Sverige Schlagerpinglan: I dag släppte SVT röstningssiffrorna från Melodifestivalen 2021 (d.v.s. tittarnas röster) vilket gjorde att jag här kunde sammanställa den slutliga topp-28-resultatlistan och en mest-på-skoj deltävlings-topplista.

Då återstår endast den obligatoriska titten på duellerna i Andra Chansen. Här nedan ser ni en uppställning över antalet röster vid Andra Chansen samt en liten sammanfattning av duellernas resultat:

Melodifestivalen 2021 – Resultatet av Andra Chansen (inkl. antalet röster):

Duell 1
Till Final: Baila Baila“, Alvaro Estrella 1 365 376 röster 7 p.
Utslagen: Pretender“, Lillasyster 1 163 807 röster 1 p.
Duell 2
Till Final: The Missing Piece“, Paul Rey 1 207 581 röster 7 p.
Utslagen: The Silence“, Frida Green 925 473 röster 1 p.
Duell 3
Till Final: Behöver inte dig idag“, Clara Klingenström 1 276 040 röster 5 p.
Utslagen: Rena rama ding dong“, Eva Rydberg & Ewa Roos 1 173 492 röster 3 p.
Duell 4
Till Final: Beat of Broken Hearts“, Klara Hammarström 1 139 262 röster 8 p.
Utslagen: Best of Me“, Efraim Leo 908 611 röster 0 p.
(Källa: svt.se – sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Att det finns 8 poäng att tävla om i varje duell beror ju på att varje röstgrupp delar ut en poäng till det bidrag som de röstat mest på, oavsett hur många röster som inkommer. Det är kanske inte det mest optimala sättet att räkna röster på, men jag kan inte komma på något bättre, det ger i alla fall alla åldersgrupper chansen att få sin röst hörd.

Vad gäller de första två duellerna så är jag helt med på att det fanns givna vinnare medan jag i den fjärde duellen är lite mer förvånad, då jag gärna ville ha vidare båda bidragen och hade förväntat mig ett lite jämnare resultat, vilket det uppenbarligen inte var.

Gräver man lite djupare bland SVT:s siffror så ser man att den enda röstgrupp som belönade Lillasyster och Frida Green med ett poäng i Duell 1 och 2 var telefonrösterna medan de sju app-röstande åldergrupperna alla föredrog Alvaro Estrella och Paul Rey. I dessa fall hade det varit intressant att få veta lite mer om skillnaderna mellan telefon- och app-rösterna.

I Duell 3 framgår det att Eva & Ewa fick sina poäng från de yngre åldersgrupperna 3-9 år, 10-15 år och 16-29 år medan Claras poäng kom från de äldre åldersgrupperna 30-44 år, 45-59 år, 60-74 år och 75+ samt telefonrösterna.

Duell 4 behöver däremot inget närmare gräv då samtliga röstgrupper, inkl. telefonrösterna, föredrog Klara över Efraim. Lite småkomiskt att “alla” var överens i just den duell där jag själv inte lyckades att utse någon favorit. 🙂

Lyckligtvis så visar röstsiffrorna att det inte finns några uppenbara konstigheter att rapportera (förutom mysteriet med skillnad i smak hos app-användarna och telefonröstarna) utan även om man räknat antalet inkomna röster så hade man kommit fram till samma resultat. 🙂

Mer om tittarnas röstsiffror vid Melodifestivalen 2021 hittar ni här: “Svenska folkets röster

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Hur jämna var Andra Chansen-duellerna?”

 1. Adri

  Duell 4 förvånade mig verkligen. Jag är glad, för jag gillar ju Klara betydligt mer än Efraim men jag tänkte verkligen den skulle sluta som den jämnaste. Istället blev det 8-0.

  Om jag inte sa det innan så skulle jag kunna säga det nu. Svenskar är oförutsägbara.

 2. Kille

  Om man ställer om resultatet till antalet röster blir det:
  Final:
  1. Alvaro Estrella, Duell 1
  2. Clara Klingenström, Duell 3
  3. Paul Rey, Duell 2
  4. Eva och Ewa, Duell 3

  Utslagna:
  5. Lillasyster, Duell 1
  6. Klara Hammarström, Duell 4
  7. Frida Green, Duell 2
  8. Efriam Leo, Duell 4

  Personligen tycker att Andra Chansen borde funka som en extra deltävling utan dueller där de fyra bidragen som fått flest poäng/röster går till final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se