Schlagerpinglan: I kväll är det återigen dags för manade Eurovision-fans att samlas framför skärmarna och tillsammans titta på en historisk ESC-final via YouTube, dela med sig av sina kommentarerTwitter under #EurovisionAgain och rösta fram en ny vinnare, se mer info här.

Vilka ESC-finaler som redan återupplevts under den första säsongen hittar ni här, medan denna andra säsongs avklarade finaler finns här: ESC 1999, ESC 1985 och ESC 2005. Tredje lördagen i månaden kl. 21:00 är det som gäller och i kväll är det tydligen Eurovision Song Contest 1976 som ska återupplevas. 😀

Vinnarna av Eurovision Song Contest 1976:

Save Your Kisses For Me“, Brotherhood of Man (Storbritannien)

Schlagerpinglan: Under kvällens show postar jag ett nytt inlägg med finalens resultatlista från 1976 med länkar till bidragen, precis som jag gjort vid de tidigare lördagarna jag deltagit i denna aktivitet. Först ska jag dock (under showens gång) se om jag kan få fram mina egna final-röster för 1976. 😀

Uppdaterat: Här är resultatet från lördagens omröstning:

#EurovisionAgain
(Grafik:#EurovisionAgain på Twitter)

Resultattavlan från 1976 hittar ni här: “Tillbakablick: Eurovision 1976 i Haag, Nederländerna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision Again – 17:e oktober 2020 – ESC 1976”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha lyssnat på samtliga tävlingbidrag under kvällens gång så har jag sammanställt min ESC 1976-topplista:

  12 poäng – “Save Your Kisses For Me”, Brotherhood of Man (Storbritannien)
  10 poäng – “My Little World”, Waterloo and Robinson (Österrike)
  8 poäng – “Un, Deux, Trois”, Catherine Ferry (Frankrike)
  7 poäng – “Toi, La Musique Et Moi ”, Mary Christy (Monaco)
  6 poäng – “Chansons Pour Ceux Qui S’aiment”, Jürgen Marcus (Luxemburg)
  5 poäng – “Emor Shalom”, Chocolate, Menta, Mastik (Israel)
  4 poäng – “When”, Red Hurley (Irland)
  3 poäng – “Sing, Sang, Song”, Les Humphries Singers (Tyskland)
  2 poäng – “Pump-pump”, Fredi and The Friends (Finland)
  1 poäng – “Judy Et Cie.”, Pierre Rapsat (Belgien)

  11:a – “Sobran Las Palabras ”, Braulio (Spanien)
  12:a – “Djambo, Djambo”, Peter, Sue and Marc (Schweiz)
  13:e – “Uma Flor De Verde Pinho”, Carlos do Carmo (Portugal)
  14:e – “Ne Mogu Skriti Svoju Bol”, Ambasadori (Jugoslavien)
  15:e – “Panaghia Mou, Panaghia Mou”, Mariza Koch (Grekland)
  16:e – “The Party’s Over Now”, Sandra Reemer (Nederländerna)
  17:e – “We’ll Live It All Again”, Romina and Al Bano (Italien)
  18:e – “Mata Hari ”, Anne-Karine Ström (Norge)

  Även om jag vet att jag lyssnat på samtliga ESC-bidrag ett antal gånger genom åren under otaliga genomlyssningar så känns det likväl som att jag hörde en del av bidragen för första gången i kväll. Det är m.a.o. något visst med att se en ESC-final – bidragen kommer mer till sin rätt (eller så är det bara det att man lyssnar på ett helt annat sätt). 😀

  Oavsett, ett flertal bidrag ser jag numera i ett annat ljus men det är fortfarande Storbritannien, Österrike, Frankrike och Monaco som jag anser var/är i en liga helt för sig själva. 😀

 2. Adri

  Detta är 20 år innan min existens. Detta är också ett år jag inte är särskilt bekantat med. Och helt ärligt… inget fan av året nu när jag fått fokusera på det.

  Därför kommer väl min kommentar inte bli så kul. Men… ja, Storbritannien var bäst och förtjänade sin vinst! Några andra var okej men de flesta var faktiskt ganska intetsägande för mig.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv var jag lite mer än ett år när ESC 1976 avgjordes… men räknar det likväl som en årgång före min tid. 😀

  Detta var första gången jag såg finalen i sin helhet och jag var positivt överraskad. Min topp-fyra visste jag redan att jag älskade men upptäckte att även Luxemburg, Israel, Irland, Tyskland och Finland ställde upp med riktigt starka kandidater. (Tyskland och Finland tvekade jag om redan innan men just i kväll så tippade de över på rätt sida. 😀 )

 4. Micke

  För ett drygt år sedan sa en polare till mig att åren med siffran sex i slutet alltid varit bedrövligt dåliga i ESC. Tänkte inte så mycket på det då men när jag nu kollar på 1976 känner jag att jag kanske skulle kolla över övriga också. 1986 hade iaf en av de värsta vinnarna någonsin så kanske. Hittade iaf fem bidrag jag gillade 1976. Två i egen klass varav min andraplats är en grym växare. Inte ens bland de 15 bästa vid första lyssningen. Min etta får se upp den saken är säker.

  TOPP 5:

  1. “Save Your Kisses For Me”, Brotherhood of Man (Storbritannien)
  2. “Panaghia Mou, Panaghia Mou”, Mariza Koch (Grekland)

  3. “Un, Deux, Trois”, Catherine Ferry (Frankrike)
  4. “Djambo, Djambo”, Peter, Sue and Marc (Schweiz)
  5. “Chansons Pour Ceux Qui S’aiment”, Jürgen Marcus (Luxemburg)

 5. Zacke

  Har aldrig förstått storheten i ”Save your kisses for me”. Tycker mest den är jobbig att lyssna på.
  I övrigt är 1976 ett ganska starkt år.

  Min topp 5:
  1: Grekland
  2: Jugoslavien
  3: Monaco
  4: Israel
  5: Finland

 6. Adri

  Micke: Om man bortser från 2016, så tror jag faktiskt din kompis kan ha en poäng!

  1976 och 1986 är faktiskt riktigt riktigt trista år. 2006, 1956 och 1996 är också väldigt mediokra år!

 7. Schlagerpinglan

  @Zacke, Själv tycker jag att 1976-vinnaren är rejält mysig och lägger man sedan till textens oväntade tvist på slutet så blir det en i mina ögon en helt underbar låt. Smaken är ju som sagt olika, vilket inte minst din egen etta visar. Själv har jag inte riktigt fått upp ögonen för Greklands bidrag än, men en extra chans kan jag alltid ge “Panaghia Mou, Panaghia Mou”. 🙂

 8. Zacke

  Pinglan; Ja, jag vet inte riktigt vad de är med SYKFM, men är något i den som stör mig. Men jag förstår varför många diggar den och tycker nog den är bättre än några av de andra brittiska vinnarlåtarna.
  Kul du ändå vill ge “Panaghia Mou, Panaghia Mou” nån lyssning till. Ingen jätteenkel melodi att ta till sig, men den växer och växer för varje gång jag hör den. Nu tycker jag det är den bästa grekiska bidraget någonsin.

 9. Schlagerpinglan

  @Zacke, Med tanke på att många av de ESC-låtar jag själv tycker bäst om är sådana som tagit ett flertal lyssningar innan de kom till sin rätt så uppskattar jag sådana här tips. Att på måfå sträcklyssna på gamla ESC-låtar man egentligen inte gillar bara för att hitta eventuella guldkorn känns lite fånigt så bättre då att börja med de som andra redan upptäckt. 😀 Vi får väl se om det ger något. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se