Irland När chefen för den irländska delegationen, Micheal Kealy, pratade med The Irish Sun för en tid sedan så delade han med sig av en önskan att få publiken att vara med och välja ut Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2022, men poängterade även TV-bolaget RTÉ:s ekonomiska problem.

Efter att landet misslyckats med att ta sig till final sex av sju försök så hoppas han kunna hitta ett effektivt och kostnadseffektivt sätt att få publiken involverad i valet, men om det blir en budget-final, ett annat alternativ eller om de fortsätter med sina internval återstår att se. (Källa: wiwibloggs.com)

Irlands ESC 2021-bidrag:

Maps“, Lesley Roy (live i Rotterdam 2021 – 16:e-plats i semifinal 1)

Schlagerpinglan: 2010-2013 lyckades uttagningen “Eurosong” att ta Irland vidare till finalen fyra år i rad men efter två finalmissar, med “Heartbeat“ 2014 och “Playing With Numbers” 2015, så beslutade sig RTÉ för att göra sina val internt och har gjort så sedan dess.

Då dessa fem internval endast resulterat i en finalplats, “Together” 2018, så är det kanske inte konstigt om de börjar leta efter andra alternativ. Nu kanske jag missminner mig men jag har inte för mig att det fanns några uppenbara final-bidrag bland de andra bidragen i de irländska uttagningarna så frågan är kanske inte om de borde välja internt eller via en uttagning utan hur de ska lyckas få tag i tillräckligt intressanta bidrag.

Med det sagt så hoppas jag att de lyckas finansiera en nationell final till sitt ESC 2022-val, för oavsett resultat så tycker jag att de är betydligt roligare att följa än ett internval. 😀

Se “Irland i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Irland 2022: Dags för en nationell uttagning?”

 1. Adri

  Två år i rad – 2019 och 2021 (som vanligt räknar jag bort 2020) – har Irland valt grymma låtar, där man fått upp hoppet. Båda gånger har låtarna även fått grymma visuella framträdanden. Först en 50-talsthrowback och nu ett papperslandskap.

  Men båda gånger har sångerskorna svikit rejält. Så jag tror inte problemet är låtarna egentligen utan artisterna bakom mikrofonerna! 🙂

  Jag ser gärna att Irland håller en nationell uttagning. Då får man ju se ett live-smakprov så man vet vad som väljs. Däremot vill jag inte ha tillbaks det så som det var de senaste upplagorna, då de bara tryckte in en liten final i en talkshow.

  Nej, en riktig uttagning vill jag ha i så fall 🙂 Annars får de för min del fortsätta med internval, men då hoppas jag de kommer vara mer genomtänkta!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja, det är kanske där skon klämmer. I vilket fall som helst så verkar både Irland och Storbritannien ha lite svårt att få till det där “hela paketet” som får folk att vilja rösta på dem. Förhoppningsvis får de båda till en fullträff snart. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se