Italien Schlagerpinglan: Den officiella sidan för Eurovision Song Contest, eurovision.tv, har presenterat en uppdaterad video med Italiens tio bäst placerade bidrag genom åren. Låt oss ta en titt på videon samt topp-listan med länkar till fullversionerna:

Italiens bäst placerade bidrag i Eurovision Song Contest:

TOP 10: Entries from Italy” (av eurovision.tv – 3:46 – Jun 16, 2021)

Topp-tio-bidragen från Italien i Eurovision Song Contest:

1. “Zitti E Buoni“, Måneskin (1:a av 39 – ESC 2021)
2. “Insieme: 1992“, Toto Cutugno (1:a av 22 – ESC 1990)
3. “Non Ho L’étà“, Gigliola Cinquetti (1:a av 16 – ESC 1964)
4. “Madness Of Love“, Raphael Gualazzi (2:a av 43 – ESC 2011)
5. “Soldi“, Mahmood (2:a av 41 – ESC 2019)
6. “Grande Amore“, Il Volo (3:a av 40 – ESC 2015)
7. “Si“, Gigliola Cinquetti (2:a av 17 – ESC 1974)
8. “Gente Di Mare“, Umberto Tozzi and Raf (3:a av 22 – ESC 1987)
9. “Non Mi Avete Fatto Niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro (5:a av 43 – ESC 2018)
10. “Era“, Wess and Dori Ghezzi (3:a av 19 – ESC 1975)
Italienska bidrag från förra topplistan
11. “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani (6:a av 42 – ESC 2017)
12. “Fiumi Di Parole“, Jalisse (4:a av 25 – ESC 1997)
13. “Nel blu dipinto di blu (Volare)“, Domenico Modugno (3:a av 10 – ESC 1958)
(Källa: eurovision.tv – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Hur jag än vrider och vänder på siffrorna så får jag inte den officiella topplistan att stämma, oavsett om jag endast går efter placering eller tar med antalet deltagarländer i beräkningarna. Nåja, Måneskin och Toto Cutugno är i toppen och det ser jag inga problem med, vare sig matematiskt eller smakmässigt. 😀

Min personliga topp-tio-lista av de italienska bidragen, som jag sammanställde tidigare denna månad, hittar ni här.

Se “Italien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italiens tio bäst placerade Eurovision-bidrag (1956-2021)”

 1. Micke

  @Pinglan, Det mest chockerande, hur du än vänder och vrider på siffrorna, är det märkliga faktum att Italien bara vunnit tre gånger….Hur är det ens möjligt? För att bara ta några exempel på bidrag som borde ha vunnit… 1984, 1992, 1987, (2020), 2015 plus ytterligare några. Av de tre vinnarbidragen så var 1990 och 1964 solklara vinnare för mig. Årets bidrag var dock lite si och så med. Stöter mig nog med några här nu. Sorry. Men vi ska ju vara ärliga. Måneskin och deras bidrag har hela tiden skavt lite i kanten. Delvis är jag med på tåget men samtidigt har det suttit en liten jävel på axeln och knackat och sagt “Men Micke detta är ju ett garageband. “Tyvärr måste jag erkänna att den orden från den lille jäveln på axeln fått allt mer fäste.

  Ursäkta mig nu men det känns ju lite som några skolelever som har rast och går in i replokalen och har lite kul. Jag menar inte att det är dåligt. Absolut inte utan lätt ett topp 10 detta år minst. Säkert än bättre. Men oj oj oj vad det ser……… på scen. Sen skulle jag vilja putsa på refrängen. En polare i bandet håller just på så det ska bli kul att se och höra hur det blir 🙂

  Sorry ni som gillar vinnaren. Ta nu inte detta som skitsnack om vinnaren. Jag är helt nöjd med vinsten

 2. Adri

  Micke: Vilken tur att majoriteten inte tänker i dina banor då! För Måneskin ser ut att bli en jävligt framgångsrik akt! 🙂 Den första ESC-vinnaren sen Celine Dion som har två låtar på brittiska topp 20 listan (den brittiska alltså, de är inte lättimpade). Även två låtar på svenska topplistan och den globala. (Då ska det också nämnas att när Celine lyckades med det så var ingen av låtarna den hon deltog med, så det räknas knappt för man ser ju inte dirket henne som Esc-artist idag)

  Så jag tror fasen Måneskin kan bli nåt riktigt bra och stort. Och jävlar vad förtjänt det isf är 🙂 Inte en dag går utan att man hör andra människor spela deras låtar. Antingen ”Zitti E Buoni”, eller ”Begging” eller – min personliga favorit – ”I want to be your slave”.

  Gud vad kul 🙂 Också kul när en Eurovision-akt verkligen breakar! Det var ett jäkla bra tag sen! 🙂

  Om vi ska tillbaks till listan… it doesn’t make any sense! Det vore verkligen bra om Eurovision tydliggjorde kriterierna för listan för den är ju rejält ologisk så som jag ser den! I don’t get it 🙂 Men jaja. Det är några bra låtar iaf (+ då låtarna från 1990 och 1987). Knas.

 3. Micke

  @Adri, en fråga….Är du impad av Måneskin på scen? Är deras stuffande i din smak? 🙂

 4. Adri

  Micke: Gitarristen gör inget för mig. Inte heller trummisen (men om jag ska vara ärlig verkar nästan Måneskin själva strunta i trummisen… för jäklar vad ”osynlig” han görs på scenen).

  Sångaren och basisten däremot. Tror det är basisten iaf (tjejen). De tycker jag gör allt rätt för att fånga en publik! 🙂

  Sen vill jag bara påpeka att jag inte tycker gitarristen/trummisen är aktivt svaga live. Mer bara att blicken inte direkt går mot dem 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se