AustralienAustraliens TV-bolag SBS har i dag avslöjat att Montaigne och resten av landets ESC-delegation inte kommer att kunna resa till Nederländerna för att tävla i Eurovision Song Contest 2021 utan hon kommer att använda sig utav det förinspelade “live-on-tape”-framträdandet.

Efter att ha övervägt beslutet noga, med tanke på pandemin och resorna till och från Australien, så beslutade sig SBS för att stanna hemma, vilket även har godkänts av EBU:s referensgrupp. (Källa: eurovision.tv)

Australiens ESC 2021-bidrag:

Technicolour“, Montaigne

Schlagerpinglan: Även om detta var ett ganska väntat beslut så blir det ju inte mindre tråkigt, varken för publiken eller Montaigne själv. Sedan så blir det kanske inte helt rättvist heller när vissa länder får tävla från Rotterdam-scenen och andra med en förhandsinspelning men det är ju en helt klart bättre lösning än att ställa in hela tävlingen.

Jag beklagar omständigheterna, önskar Australien lycka till i tävlingen och hoppas att Montaigne får tillfälle att delta i ESC på plats vid ett annat tillfälle. 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Australien i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Australien 2021: Montaigne tävlar med live-on-tape från Australien”

 1. Adri

  Vad tråkigt. Jag tror inte detta är direkt fördel Montaigne. Känns ju som ett mindre skaligt nummer man får se då.

  Låtmässigt är dock detta fortfarande kanon! Heja heja! Men tror Australien för första gången får det tufft 🙁

 2. Micke

  Det enda jag säger nu innan Pinglan kommer med sin presentation är att detta tveklöst är årets ojämnaste bidrag.

  Vad gäller det tråden handlar om så är jag helt med Pinglan. Attan så tråkigt när inte alla har samma förutsättningar. Men som sagt hellre det än inställt igen Känner redan nu ett ar bidrag som troligen kommer att dra fördel av att han förinspelat och även det omvända. Finns ju några här som har andra röstresurser än övriga Eller vad säger Ana som har ett ganska halvtomt bidrag men samtidigt ett som tillåter att hon regerar med sin röst

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se