Turkiet När EBU den 26:e oktober presenterade den officiella deltagarlistan för Eurovision Song Contest 2021 så stod det klart att Turkiet inte finns med bland de 41 länder som planerar att skicka en representant till Rotterdam 2021.

Landet debuterade 1975 men efter att ha skickat 34 bidrag till tävlingen så beslutade sig TV-bolaget TRT för att dra sig ur inför ESC 2013. Anledningarna uppgavs vara missnöje med 50/50-röstningen och Big Five-ländernas fördelar och än ser det inte ut att ha skett några förändringar.

Turkiets senaste bidrag i Eurovision Song Contest:

Love Me Back“, Can Bonomo (7:a i ESC 2012)

Schlagerpinglan: Det är väl ingen större överraskning att Turkiet inte tänker delta i ESC 2021 och jag känner inte att det finns så mycket att tillägga. I väntan på comeback:en så har vi i alla fall 34 klassiska ESC-bidrag att lyssna på, vilka jag återkommer till om en liten stund då det i dag är Turkiets nationaldag och därmed dags för den personliga topp-listan. 🙂

Se “Turkiet i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se