Italien Sedan tidigare vet vi att TV-bolaget RAI planerar att genomföra Sanremofestivalen 2022, som troligtvis utser Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2022, den 1:a – 5:e februari samt att Amadeus, för tredje året i rad, blir festivalens artistic director och värd.

Nu kommer det uppgifter från Agenda del Giornalista Informa om att Amadeus planerar att genomföra ett flertal förändringar inför Sanremo 2022. Den största är att det lär blir färre antal tävlande bidrag i Campioni-kategorin.

2021 så tävlade hela 26 artister i Campioni-kategorin, vilket var det största antalet på väldigt länge. Detta resulterade i ännu längre shower och minskat intresse hos publiken. Förutom att minska antalet bidrag så vill Amadeus ta bort för-showen så att tävlingen kan börja redan klockan 20:30 CET. (Källa: eurovoix.com)

Sanremo 2022-värd och artistic director:
Amadeus
Amadeus (Foto: RAI)

Schlagerpinglan:Sanremofestivalen även innan de ökade antalet Campioni-bidrag kunde upplevas som en aning långdragen så välkomnar jag med glädje alla förslag som kan få showerna att bli lite mer kompakta. Färre bidrag och tidigare start låter som två riktigt bra idéer och kunde de även minska ner lite på mellansnacket (dock inte för mycket, det är ju trots allt en viktig del av festivalen) så hade det genast blivit mycket mer lättsmält. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Italien i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Italien 2022: Amadeus hintar om färre antal Sanremo-bidrag”

  1. Engsla

    Goda nyheter! Även om jag gillar Sanremofestivalen (har iofs bara följt den i två år…) så blir det som sagt väl långdraget med så många bidrag och gäster som det var i år. Ser nu fram emot början på februari än mer 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se