ESC 2022 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de 5 bidrag som de nordiska länderna kommer att tävla med i Eurovision Song Contest 2022, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället.

(Klicka på flaggorna nedan för information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Se även: “Eurovision 2022: Alla Big Five-ländernas bidrag

Ett av de nordiska bidragen i ESC 2022:

Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer – Norge

Schlagerpinglans topplista av Nordens bidrag i ESC 2022 (2022-03-16):
Norge 1. Norge: Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer (semifinal 1)
Finland 2. Finland: Jezebel“, The Rasmus (semifinal 2)
Sverige 3. Sverige: Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs (semifinal 2)
Island 4. Island: Með hækkandi sól”, Sigga, Beta and Elín (semifinal 1)
Danmark 5. Danmark: The Show“, REDDI (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Precis som vanligt så tycker jag att de nordiska länderna skickar både högt och lågt men att det i det stora hela är en ganska stark samling bidrag där i alla fall tre av dem är (enligt min åsikt) rejäla final-kandidater. 😀

Personligen så placerar jag bidragen från Norge, Finland och Sverige bland mina absoluta favoriter medan Danmark (vars bidrag jag älskade förra året) befinner sig väldigt långt ner på min lista i år. Någonstans däremellan hittar man Island som i år gjort ett rejält uppryck (enligt min smak) och skickar en behagligt småtrevlig låt.

Men, men… oavsett vad jag tycker om bidragen så håller jag tummarna för att samtliga nordiska länder ska ta sig vidare till finalen. Hoppas kan man ju alltid. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Alla Nordens bidrag i Eurovision Song Contest 2022”

 1. Engsla

  De nordiska länderna skickar åtminstone bidrag som väcker känslor, vilket måste anses som ett stort plus 🙂

  För mig är det Sverige och Island som skickar låtar som jag gillar och Norge som står för den mesta scenunderhållningen. Danmark är meh, medan jag mest blir ordentligt irriterad av Finlands bidrag, och alltid får kämpa för att orka lyssna igenom hela låten 🙂

 2. Johanna

  Inget nordiskt bidrag är lägre än 19:de plats för mig vilket är ett ovanligt bra betyg för att vara Norden.

  1. Island
  2. Sverige
  3. Danmark
  4. Finland
  5. Norge

  Tycker att samtliga gjort bra val även om både Danmark och Island valde min andrahandsfavorit i respektive uttagningar (vilket innebär att de alltså båda hade kunnat vara ännu högre upp i min topp än 4 respektive 9)

 3. Pato

  En fantastiskt bra, två bra, en svag och en usel.

  – Sverige är den första
  – Norge & Finland är de två som är bra
  – Island, den svaga
  – Danmark, den usla

 4. HW

  Här finns tre jag gillar och två jag inte gillar, inte ett så tokigt år för Norden i år.
  1. Island
  2. Sverige
  3. Danmark
  4. Finland
  5. Norge

  Om jag ska gissa på vilka som går vidare tror jag att Europa inte kommer dela min smak och att Sverige, Finland och Norge går till final.

 5. Pato

  Sverige, Norge, Finland kommer gå till final medans Danmark och Island åker ut i år.

 6. oe

  1. Sverige 9/10
  2. Island 7/10
  3. Danmark 5/10
  4. Finland 4/10
  5. Norge 4/10

 7. Adri

  Jag tror alla går vidare faktiskt, förutom eventuellt Danmark. Repris från 2021 på så sätt.

  Menmen, min egna lista är följande:

  1. Sverige (1)
  2. Island (2)
  3. Danmark (14)
  4. Finland (30)
  5. Norge (38)

 8. Zacke

  Tycker Norden är riktigt starka i år, då fyra av dem är med på min topp 10 och den sista är åtminstone kul. Min ranking:

  1: Sverige (1)
  2: Danmark (2)
  3: Island (5)
  4: Finland (8)
  5: Norge (23)

 9. Sarah

  1. Sverige
  2. Island
  3. Finland
  4. Danmark
  5. Norge

 10. Pato

  Danmark och Bulgarien är dom enda bidragen i år som är garanterat utslagna i semin, alla andra har chans att gå vidare..

 11. Maarit

  Jag håller med dig Pinglan, både högt och lågt…

  1 Norge (4a på min lista över alla bidrag)
  2 Sverige (6a)
  3 Island (19e)
  4 Finland (näst sist)
  5 Danmark (sist)

 12. Mikaela

  1. Island – mycket bra
  2. Norge – bra
  3. Sverige – ok+
  4. Finland – ok-
  5. Danmark -dåligt

 13. Micke

  Lägger väl in det här också då 🙂

  1. “Hold me closer”, Cornelia Jakobs – SVERIGE
  2. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND

  3. “The Show“, Reddi – DANMARK
  4. “Jezebel“, The Rasmus – FINLAND

  5. “Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – NORGE

 14. Daniel

  1. Norge – superbra
  1. Sverige – superbra
  3. Finland – ok
  4. Island – nja +
  5. Danmark – superusel

 15. Mikaela

  Förresten, refrängen till (påstådda) Armeniens “Snap” får mig att nynna på refrängen till Miss Lis “Lev nu, dö sen”.

  Ungefär: “Snapping one, two.. och ingen jävel kan hindra mig”

 16. Micke

  Se där! Tolv stycken är vi som rankat Nordens bidrag. En sammanräkning av våra listor blir:

  1. Sverige – 128 poäng
  2. Island – 113
  3. Norge – 96
  4. Finland – 92
  5. Danmark – 87

 17. Anton

  1. Sverige
  2. Norge
  3. Danmark
  4. Finland
  5. Island

  Så ser min rankning it just nu, men Norge håller på att tappa för mig och Island växer. Så skulle inte förvåna mig om den här listan kommer ändras inom snar framtid

 18. Pato

  Min ranking
  1. Sverige
  2. Norge
  3. Finland
  4. Island
  5. Danmark

 19. Micke

  Efter att 14 pers röstat:

  1. Sverige – 152 poäng
  2. Island – 126
  3. Norge – 116
  4. Finland – 107
  5. Danmark – 101

 20. Micke

  @Pinglan. En helt annan sak:

  En av de saker jag ser fram mot mest av det du kommer att lägga ut på bloggen har inte ens med min topp 10 att göra. Handlar om dina genomgångar av alla bidrag. När det gäller det är det ju alltid mest intressant att se dina åsikter och andras om mina favvisar men inte så nu.

  Har nämnt det förut. Ingenting har någonsin förvånat mig så mycket som hatet mot Bulgariens bidrag. Varje gång jag hör och läser om hatet känner jag bara lite “skaffa er ett liv”. Kiding men lik förbannat blir jag chockad över hatet. Har det någonsin funnits ett mer “icke-hata-bidrag?” Vad finns det att hata? Hade vi gjort ett ESC i bidrag att inte hata hade min definitiva vinnare varit Bulgarien 2022.

  Är det då så att jag älskar bidraget? Nope finns inget där att älska som sagt men att hata??????????????? Jädrar att jag ser fram mot alla förklaringar och utläggningar som kommer att dyka upp här. Om vad i bidraget som gör att man hatar det. Det får jag bara inte missa 🙂

  Så vad ger jag då själv Bulgariens bidrag för betyg? Helt godkänt för mig. Kan vara kul att lyssna på ibland. Men definitivt extra plus för att de inte skitar ned rocken med att framhålla annat som inte ens har med rock att göra. Att det kör raka äkta linjen. Tack för det 🙂

 21. Micke

  Försökte få till en topp 10 med riktigt bra vinnare i MF genom åren. Lyckades inte. Hittade bara åtta men här är de:

  1. 1996 (One More Time – ”Den vilda”)
  (Min absoluta etta)
  2. 2007 (The Ark – ”The Worrying Kind”)
  (Den kom nog för tidigt för Europa)
  3. 2022 (Cornelia Jacobs – Hold me Closer)
  (Så roligt Sverige. Äntligen)
  4. 1963 (Monica Zetterlund – ”En gång i Stockholm”)
  (Kvinnan som med sin röst kan göra både det bästa och det sämsta till något mäktigt)
  5. 2000 (Roger Pontare – ”När vindarna viskar mitt namn”)
  (Kul att även Sverige kan gå i det inre ibland)
  6. 1988 (Tommy Körberg – ”Stad i ljus”)
  (Mäktigt samarbete Bäckman/Körberg)

  De två sista är gränsfall

  7. 1980 (Tomas Ledin – ”Just nu”)
  8. 2012 (Loreen – ”Euphoria”)

 22. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, det ska bli väldigt intressant att se hur det resoneras om många av årets bidrag och även jag har mottagandet av Bulgariens bidrag som ett av de största frågetecknen som jag hoppas rätas ut. 😀

  I mina ögon är det ett klassiskt rockbidrag som tack vare sin text och bra sångare blir riktigt behagligt att lyssna på. Men, men… mer om det när det blir dags att presentera bidragen. 😀

 23. Denis

  Vågar man sätta Cornelia som bästa nordiska bidrag? Tycker säljs våra svenska bidrag är bäst men nu så..
  Norge god två. Rolig klurig, kreativ, catchy.

  Sedan stor marginal till Finland och tredje plats. Typisk rocklåt son nog mest vann på grund av namnet och nostalgin och säkert får röster på grund av det.

  Island. Mysig First Aid Kit låt. Gillar det. Kanske chanslös men nice

  Och Danmark. Kul retro låt men inget mer.

  Sverige och Norge tar sig 100% vidare från semi. Finland förmodligen. Island och Danmark tveksamt om de tar sig vidare

 24. Adri

  Micke: Jag kan bara tala för mig själv – och kommer göra det också – men är det inte så att man just hatar hur otroligt ”inoffensive” Bulgarien är?

  Att den har noll edge. ALLA andra låtar har nån liten edge, men Bulgariens är verkligen en låt helt utan edge och blir därför så jäääääääääkla tråkig.

 25. Helena

  1. Sverige
  2. Norge
  3. Island
  4. Finland
  5. Danmark

  Risk för att bara Sverige och Norge går vidare från semin i år. Island och Danmark får det nog svårt iaf.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se