AndorraNu i maj rapporterade eurofestivales att TV-bolaget RTVA (Ràdio i Televisió d’Andorra) klargjort att de inte tänker låta Andorra göra någon comeback i Eurovision Song Contest 2021, men att det är landets regering som beslutat detta (trots indikationer om motsatsen i november).

Landets senaste ESC-artist, Susanne Georgi, hävdar dock att hon har säkrat finansieringen för ett eventuellt ESC-deltagande samt att hon presenterat sitt förslag för både Andorras premiärminister Xavier Espot och RTVA:s Xavier Mujal men att hon ännu inte fått något svar.

Vem den mystiske sponsorn är vill hon inte heller avslöja mer än att företaget inte kommer från vare sig Spanien eller Danmark utan ett “stort och viktigt land i Europa“.
(Källa: wiwibloggs.com)

Andorras senaste bidrag i Eurovision Song Contest:

“La Teva Decisió (Get A Life)”, Susanne Georgi (ESC 2009)

Andorras samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:

2009: La Teva Decisió (Get A Life)“, Susanne Georgi 15:e i semi 1
2008: Casanova“, Gisela 16:e i semi 1
2007: Salvem El Món“, Anonymous 12:a i semifinalen
2006: Sense Tu“, Jennifer 23:a i semifinalen
2005: La Mirada Interior“, Marian van de Wal 23:a i semifinalen
2004: Jugarem A Estimar-nos“, Marta Roure 18:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Då det nu gått 11 år sedan Andorra senast tävlade i ESC så vågar jag inte tro alltför mycket på en comeback… men om det finns intresse, pengar och positiva resultat för andra småländer (som t.ex. San Marinos finalplats 2019) så kan jag inte låta bli att hoppas. Kanske inte till 2021 men relativt snart i alla fall. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2021: Andorra planerar inget deltagande… eller?”

 1. Adri

  Jag välkomnar Andorra tillbaka – när det än må ske! 🙂 Jag gillade ju faktiskt Andorras låtar förr. 2004, 2005 och 2009 är alla kanon!

  Landet verkar dock fast bestämt om att inte komma tillbaka. Men man ska aldrig ge upp. Kom ihåg chocken när Tjeckien meddelade sin återkomst! 🙂

 2. Micke

  Andorra är hur välkomna som helst tillbaka till ESC. Inte för att de gjort något större avtryck men självklart. Välkomna tillbaka om ni vill: Vad gäller deras sex bidrag i tävlingen så tycker jag inget är direkt dåligt. Fyra av de sex är hyfsade. Ett hade varit mer än så om det inte hade varit för fejken med instrumenten. Klarar inte sånt helt enkelt. Kan du inte spela ett instrument så rör det inte på scen. Det bidraget som nu är kvar är helt överlägset i Andorra. Ett glädjepiller som jag vet många gick igång på

  https://www.youtube.com/watch?v=zOYO0KqcMsk

 3. Adri

  Micke: I ett tidigare inlägg snackar du plojlåtar och ber om folks tips på plojlåtar tävlingen sett förr. Jag vet inte vilket inlägg det var så jag svarar här.

  Du hintar där om att jag inte plojlåtar. Jag låter utomordentligt tråkig. Men generellt sett har du rätt att jag är inget för plojlåtar. Jag räknar inte Island i år som en plojlåt. Den har för mycket hjärta.

  Det är svårt att diskutera plojlåtar för folk verkar inte bestämda över definitionen. Jag googlade runt inför denna kommentar för att se vad folk hade att säga och då såg jag bland annat Kroatien 2006 nämnas.

  Och visst, den är kul! Men är det ett skämt? Ja jo kanske. Det är omöjligt för mig att säga. Jag kan inte kroatiska.

  Men vissa plojlåtar får det i alla fall att sprätta även i mig och här kommer mina cents:
  • ”Uno” – Ryssland (2020)
  – Denna låt är mer än bara ett skämt. Den är viktig. Tänk på senaste upplagorna av ESC. Skämtlåtarna har lyst med frånvaro. Näst intill utrotade. Tacka Ryssland för att ta tillbaka plojlåten! 🙂
  • ”Pokusaj” – Bosnien & Herzegovina (2008)
  – Lite The Ark över denna låt
  • ”Boom Boom Boomerang” – Österrike (1977)
  – Kanske den första plojlåten? Jag vet inte. Men gillar den gör jag! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se