GreklandDen 18:e mars bekräftade TV-bolaget ERT att de internvalt sångerskan Stefania att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2021. Enligt grekiska znews.gr så har Dimίtris Kontόpoulos redan skrivit klart Stefanias ESC 2021-låt.

Stefania ska enligt uppgifterna nu spela in låten i Aten för att sedan kunna presentera den redan i november, men detta har inte blivit officiellt bekräftat.

I väntan på det grekiska ESC 2021-bidraget så har den låt som kom uppges ha kommit tvåa i 2020-internvalet släppts, se nedan. (Källor: znews.gr och wiwibloggs.com)

Uppdaterat: Senaste ryktena, enligt escxtra.com, säger att Stefania ska resa till Grekland i oktober för att spela in ett flertal låtar med Dimίtris Kontόpoulos och ARCADE för att sedan kunna presentera minst fyra låtar till ERT. Om det blir någon form av låtuttagning eller ej är fortfarande ovisst men att det slutliga bidraget ska kunna presenteras i november var nog lite väl optimistiskt.

Greklands alternativa bidrag till Eurovision Song Contest 2020:

FRIDAY“, Stefania
(t&m: Dimitris Kontopoulos, Arcade, John Ballard)

Schlagerpinglan: Nu har jag endast lyssnat på “FRIDAY” en gång, vilket gör att jämförelsen inte blir riktigt rättvis, men så här inledningsvis så föredrar jag den över “SUPERG!RL“. Båda känns som att de är anpassade till en ung sångerska, vilket jag ser som väldigt positivt då det blir mer trovärdigt, men de där JESC-vibbarna som jag inte gillade i 2020-bidraget märker jag inte av här utan det är bara en frisk, okomplicerad fläkt av glad musik. 🙂

Min förhoppning är därför att Stefanias 2021-bidrag påminner mer om “FRIDAY” än “SUPERG!RL”, men om svaret kommer redan i november eller vi blir tvungna att vänta längre återstår att se.

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Grekland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se