Sverige Schlagerpinglan: Nu på lördag, den 13:e mars, är det dags för Sverige att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom finalen av Melodifestivalen 2021 dit tolv bidrag kvalificerat sig efter fyra inledande deltävlingar och en Andra Chansen-show.

Traditionsenligt så inleder jag uppladdningen inför finalen med att presentera min personliga topp-tio-lista vad gäller alla de 28 tävlande bidragen:

Ett av final-bidragen i Melodifestivalen 2021:

The Missing Piece“, Paul Rey

Schlagerpinglans MF-2021-topp-10 (21-03-11):
1.The Missing Piece“, Paul Rey (Andra Chansen → Final)
2.Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström (Andra Chansen → Final)
3.Beat of Broken Hearts“, Klara Hammarström (Andra Chansen → Final)
4.Best of Me“, Efraim Leo (Andra Chansen)
5.One touch“, Kadiatou (blev 6:a)
6.Contagious“, Mustasch (blev 6:a)
7.Tears Run Dry“, Patrik Jean (blev 5:a)
8.Still Young“, Charlotte Perrelli (Final)
9.Good Life“, Tess Merkel (blev 5:a)
10.In the middle“, The Mamas (Final)

Schlagerpinglan: Nu har jag äntligen tagit mig tid till att göra en slutlig genomlyssning av alla de tävlande bidragen i Melodifestivalen 2021 för att se om det fanns något som jag eventuellt missat. Men nej, i år hittade jag inget bidrag som jag känner lite extra för och som jag “måste” se som vinnare för att jag ska bli nöjd. Jag hittade i alla fall ett flertal låtar som jag tycker om att lyssna på och det är ju inte illa bara det. 😀

Vad gäller vinnarspekulationerna så har jag svårt att se att ett bidrag som gått vägen genom Andra Chansen ska kunna blanda sig i vinnarstriden, speciellt ett år då det finns så uttalade favoriter. På lördag är jag därför beredd på att Sverige skickar ett bidrag jag inte är helt förtjust i till Rotterdam, vilket gör att jag bara kan luta mig tillbaka och njuta av showen. 😀

Vill ni bidra med era egna topplistor, eller bara lyssna igenom årets tävlande bidrag, hittar ni länkar till alla de 28 låtarna samlade här nedan. 😀

Lyssna på alla bidragen i Melodifestivalen 2021

Deltävling 1:
♥ “One touch“, Kadiatou (blev 6:a)
♥ “Pretender“, Lillasyster (Andra Chansen)
♥ “Horizon“, Jessica Anderson (blev 5:a)
♥ “The Missing Piece“, Paul Rey (Andra Chansen → Final)
♥ “Tänker inte alls gå hem“, Arvingarna (Final)
♥ “Fingerprints“, Nathalie Brydolf (blev 7:a)
♥ “Dandi dansa“, Danny Saucedo (Final)

Deltävling 2:
♥ “New Religion“, Anton Ewald (Final)
♥ “Rich“, Julia Alfrida (blev 7:a)
♥ “90-talet“, WAHL feat. SAMI (blev 6:a)
♥ “The Silence“, Frida Green (Andra Chansen)
♥ “Rena rama ding dong“, Eva Rydberg & Ewa Roos (Andra Chansen)
♥ “Tears Run Dry“, Patrik Jean (blev 5:a)
♥ “Little Tot“, Dotter (Final)

Deltävling 3:
♥ “Still Young“, Charlotte Perrelli (Final)
♥ “Om allting skiter sig“, Emil Assergård (blev 5:a)
♥ “Beat of Broken Hearts“, Klara Hammarström (Andra Chansen → Final)
♥ “Contagious“, Mustasch (blev 6:a)
♥ “Den du är“, Elisa (blev 7:a)
♥ “Baila Baila“, Alvaro Estrella (Andra Chansen → Final)
♥ “Voices“, Tusse (Final)

Deltävling 4:
♥ “Good Life“, Tess Merkel (blev 5:a)
♥ “Allting är precis likadant“, Lovad (blev 6:a)
♥ “Best of Me“, Efraim Leo (Andra Chansen)
♥ “In the middle“, The Mamas (Final)
♥ “All inclusive“, Sannex (blev 7:a)
♥ “Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström (Andra Chansen → Final)
♥ “Every minute“, Eric Saade (Final)

Se även: “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021” – “ESC-Nyheter

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “Topp-10-lista Melodifestivalen 2021”

 1. Adri

  1. ”Little Tot”
  – Egentligen den enda jag blir glad om den vinner. Och jag ger inte upp. Hoppas popkillarna tar röster från varandra, även om jag inte tror det är så det funkar :/ Men jaja. Än finns hopp.

  2. ”The Missing Piece”
  – Denna är alldeles för opopulär. Älskar denna. Och Paul Rey har övat på sin charm och utstrålning sen förra året. I år är han riktigt likeable.

  3. ”Behöver inte dig idag”
  – Skrällar är roliga, men nu har denna skrällat tillräckligt väl? En vinst ska hon inte få. Men det finns värre alternativ ska dock sägas. Absolut.

  4. ”One Touch”
  – Rip. Den förtjänade mer.

  5. ”Every minute”
  – Riktigt bra. Ändå finns där något i denna som gör att jag verkligen inte vill se den vinna. Det är för likt det vi skickat nu SÅÅÅÅ många gånger i rad.

  6. ”Baila Baila”
  – Älskar latinopop tydligen.

  7. ”Allting är precis likadant”
  – En fruktansvärt snygg, modern ballad. Visste att den var dömd i MF. Men på radion och topplistorna verkar den iaf funnit lite av ett liv 🙂

  8. ”Voices”
  – Jag är verkligen inte sååå såld på vår förmodade vinnare som många andra. Ändå ser jag hellre denna vinna än Eric. Denna är lite mer i en egen fil än Eric. Och Tusse är starkare. Men med det sagt, jag kommer behöva tid och hämta mig om denna vinner. Redan mentalt förberedd. Men jag hoppas han kanske… falskar loss på morgondagens juryrep 😉 Allt kan hända innan finalen.

  9. ”Rich”
  – Fattar inte varför denna blev så rådissad. Sist i delfinalen? Det är ju riktig strunt!

  10. ”Good Life”
  – Ger mig lite 2000-tal/Kylie Minogue-vibbar. Kul. Kitsch. Men samtidigt förstår jag varför den fick lämna.

 2. Adri

  6 av 12 finalister finns på min topp 10. Resterande finalister placerar jag följande:

  7. Danny Saucedo
  8. Klara Hammarström
  9.Charlotte Perrelli
  10. The Mamas
  11. Anton Ewald
  12. Arvingarna

  Jag blir GALET besviken om nån av dessa går iväg med trofén!

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv har jag 5 av 12 finalister på min topp 10 men då endast 2 av dem gick direkt till final så har jag inte någon som helst förhoppning om att jag ska gilla vår vinnare. För skojs skull kan även jag ranka mina resterande finalister:

  6. “Baila Baila“, Alvaro Estrella (Andra Chansen)
  7. “Dandi dansa“, Danny Saucedo
  8. “Little Tot“, Dotter
  9. “Every minute“, Eric Saade
  10. “Tänker inte alls gå hem“, Arvingarna
  11. “Voices“, Tusse
  12. “New Religion“, Anton Ewald

 4. Ukrainare

  Här kommer min topp 28 av årets Melodifestival! 🙂

  1. Dotter. Det finns bara EN drottning i år och hon heter Dotter. “Little Tot” var kanske lite av en besvikelse för mig vid första lyssningen, men sedan såg jag Dotter live och blev helt blåst av stolen. Denna låt kan jag både lyssna på och se framföras i all evighet – så pampig, så direkt, så kraftfull den är. Och Dotter har en utstrålning som det är omöjligt att förbli oberörd av. Min klara etta!
  2. Eric Saade. Detta är precis allt jag hoppades ett svenskt ESC-bidrag skulle låta 2021. Jag blir inte ett dugg besviken om detta vinner trots att jag är mer Team Dotterdam i finalen.
  3. Danny Saucedo. Jag var kanske lite skeptisk första gången jag hörde den här låten, men oj vad jag ändrat mig efteråt. “Dandi Dansa” har växt enormt för mig under de här veckorna och kommer att spelas varmt här hemma oavsett vad som händer i lördagens final.
  4. Clara Klingenström. En fantastisk låt som varit på repeat hos mig de senaste två veckorna. Kommer säkert att finnas jättelänge på min spellista.
  5. Julia Alfrida. Detta är nog det bästa hittills som kvoterats in via P4 Nästa. Det finns inget här som tyder på att “Rich” inte skulle ha valts ut om Julia fick delta i urvalet på exakt lika villkor som de andra. Tråkigt att det slutade med en sistaplats för henne då både hon själv och låten förtjänade ett långt bättre öde.

  6. WAHL & SAMI.
  7. Nathalie Brydolf.
  8. Arvingarna
  9. Anton Ewald.
  10. Tusse.

  11. Alvaro Estrella.
  12. Tess Merkel.
  13. Paul Rey.
  14. Klara Hammarström.
  15. Frida Green.
  16. Charlotte Perrelli.
  17. Emil Assergård.
  18. The Mamas.
  19. Lovad.
  20. Efraim Leo.

  21. Kadiatou.
  22. Lillasyster.
  23. Patrik Jean.
  24. Jessica Andersson.
  25. Sannex.
  26. Eva Rydberg & Ewa Roos.
  27. Elisa.
  28. Mustasch.

 5. Anna

  Min topp 3
  Eric
  Danny
  Arvingarna

 6. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, Det är alltid lika roligt när man ser någon som hittat en/flera favorit/er. Det är med ett sting av avundsjuka jag läser din topplista och hoppas nästan mer att du (eller någon annan som har en klar favorit) får din/sin vilja fram på lördag än jag själv (som egentligen inte brinner för något bidrag). 😀

  Likväl, om jag skulle välja någon från din topp-tre så hoppas jag på Danny, för hur mycket jag än irriteras av låten så kan jag inte låta bli att imponeras av hans avslappnade utstrålning samt förmågan låten har att fastna i huvudet. 🙂

 7. Ukrainare

  Tack, Schlagerpinglan. Konstigt att du inte hittat några favoriter i år då jag tycker vi brukar ha lika smak i det mesta (och jag gillar ju rätt många av årets bidrag) 🙂

 8. oe

  1. Danny – Dandi dansa
  2. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
  3. Kadiatou – One Touch
  4. The Mamas – In the Middle

  5. Tess Merkel – Good Life
  6. Tusse – Voices
  7. Dotter – Little Tot
  8. Lovad – Allting är precis likadant

  9. Charlotte Perelli – Still Young
  10. Julia Alfrida – Rich
  11. Frida Green – The Silence
  12. Anton Ewald – New Religion

  Ungefär. Har egentligen lagt alldeles för lite tid på att lyssna på låtarna för att göra en rättvis topplista. Har nog spenderat för mycket tid på att lyssna på Victoria Georgievas musik istället de senaste veckorna.

 9. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, Mmmm… jag tycker ju att Melodifestivalen 2021 innehåller väldigt många “bra” bidrag men de flesta är bara sådana som jag gillar att lyssna på, inga som får mig engagerad och verkligen vill se som vinnare av Melodifestivalen.

  Vi får väl se vad som händer under finalen. Kanske blixtrar det till under något framträdande som får mig att ändra åsikt. Annars så har jag ju alltid Italien och Danmark att falla tillbaka på i maj. 😀

 10. Sarah

  1. Dotter
  2. Clara Klingenström
  3. Nathalie Brydolf
  4. Eric Saade
  5. Paul Rey
  6. Klara Hammarström
  7. Patrik Jean
  8. Charlotte Perrelli
  9. The Mamas
  10. Lovad

 11. Schlagerpinglan

  @oe, Inget fel i att hitta en uttagning som intresserar en mer än andra. Jag hoppas bara att “Growing Up is Getting Old” var din favorit. 🙂

 12. oe

  @pinglan det var ju egentligen inte främst själva uttagningen som intresserade mig jättemycket, utan det är artisten och hennes musik som jag fallit pladask för.

  Det är det jag gillar mest med Eurovision, att man får chansen att få upp ögonen för artister man aldrig fått höra talas om annars. Men oftast har det slutat i besvikelse, många favorit-esc-låtar som gjort att man börjat följa dess artist, bara för att upptäcka att ingenting annat de gjort är i närheten av att vara lika bra. Margaret Berger, Lena, Loreen, Emmelie de Forest och Marco Mengoni är bara några exempel. Undantaget har för mig tidigare varit Francesca Michielin. Jag gillade verkligen di20are, albumet som Nessun grado di separazione (No degree of separation) ingick i. Men hennes senare musik har inte alls fallit mig i smaken, tyvärr (med undantag för Vulcano). Inte heller årets deltagande i Sanremo var något i min smak.

  Growing up is Getting old var absolut inte min favorit. Delad “sistaplats” (känns fel att skriva då jag gillar alla hennes låtar) med Imaginary friend fram till igår. Men den har börjat växa rejält sedan det där magiska live-framträdandet. Så jag är faktiskt hoppfull 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @oe, Mmm… tyvärr så har jag samma upplevelse, att ESC-favoriter inte riktigt lever upp till förväntningarna med sina uppföljare efter ESC-deltagandet. Kanske beror detta på att deras tävlingsbidrag inte helt representerade den stil de vill förmedla eller så vill de helt enkelt utvecklas. Oavsett så är det lite tråkigt men samtidigt underlättar det sökandet efter nya ESC-favoriter och ny musik man kan uppskatta. 😀

 14. oe

  Ja, så är det kanske. Oavsett så finns ju de där guldkornen kvar att gå tillbaka till, även om det visar sig vara det enda man riktigt gillar från en artist.

  Tack för en jättebra blogg förresten. Ditt engagemang är helt otroligt 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @oe, Så sant, och tack själv, för oavsett hur stort intresse man än har så är det likväl mottagandet som ger det där lilla extra som motivierar en att fortsätta. 😀

 16. Mr A

  Ny musik med Eric Saade https://youtu.be/XFuFHhKEVWQ

 17. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar. 🙂 Synd att han inte tävlade med den i stället, mycket bättre.

 18. Anton

  1. Dotter
  2. Clara Klingenström
  3. Eric Saade
  4. Julia Alfrida
  5. Lovad
  6. Charlotte Perrelli
  7. The Mamas
  8. Emil Assergård
  9. Nathalie Brydolf
  10. Jessica Andersson

  11. Patrik Jean
  12. Tess Merkel
  13. Paul Rey
  14. Klara Hammarström
  15. Frida Green
  16. Tusse
  17. Eva & Ewa
  18. Arvingarna
  19. Anton Ewald
  20. Kadiatou
  21. Lillasyster
  22. Wahl & Sami
  23. Danny Saucedo
  24. Alvaro Estrella
  25. Efraim Leo
  26. Elisa
  27. Sannex
  28. Mustach

 19. Giggi

  Hej hej till er alla.
  Jag blir glad om Tusse,eller Dotter vinner,men Tusse är min största favorit. Förra året hejade jag på Dotter,minns att jag blev så förvånad när The Mamas vann! Jag bara stirrade med öppen mun mot tvn:))
  Fast förra året hade Dotter en bättre låt. I år är det mer starka låtar än förra året tycker jag.

 20. Marcus

  1. Clara – Överlägset bäst i år, för mig får hon gärna skrälla hela vägen till Rotterdam (+ slå igen käftarna på de som säger att vi aldrig skickar något “äkta”)
  2. Charlotte
  3. Arvingarna
  4. Eric
  5. Danny
  6. Tess
  7. Eva & Ewa
  8. Anton
  9. Jessica

  Sen tar det änna slut. Förutom rocken som hamnar i botten så flyter resten av låtarna ihop i nån slags radioskvalsgegga. Det må vara hur kompetent som helst men så fruktansvärt identitetslöst och ospännande (Lex Rey kan vi väl kanske kalla det).

 21. Helena

  Min Topp 10

  1. Dotter
  2. Clara Klingenström
  3. Tusse
  4. Jessica Andersson
  5. The Mamas
  6. Klara Hammarström
  7. Julia Alfrida
  8. Alvaro Estrella
  9. Wah & Sami
  10. Kadiatou

 22. Zacke

  Min topp 10:

  1: ”Jag behöver inte dig idag”
  2: ”90-talet”
  3: ”Voices”
  4: ”Om Allting skiter sig ”
  5: ”Little tot”
  6: ”In the middle”
  7: ”The missing Piece”
  8: ”Tänker inte alls gå hem”
  9: ”I’m still young”
  10: ”Allting är precis likadant”

 23. Daniel

  Min topp 10:

  1. Elisa
  2. WHAL feat. SAMI
  3. Tess Merkel
  4. Kadiatou
  5. Tusse
  6. Nathalie Brydolf
  7. Anton Ewald
  8. Eric Saade
  9. Lillasyster
  10. Patric Jean

 24. Schlagerpinglan

  Jag tackar så mycket för att ni delar med er av era listor, det är väldigt intressant att läsa. 😀

 25. Daniela

  1. Paul Ray
  2. Clara
  3. Tusse
  4. Alvaro
  5. Anton

  Men jag tror att The Mammas Will take it home again!

 26. Daniela

  1. Paul Ray
  2. Clara
  3. Tusse
  4. Alvaro
  5. Anton

  I think that The Mammas Will take it home again!

 27. Jon

  Rolig blogg! Hittade den precis och kommer fortsätta läsa men ska bara slänga in en kommentar 🙂 Alltid kul att se vad andra tycker och varför!

  Min top 5 från finalen:

  1. Dotter
  Överlägsen favorit, tror faktiskt att vi skulle kunna ha chans att vinna igen med denna.

  2. Clara Klingenström
  Vilken utstrålning! Så glad för hennes skull och att fler än jag gillade henne så mycket. Tror hon kan ha en fin karriär framför sig.

  3. Anton Ewald

  4. Erik Saade – Every Minute
  Har aldrig varit ett Saade-fan men denna var riktigt imponerande.

  5. Paul Rey
  Tyckte den var ganska tråkig i början men sen växte den för varje lyssning. Nu gillar jag den jättemycket.

  Resten av finalen var inte riktigt min smak men tycker ändå det var ett rätt starkt år. Synd att Kadiatou inte var bra live, det var en av de bästa låtarna men kändes som hon inte tyckte det var kul att framföra den. Tess gjorde bra ifrån sig! Julia Alfrida med lägst antal röster är ändå helt galet, hon var väldigt bra. Och Evorna var underhållande!

  Tusse som vinnare – bra artist, vilken röst och karisma! Hade inte koll på honom innan men förstår varför han är så omtyckt. Tror dock inte på själva låten. Lyssnade precis igenom eurovisionbidragen och Sverige blev väldigt anonymt bland allt som skickats (enligt mig alltså, andra kan ju resonera helt annorlunda). 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se