Sverige Schlagerpinglan: Förra året så inledde Aftonbladet sin spekulationssäsong vad gäller de artister som väntas delta i Melodifestivalen den 26:e oktober med att presentera Tusse (som senare vann) som första namn på listan.

Allt som allt så fick de 26 av 28 artister rätt (eller egentligen 26 rätt och två frågetecken), hur det går denna gång återstår att se men i år inleder de säsongen genom att presentera Robin Bengtsson (tidigare Melodifestivals-vinnare som nu lär ställa upp med en stark poplåt) och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomessen (tidigare Idol-vinnare) som de första bekräftade artisterna inför Melodifestivalen 2022, allt enligt sina “säkra källor”.

Observera att de artister som verkligen blivit bekräftade att få delta i Melodifestivalen 2022 fått stränga order om att inte avslöja något, så alla namn som nämns är endast spekulationer och ska därför tas för vad det är och inte ses som några sanningar.

Artist som anses vara aktuell inför Melodifestivalen 2022:

Robin Bengtsson (här med ESC-5:an “I can’t go on“)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2022 (enligt Aftonbladets källor)
Robin Bengtsson Constellation prize” (5:a 2016)
I can’t go on” (1:a 2017 – 5:a i ESC 2017)
Take A Chance” (8:a 2020)
Liamoo Last Breath” (6:a 2018)
Hold You“ tillsammans med Hanna Ferm (3:a 2019)
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Enligt Aftonbladet så har nu urvalsjuryn plockat ut 14 låtar medan Melodifestivalsredaktionen håller på att bestämma artister och välja ut ytterligare 14 bidrag. Många artister ska redan ha fått besked om att de är klara för Melodifestivalen 2022, vilket betyder att de “säkra källorna” nu har en hektisk period. Vi får väl se hur tillförlitliga de är i år. Så här långt så tycker jag i alla fall att listan ser både bra och trolig ut. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2022”

 1. Erik Elle

  Hade med Liamoo på min lista som jag spikade igår kväll. Kändes väldigt troligt då han bytt skivbolag nyligen. Robin Bengtsson känns inte riktigt lika skoj då han inte har en karriär bortom mello. Men men det blir säkert bra

 2. Hasse

  intressant

 3. Zacke

  Liamoo får gärna vara med igen. Jag tycker framförallt han har en väldigt bra röst och jag hoppas han får en låt där den kommer fram på ett bra sätt.

  Robin Bengtsson är däremot ingen jag personligen vill se i tävlingen igen, även om en vinnare givetvis är ett rimligt namn. Jag tycker inte alls han är en bra artist, då jag tycker han ger ett både divigt men samtidigt osäkert intryck som artist, vilket inte är en direkt bra kombination. Men om han är med får han gärna överaska mig.

 4. Patrik

  De artister jag skulle vilja se i mello 2022 är Kicki Danielsson i radarpar med Elisabeth Andreasson och Lotta Engberg, samt Ann-Louise Hansson samt dansbandsgrupperna Date, Afrodite, black jack,barbados, brandsta city släckers, arvingarna, östen med resten,friends, samt towe jarnek,jan johansen,javiera,mendez sen skulle det vara kul om Per Gessle kunde prova lyckan i mello 2022.

 5. Axel

  @patrik: Din lista låter faktiskt bakåtsträvande måste jag säga, även om det hade varit kul med brandsta city släckers! Javiera kommer inte vara med, eftersom hon tyvärr är avliden sedan snart 4 år 🙁

 6. Mats Wältare

  Min reaktion på artistspekulationer och några från mig 🙂

  Robin Bengtsson. Även fast jag älskar honom både rösten och utseende på honom så vill se ett nytt ansikte på Mello 2022
  Liamoo. Samma sak som Robin

  artister som jag vill se
  Yohio
  Amy Deasismont (Amy Diamond som hon hette förr)
  ISA (Isa Tengblad som var med 2015 och 2016)
  Sarah Dawn Finer
  Wiktoria
  Lisa Ajax

 7. Mr A

  Har inte några problem med att det är med någon dansbandakt som Black Jack och någon nostalgiakt som någon av damerna eller dylikt men får inte bli för mycket av den varan. GES hade ju vart kul tex eller Lili och Susie. Annars kan ju en nutida nostalgiakt som Nestor vara med.

  Gick ju sådär när Per Gessle var med sist.

 8. Mr A

  @pinglan

  Måneskin nya video:

  https://youtu.be/Ex037JX3-BI

 9. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar. Jag uppdaterade MAMMAMIA-inlägget:

  https://www.schlagerpinglan.se/blog/2021/10/09/nytt-fran-esc-artister-mammamia-maneskin/

 10. Schlageroskar

  Uffe Persson med låt av Lasse Holm

 11. Peter

  Hej!
  En nyfiken fråga till er som har mer koll..
  Vad är sannolikheten att en okänd artist får med sin låt i Mello?

 12. Schlagerpinglan

  @Peter, Personligen så har jag ingen insyn i urvalsprocessen och har ingen aning om hur jargongen går när de väljer ut bidrag men om man ser till resultatet, tusentals inskickade bidrag och huvudsakligen etablerade, välkända namn som deltar, så ser det ju inte alltför ljust ut för de okända artisterna.

  Likväl, det finns ju okända artister som dyker upp lite då och då, så chansen finns ju. Jag är lika nyfiken som dig på hur det egentligen ligger till och hoppas att någon annan har lite mer koll. 😀

 13. Peter

  Tack för svar! Satt och funderade på hur många det faktiskt är, dvs okända artister som fått möjligheten att vara med i Mello. Jag kan ju samtidigt förstå att juryn som väljer ut vill gå på säkra kort… Men det finns ju så oändligt många duktiga musiker i vårat avlånga land som skulle göra bra ifrån sig i Mello! Eller hur resonerar ni andra?

 14. Mr A

  Enligt vad jag hört är det på oerhört svårt att komma med i mf utan kontakter, skolfröken säger nån…, hon var ihop med sångaren i date, hon hade kontakter alltså……däremot är det lättare i andra länder, paradise oscar var en helt vanlig kille i Finland som kom med i uttagningen tex…..detta är vad jag hört iaf.

 15. Vandango

  Hade varit roligt med en bra låt (är ju en bristvara nuförtiden) och framför allt en ny artist. Vem orkar höra pojklatino-pop för tredje året?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se