Greklands Eurovision-bidrag 2021

2021-03-10 (onsdag)

GreklandDen 18:e mars 2020 bekräftade TV-bolaget ERT att de internvalt sin ESC 2020-artist Stefania att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2021 men inte förrän i dag, den 10:e mars 2021, presenterades hennes tävlingsbidrag.

Precis som i fallet med 2020-bidraget “SUPERG!RL” så är “Last Dance” skriven av Dimitris Kontopoulos, Arcade och Sharon Vaughn medan Fokas Evagelinos kommer att ha hand om scenshowen.

Själva musikvideon, där element från den grekiska mytologin figurerar, filmades på olika platser i Aten under ledning av Kostas Karydas. Enligt TV-bolaget så är bidragets centrala budskap “varje slut markerar alltid en ny början”.

Låten hade premiär på TV-bolagets digitala plattform ERTFLIX kl. 16:00 CET, se länk nedan, men väntas även dyka upp på Stefanias officiella YouTube-kanal kl. 21:00 CET.
(Källa: esctoday.com)

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Last Dance”, Stefania officiell musikvideo (eurovision.tv)officiell musikvideo (ERTFLIX)
(text och musik: Dimitris Kontopoulos, Arcade, Sharon Vaugh)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så reagerade jag väldigt positivt när jag gav Stefanias nya ESC-bidrag en första genomlyssning. 🙂

Även om jag inte föll pladask för “Last Dance” så tycker jag att denna svala 80-tals-doftande pop-låt är betydligt bättre än Stefanias 2020-bidrag “SUPERG!RL“, som jag uppfattade som lite för JESC-ig. Nu är jag väldigt nyfiken på hur det hela ska presenteras i Rotterdam, för spelas korten rätt så kan det bli helt fantastiskt. Jag önskar Stefania, Fokas och hela teamet lycka till och ser fram emot resultatet. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Grekland i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2021”

 1. Micke

  Känner dig tydligen ganska bra Pinglan 🙂

 2. Micke

  Men tydligen känner jag inte mig själv lika bra för jag gillar det här 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Det var en större överraskning, ja. 🙂 Men den är ganska småtrevlig utan något som stör direkt. 🙂

 4. Adri

  En av mina stora sorger – och jag har många – är att jag aldrig fick uppleva 80-talet. Å andra sidan är ju brutalt rädd för att åldras, så det kanske är lika bra ändå.

  Musiken lever dock kvar! 🙂 Det hjälper mig. Och man vet ju hur det sägs, trender går i cykler. Och 80-talet är ju tillbaka i musiken. Det blir inte Micke glad av, men så är det ändå. Skyll på Weeknd och Dua Lipa för det 🙂

  Vi ser det i Danmark. Vi ser det i Kroatien. Denna låten… jag gillar den, men den når inte upp till vare sig Danmark eller Kroatien.

  Men den är bättre än Raylee’s 80-talseffort i Norge. Och det är ju en MASSIV förbättring från hennes hemska låt 2020 🙂

  Bra gjort, Grekland och Stefania!

 5. Johanna

  Jag gillar också denna. Den har stor potential till att funka bra på scen och Stefania är duktig och ett stort kliv upp mot förra årets dagis-bidrag. Är inte riktigt samma genre som de andra danslåtarna som jag inte ger mycket för. Så bra jobbat Grekland!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se