MarockoSchlagerpinglan: I dag, fredagen den 30:e juli, är det Marockos nationaldag (trondagen) vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma landets ESC-bidrag.

Någon tillhörande personlig topp-tio-lista (som jag gör vid de andra ESC-ländernas uppmärksammanden) blir det av förklarliga skäl inte men landet har, precis som de övriga länderna, fått en samlingssida: “Marocko i Eurovision Song Contest“.

Schlagerpinglans favorit av Marockos ESC-bidrag:

Bitakat Hob“, Samira Bensaïd (18:e-plats av 19 i ESC 1980)

Snabbfakta: Marockos deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1980 – deltagit 1 gång – vunnit 0 gånger


Schlagerpinglan: Lägligt nog så var det just ESC 1980, Marockos enda tävlingsår, som behandlades senast av #EurovsionAgain (där Marocko hamnade på bronsplats) så jag har årgången färskt i minnet. 🙂

När jag rangordnade ESC 1980-bidragen så hamnade Marocko på en topp-tio-placering (8:e-plats) vilket visar att jag gillar landets debutbidrag (som även finns i en fransk version: “Message d’amour“) och därför tycker jag att det är lite synd att det aldrig blev något fortsatt deltagande för detta nordafrikanska land.

Enligt wikipedia så blev de på TV-bolaget så besvikna över näst-sista-platsen (med enbart poäng från Italien) att de beslutade sig för att inte delta fler gånger, vilket de heller inte gjort. Tråkigt, som sagt, att det inte blev mer än ett år för Marocko i tävlingen men lyckligtvis så finns det gott om andra länder som gladligen deltar, oavsett placering. 😀

Se “Marocko i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se