Polens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-12 (fredag)

Polen I dag, fredagen den 12:e mars, presenterade TV-bolaget TVP den artist och det bidrag som de internvalt till att få representera Polen i Eurovision Song Contest 2021. Det spekulerades länge huruvida de skulle välja sin 2020-artist Alicja eller ej men valet föll på RAFAŁ, en av JESC 2020-värdarna.

Bidraget som Rafał Brzozowski kommer att tävla med har titeln “The Ride” och är skriven av de svenska Grammi-nominerade låtskrivarna Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson och Johan Mauritzson. Mer info om artisten och musikvideon, som ni ser här nedan, hittar ni hos eurovision.tv.

Lyssna på Polens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“The Ride”, RAFAŁ officiell musikvideo
(text & musik: Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson, Johan Mauritzson)

Schlagerpinglan: Inte för att det kändes som att ESC 2021 behövde ytterligare en pop-låt men då det i alla fall inte var en seg ballad så klagar jag inte alltför högljutt. 🙂

Likväl, bara för att det är lättsmält så betyder det ju inte automatiskt att det är bra och i just detta fallet så är jag väldigt osäker. I nuläget så ser jag “The Ride” som ganska ointressant men eventuellt kan extra lyssningar och ett tillhörande live-framträdande ändra på det. 🙂

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Polen i ESC 2021” medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Polens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Adri

  Nej men det här är inte bra. Det känns som en låt som man ska ta seriöst, men det är omöjligt. Men sen, om det är ett humorbidrag är det även då ganska illa utfört.

  + solglasögon inomhus… yuck.

  Nej, det blir inte en hög placering på mina listor. Men den är bättre än Serbiens danslåt iaf. Alltid nåt.

  Jag är chockad själv över att Serbien är min sistaplats. Visst gillade jag inte ”Hasta la vista” förra året heller, men jag tänkte ”ah ja. Runt plats 30 igen, kanske”.

  Men ”Loco Loco” är verkligen ett störigt stycke högljudd migrän-musik.

 2. Micke

  Hmmm! Känner att jag helt tappad bort mig här. Allt börjar låta precis likadant. Är det inte “dunka dunka robotdans” låtar så är det “låt oss se vem som kan skrika mest och högst” gospel. Hur många bidrag är klara nu?

  Detta är lindrigt sagt uselt. Det räcker just nu som omdöme

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, 33 bidrag är officiellt presenterade (väntar på 6 st + Vitryssland).

 4. Linnea

  En sådan superbra låt! Heja Polen! Välkommen till min topplista över de bästa tio bidragen i år. ❤

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se