ESC2021 I tisdags så avslöjades det att den semifinalslottning som genomfördes inför ESC 2020, där det även lottades i vilka semifinaler Big Five-länderna skulle få rösta, kommer att återanvändas vid Eurovision Song Contest 2021.

Det var däremot oklart huruvida värdlandet Nederländerna skulle få behålla sitt startnummer som lottats fram vid ett delegationsmöte i mars. Beskedet kom dock i dag att de får behålla det och därmed är det startnummer 23 som gäller för Jeangu Macrooy och hans nya ESC-bidrag i finalen den 22:a maj 2021. (Källa: eurovision.tv)

Nederländernas internvalda ESC 2021-artist:

Jeangu Macrooy (här med Nederländernas tänkta ESC 2020-bidrag “Grow“)

Schlagerpinglan: Visst hade man kunna tänka sig att det gjorts en ny dragning vid ett delegationsmöte 2021 men ska det mesta annat återanvändas så känns det mest rätt att även detta gör det. Dessutom, ytterligare en punkt som kan prickas av på den långa lista av förberedelser inför ett än så länge väldigt ovisst ESC 2021.

Vad gäller värdlandets internval så var det senaste jag läste att Jeangu Macrooy ännu inte valt ut sitt ESC 2021-bidrag men att det krävs inspiration för att skapa något speciellt och att det inte kan tvingas fram. Detta var visserligen i en artikel från wiwibloggs i början av oktober så mycket kan ha hänt sedan dess. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se