ESC2020 Schlagerpinglan: I går, den 24:e april, sändes det andra avsnittet av det norska TV-bolaget NRK:s inför Eurovision-program “Adresse Rotterdam” som även detta år leds av Marte Stokstad.

Under fyra program behandlar Marte, tillsammans med tre panelmedlemmar (Ingeborg Heldal, Kevin Vågenes och Stian Staysman), en gäst och en fanpanel (Elisabeth Fjalsett, Jim Ø. Pedersen, Even Jacobsen och Adele Hagen), de 38 bidrag som ska tävla mot det norska bidraget i Eurovision Song Contest 2021. Gäst i del två är Trine Lise Olsen.

Titta på “Adresse Rotterdam – Del 2” här:
Adresse Rotterdam – Avsnitt 2 (68 min – tv.nrk.no)

Spoilervarning! Längre ner ser ni resultattavlan för det andra avsnittet.

Adresse Rotterdams panel i avsnitt 2
Marte Stokstad
Kevin Vågenes, Ingeborg Heldal, Marte Stokstad, Stian “Staysman” Thorbjørnsen och
gästen Trine Lise Olsen (Foto: CLAUS WIESE / NRK – lånad från nrk.no)

Resultatet av “Adresse Rotterdam – Del 2”:

ESC 2021-bidrag Ingeborg
Heldal
Kevin
Vågenes
Stian
Staysman
Trine Lise
Olsen
Fanpanel Summa
Italien Italien – “Zitti e buoni“,
Måneskin
12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12+10+
12+12
94 p.
San Marino San Marino
Adrenalina“, Senhit
8 p. 10 p. 12 p. 12 p. 10+10+
8+12
82 p.
Litauen Litauen – “Discoteque“,
The Roop
10 p. 10 p. 6 p. 8 p. 5+12+
12+8
71 p.
Slovenien Slovenien – “Amen“,
Ana Soklič
6 p. 12 p. 8 p. 2 p. 12+4+
10+12
66 p.
Ryssland Ryssland – “Russian
Woman
“, Manizha
10 p. 10 p. 8 p. 10 p. 10+1+
12+1
62 p.
Danmark Danmark
Øve Os På Hinanden“,
Fyr & Flamme
5 p. 1 p. 12 p. 3 p. 12+8+
8+10
59 p.
Irland Irland – “MAPS“,
Lesley Roy
6 p. 4 p. 8 p. 5 p. 6+6+
7+12
54 p.
Portugal Portugal
Love Is On My Side“,
The Black Mamba
4 p. 4 p. 3 p. 3 p. 4+1+
4+7
30 p.
Österrike Österrike – “Amen“,
Vincent Bueno
7 p. 4 p. 3 p. 3 p. 3+3+
2+4
29 p.
Belgien Belgien – “The Wrong
Place
“, Hooverphonic
2 p. 3 p. 1 p. 1 p. 1+1+
5+2
16 p.

Schlagerpinglan: Efter att ha sett det första avsnittet av Adresse Rotterdam i förra veckan så såg jag fram emot detta avsnitt (som jag såg lite i efterhand tack vare gårdagens PrePartyES 2021) och som tur var så levde det upp till mina (justerade) förväntningar.

Det bjöds återigen på olika personligheter, konstiga resonemang (för mig är det främst Belgien som jag har helt annorlunda uppfattning om) och stor igenkänning (roligt att se att så många verkar tycka bättre om Italiens bidrag, eller gruppen, än vad jag gör – och då har jag ändå Italien som ohotad etta i år). 🙂

Nu ser jag med stor nyfikenhet fram emot den tredje delen av Adresse Rotterdam som sänds lördagen den 1:a maj.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Adresse Rotterdam (Eurovision 2021): Del 2”

 1. Micke

  My oh my! Sicken tur att jag inte kollade på detta. Med Belgien som jumbo vet jag att jag gjorde rätt val. Alltid hyllat De Eurovisa och dissat den norska kopian. Vet ju inget om hur det var upplagt iofs men med Belgien sist…..Hmm

 2. Micke

  Dubbel tur tydligen: Pratade just med en polare som har sett programmet. Han berättade hur det gick till. Framförallt snacket om Belgiens bidrag. Hans ord “BARA RENT JÄVLA SKITSNACK.” Jag förstod att det var precis det som de senare svenska inför-programmen där de bara satte och spridde dynga över bidraget och försökte göra sig roliga. Till detta kom då att det övriga gänget bara sitter och skrattar med och triggar “talaren” än mer istället för att få personen att vakna upp och inse att de ska vara seriösa och inte hånfulla.

  Denna fråga är bara till Pinglan. Sorry: Jag vill överhuvudtaget inte prata om sån skit egentligen men skulle vara intressant Pinglan om du kan bekräfta eller dementera detta jag fått höra

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag uppfattade det inte som att de var hånfulla utan det var nog mest att det var överlag god stämning i studion och skämten haglade. I den svenska versionen så var ofta att de försökte göra sig lustiga över bidragen, medan de här bara verkar ha roligt vare sig de gillar bidragen eller ej. I Belgiens fall så gillade de helt enkelt inte låten men även om de kom med några billiga poänger så tror jag inte att de gjorde det på något hånfullt sätt, det var i alla fall inget jag reagerade på.

 4. Micke

  @Pinglan, tack för svar. Jag uteslöt egentligen inte svar från andra men jag föredrog ett enda svar. Polarn som hade sett programmet var så himla arg på hur de satt o skrattade hela tiden. Då ök minnesbilden av det svenska inför givetvis upp i skallen. Från att ha varit ett helt lysande program utvecklades det till ett för inbördes beundran. Fanns inga gränser för hån och förnedring av artister och liknande så länge de fick in en punchline. Det var därför det kändes så jädra bra när du tog upp detta med De Eurovisa. Men ok enligt dig var det inte något direkt hånprogram då. Då tror jag på det 🙂

 5. Nathalie

  Ett mycket trivsamt program. Programledaren är mycket bra och jag tycker särskilt mycket om Ingeborg och Stian som varit med ett flertal gånger förut. Skulle önska svenska undertexter för vissa norska ord går bara inte in i mitt huvud. Förra veckan diskuterade de en låt som var väldigt “harry” Och “harrykultur”- jag förstår fortfarande inte vad de menade. Men det är ett mycket trivsamt program!

 6. Tommy

  Hej! Vill bara säga att jag ÄLSKAR Adresse xxxxx-programmen och har gjort så i flera år. Jag tycker det är flera klasser bättre än de införprogram som SVT har gett oss på senare år. Norrbaggarna verkar ta Eurovision och festivalens fans på allvar. Jag har även gillat och följt svenska YLE:s De Eurovisa men det verkar som om man lagt ned det programmet och nu ska göra ett gemensam svensk/finskt införprogram istället.

 7. Schlagerpinglan

  Jag håller med både Nathalie och Tommy, Adresse Rotterdam är inte bara ett bra alternativ i brist på annat utan har visat sig vara underhållande “på riktigt”. Jag saknar “De Eurovisa” men är glad över att det gav mig tillfället att upptäcka denna norska variant. 😀

 8. Micke

  Ok kanske ska ta en liten titt på det där norska iaf då. Man är såååå “skadad” av de undermåliga “inför Eurovision programmen som vi matades med sista åren från Sverige

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se