Georgiens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-15 (måndag)

Georgien Den 19:e mars 2020 bekräftades det att TV-bolaget GPB internvalt sin ESC 2020-artist Tornike Kipiani att få representera Georgien i Eurovision Song Contest 2021 och i dag, den 15:e mars 2021, släpptes tävlingsbidraget “You“, se nedan.

Tornike har skrivit sitt ESC 2021-bidrag själv, för att sedan arrangera låten tillsammans med Aleko Berdzenishvili i Bravo Records studios medan Gori Girls’ Choir, Aleko Berdzenishvili, Marian Shengelia och Mariko Lezhava stod för bakgrundssången.

I musikvideon, som är regisserad av Tornike och Temo Kvirkvelia, syns den georgiska ballettdansösen Mariam Aleksidze som även stod för koreografin. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“You”, Tornike Kipiani officiell video
(text och musik: Tornike Kipiani)

Schlagerpinglan: Även om jag inte placerar “You” bland mina personliga favoriter redan nu efter en första genomlyssning så måste jag likväl påpeka att det är en positiv överraskning för mig. 😀

Det finns ett behagligt lugn i detta bidrag som känns väldigt tilltalande. Det är på gränsen till segt men då låten hela tiden lyckas att hålla sig på rätt sida gränsen så blir det i stället väldigt intressant. Enligt mina öron så är det en klar förbättring jämfört med Tornikes 2020-bidrag “Take Me As I Am“, som jag tyckte hade lite väl många långa toner och en text som irriterade mig en aning. Visst, texten är fortfarande ganska enkel men på något sätt så känns den mer “rätt” här.

Bra jobbat Tornike och lycka till i Rotterdam. 😀

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Georgien i ESC 2021“ medan de övriga utvalda ESC 2021-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Georgiens Eurovision-bidrag 2021”

 1. Micke

  @Pinglan vill du ha ett råd från en som beundrar dig och din blogg?

  Ok jag ska se om jag kan hitta nån? 🙂 Just kiding my friend. Jag och många många gör just det. Ok rådet då? Fortsätt lyssna på Georgiens bidrag. Detta är inget typ MF-bidrag som ska sätta sig direkt. Georgien och Tornike går sin egen väg utan att titta på ESC och försöka följa en mall som ska passa deras inskränkta tankar.

  Som sagt Pinglan detta är en stark växare. Redan nu topp 3 för mig. Så underbart med låtar som går från lågt till högt med stor mysfaktor

 2. Marcus

  Tornikes röst är verkligen som grovkornigt sandpapper för min själ. Den får mig att associera till svettiga padelhallar, söndagsmekande i garaget och avslagen öl framför en fotbollsmatch på tvn. Att låten sen är rätt sömnig gör mig inte gladare.

  Fortfarande bättre än Tyskland dock. Alltid något. ^^

 3. Adri

  Jag saknar ”Take Me As I Am”. Den här låten känns ganska identitetslös. Visst är den lite mysig, men den hade kunnat ta lite mer risker. Är inte det hela Georgiens grej? Risker?

 4. Johanna

  Precis som du skriver Pinglan så känner man ett lugn som bara sveper in när man här den. Så stressfri på ett fantastiskt sätt. Jag gillar den och den är en av tre låtar i år jag direkt tryckte på play igen efter att ha hört den första gången. Jag rankar den inte i topp 10 eller 15 (än!) Men jag gillar det jag hör och hoppas på en överraskning i form av finalplats i maj!

 5. Micke

  @Johanna, “tryckte på play igen”…….. Vet inte hur många gånger jag tryckte på play 🙂 Den blev bara bättre och bättre och jag kunde inte slutalyssna helt enkelt. Men sen kom min gumma hem och då insåg jag att hon är viktigare än låten 🙂

 6. Johanna

  @Micke ja det blev några gånger till, sen släppte Malta sin låt och då dök det tredje bidraget i år jag kände så för upp! (Första var Schweiz)

 7. Micke

  @Johanna, jag har bara lyssnat på Maltas bidrag en gång hittills så det är för tidigt att säga något direkt. Bättre än de där övriga som vi pratat om iaf 🙂

  Schweiz är så jobbig. Kan inte skaka av mig falsetten. Utan den hade jag rankat den riktigt högt

 8. Adri

  Jag bestämde mig för att skjuta upp lyssnandet av Maltas låt, för jag satt och kollade på en video där en kille i över sex jäkla timmar rankar samtliga Simpsons-avsnitt. Var mitt i den. Vet ni vad jag tänkte då? “Men Gud – jag har verkligen inget liv”. Det tänkte jag. Ändå såg jag klart videon.

  Sen begav jag mig då till Maltas låt nu. Och blev faktiskt positivt överraskad. Vilken MASSIV förbättring jämfört med den fruktansvärda låten hon gav oss förra året. Jag ryser av alla fel anledningar när jag tänker på den. Förstod aldrig dess popularitet. Men i år så ger hon oss verkligen något roligare. Precis som för Micke är det lite för tidigt för att säga för mycket, men en klar förbättring i alla fall.

  Tyvärr har jag dock fortfarande lite svårt för Destiny som sångerska. Men jag gillar även henne mer i denna låt än fjolårets 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… jag fastnade direkt för låten, även om det inte är en favorit så känner jag ju att det finns något lockande. Det ska bli intressant att se hur jag rankar den när vi närmar oss maj. 🙂

 10. Micke

  Måste bara slänga ut en liten lista igen här. 39 bidrag klara nu och ntligen har jag åtminstone fått ihop fem låtar som jag tycker är bra. I synnerhet 2 av dem bestående av bra låtar och bra röster.

  Topp 5:

  1. “Maps”, Lesley Roy – IRLAND – (9/10) MYCKET BRA
  2. “You”, Tornike Kipiani – GEORGIEN – (9/10)

  3. “Shum“, Go_A – UKRAINA – (7/10) BRA
  4. “Growing up is getting old”, VICTORIA – BULGARIEN (7/10)
  5. “Voilà”, Barbara Pravi – FRANKRIKE – (7/10)

  Går någon av dessa då till final? Mina två i topp är chanslösa. Irland ärett härtligt uptempo, glädjepiller. För tävlingen med ungdomar med fingrarna på röstningsknappen är det alldeles för normalt utan syntar, robotdans och liknande. Samma grej med röstning när det gäller Georgien men här handlar det mest om att bidraget inget är för folk som röstar då det kräver mer än 2-3 lyssningar för att verkligen hitta bidragets storhet.

  De tre övriga då? Frankrike är ju tack och lov redan i final. Ukrainaär det bidraget jag annars tror tar en finalplats. Bulgarien är gränsfall. De borde nog ha valt ett annat bidrag.

  Har jag då rätt i hur jag känner. Förhoppningsvis ite. Vad f….. vet jag? Kanske får mig en riktig käftsmäll. Tar gärna en sån i detta fallet. Jädrar så glad jag skulle bli om jag skulle få höra efter semifinalerna att Irland och Georgien var i final Kanske rent av skulle tänka om och titta på finalen 🙂

 11. Johanna

  @Micke tror Bulgarien har mer chans än Ukraina att ta sig till final faktiskt. Och Irland är inte chanslös alls heller. Georgien är nog tyvärr ett hopplöst fall dock!

 12. Adri

  Micke: Bulgarien tar GARANTERAT en finalplats.

  Sen tror jag faktiskt även de andra gör det. Alla de andra faktiskt, men inga garantier där. Den som kan få det svårast är isf Georgien, men jag tror på den.

  Irland kommer verkligen bero på liveframträdandet, för jag tror verkligen inte på Lesley Roy i nuläget. Men kan hon bära den ser jag ingen anledning till att hon ska störta ut. Visserligen är semifinal 1 ett blodbad, men det innebär också att den är oförutsägbar.

  Ukraina bör ta sig dit. De har skickat mycket sämre låtar och det har alltid fungerat. Tror tittarna kommer älska den. Juryn kan jag tänka mig sänker den.

 13. Micke

  @Johanna, jättekul att du tycks ha tagit till dig Georgiens bidrag. Kan dock inte säga att jag är överraskad över det. Vad gäller Bulgarien så hoppas jag givetvis att du har rätt och jag fel. Har dock börjat fåhelt andra vibbar nu bland folk angående Bulgarien sen “Imaginary friend” inte vann.

  @Pinglan. askul att du verkar ha tagit till dig Georgien. Ta inte detta fel nu men jag trodde inte detta var i din mak. Käftsmäll till mig. Tar gäna den 🙂

  @Adri, jag har fortfarande inte gett upp om dig angående Georgiens bidrag. Allt är inte uptempo 🙂 Det vet jag att du ckså vet 🙂 Ge låten tid bara så.Hoppas innerligt att du har rätt om Irlands finalplats. Förstår dock inte oron över Lesley Roys framträdande. För mig känns hon säkrast av alla nästan. Hon utstrålar rutin till skillnad från många av valparna :-)Hoppas och tror att jag har rätt

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, jag har ju som bekant lite svårt för riktigt saktgående bidrag, men den här var rejält annorlunda och lyckades att hålla kvar mitt intresse genom hela låten. Var det slutar (och var jag placerar den) återstår att se men det är en helt klart bra start. 😀

 15. Adri

  Micke: Min oro gällande Lesley kommer från att man kan höra att hennes röst är väldigt processad i studioversionen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se