Danmarks Eurovision-bidrag 2021

2021-03-07 (söndag)

DanmarkI går kväll, lördagen den 6:e mars, valde Danmark ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2021” som (precis som förra året) sändes med live-orkester men utan publik i arenan p.g.a. pandemin.

Åtta tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse tre superfinalister innan tittarna röstade ytterligare en gång för att få fram vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Det har redan bekräftats att vinnarna Fyr & Flamme kommer att tävla med vinnarlåten “Øve os på hinanden” på danska i ESC, något som inte hänt sedan Danmark skickade Kølig Kaj med “Stemmen i mit liv” till ESC 1997. (Källor: dr.dk och eurovision.tv)

Lyssna på Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Øve os på hinanden”, Fyr & Flamme
officiell videofinal-framträdandestudioversion
(text & musik: Laurits Emanuel)

Resultatet av Danmarks “Dansk Melodi Grand Prix 2021”, 6:e mars:

Resultatet av super-finalen Tittarröster
1. “Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme 37%
2. “Beautiful“, Jean Michel 34%
3. “Højt over skyerne“, Chief 1 & Thomas Buttenschøn 29%

Resultatet av den första röstningsomgången:
Vidare till superfinalen: (i presentationsordning)
♥ “Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme
♥ “Højt over skyerne“, Chief 1 & Thomas Buttenschøn
♥ “Beautiful“, Jean Michel
Ej vidare till superfinalen: (i startordning)
♥ “Hvileløse hjerter“, Nanna Olivia
♥ “Silver Bullet“, The Cosmic Twins
♥ “Abracadabra“, Claudia Campagnol
♥ “Everything Is Alright“, Mike Tramp
♥ “Står lige her“, Emma Nicoline
(Källor: dr.dk och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen, då jag endast lyssnat på studioversioner av bidragen, så var jag en aning besviken på det danska startfältet då jag inte lyckats hitta något som stod ut från mängden. Därför blev jag rejält förvånad när jag såg Fyr & Flamme framföra sitt bidrag och märkte hur det klickade till direkt och jag genast fick ett helt annat intresse för finalen. 😀

Visst, det fanns en del riktigt mysiga låtar bland de tävlande (“Hvileløse hjerter“, “Everything Is Alright” och “Står lige her“) men när det gällde DMGP-vinsten så var det aldrig någon tvekan hos mig. Jag tackar Danmark för att de skickar detta nostalgiska glädjepiller till Rotterdam och önskar Fyr & Flamme lycka till i Rotterdam 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Danmark i ESC 2021“ medan de utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC 2021-förberedelser finns här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Danmarks Eurovision-bidrag 2021”

 1. Finnen

  Åsikterna verkar ju vara minst sagt tudelade vad gäller detta bidrag. Från mig är det snudd på fulla poäng.
  +Passligt småsnuskig text
  +Danska
  +Refrängens melodi lägger sig på hjärnan, och i detta fall inte på ett irriterande sätt. Jag önskar dock att han skulle uttala alla stavelser i refrängens första ”hinander” (hii-nään-döö), istället för det abrupta ”hinänn”. Känns som att melodin skulle bli ännu snäppet bättre så.
  +Glatt humör och energi

  -All den energi han lade på framförandet kan ligga bakom att sångprestationen blev lite lidande.

 2. Marcus

  Jag är inte helt förtjust i sångarens manér på scen, men det glömmer jag bort efter några sekunder. Låten är ju ett enormt medryckande glädjepiller – jag vet inte hur jag missade det när jag lyssnade igenom låtarna häromveckan. Det är Hot Eyes 2.0. Den här kommer vara med i min top 5 över årets alla bidrag när det väl är dags, det vågar jag garantera. Bra jobbat Danmark!

 3. Adri

  Jag tycker verkligen verkligen om det här! Mest av allt i ESC-21 såhär långt faktiskt t.o.m.

  Jag tackar vad som helst att Danmark deltar i den – än så länge – väldigt svaga semifinal 2 så finalchanser finns, om än inte superstarka! 🙂

  Min etta! Tack, Danmark!

  Och glad över danskan! Ja, det säger man inte ofta. Men i den här låten så vill jag ha det språket! 🙂

 4. Micke

  Som jag sa på annan plats har detta varit ett bidrag jag gett betyget (1/10) MYCKET DÅLIG men att den nu är (4/10) INTE FULLT GODKÄND Vill dock ändra lite igen då den nu har nått godkänd för min del. Den får nu betyget (5/10) GODKÄND. Ska bli intressant att se vad jag känner om en månad eller så 🙂

 5. Micke

  Jädrigt kul dessutom att de vågar sjunga på eget språk även om jag förstår nada av danska 🙂 Men det är inte det viktiga utan att de sjunger på eget språk

 6. Finnen

  Micke: du behöver nog hitta någon du kan øve dansk på hinanden med.

 7. Johanna

  Jag har haft samma resa som Micke med den här låten. Från bottenbetyg men nu absolut runt medel eller t.o.m något över iaf i årets hittills inte så starka ESC-startfält. Bra jobbat ändå Danmark, det är ingen “Yes” men den är helt ok! Och stort plus för danskan!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se