett på fredagskvällen och ett på lördagseftermiddagen och båda brukar locka mellan 20 000 och 30 000 besökare. (Källa: aftonbladet.se)

Uppdaterat: Se info direkt från svt.se där det, förutom att SVT uppmanar publiken att stanna hemma om de känner sig sjuka, nu bl.a. står följande:
“Har man befunnit sig i ett riskområde ska man enligt Camilla Hagert kunna få pengarna tillbaka. – De som kan återlösa sin biljett är de som kan uppvisa en resehandling till något av riskområdena de senaste två veckorna.”

Se även: “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Uppdaterat:Hur påverkas Eurovision Song Contest 2020 av corona-utbrottet?

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Finalen sänds med publik trots corona-risker”

  1. Nathalie

    Som media håller på så skulle jag troligtvis få ett mentalt sammanbrott ifall någon i närheten av mig hostade eller nös.
    Men jag tycker ändå det är kul att de gör det med publik, även om jag kan förstå Danmarks beslut. Jag undrar hur tävlingen kommer te sig i Danmark dock. Sjunger artisterna och sedan väntar tomma applåder?

  2. Marcus

    Jag kommer att tänka på 1963 års Eurovision, när publiken satt i en studio och artisterna framträdde i en annan. Så många bra låtar det året, men framträdandena saknade det där lilla extra som blir när en artist ställs inför och interagerar med energin från publiken.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se