Norge Efter att TV-bolaget NRK tidigare presenterat schemat för Melodi Grand Prix 2022, den nationella uttagning som ska utse Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2022, så var det i dag dags att presentera programledarna.

För åttonde året i rad så kommer Kåre Magnus Bergh att agera MGP-värd men denna gång får han hjälp av två debutanter: Annika Momrak (MGPjr 2013-vinnare) och Mikkel Niva (rutinerad programledare, bl.a. för MGPjr).

Programledarna för Norges MGP 2022:
MGP 2022-programledarna
Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak och Mikkel Niva
(Foto: Julia Marie Naglestad/NRK)

Till skillnad från de senaste åren, då artisterna och bidragen presenterats respektive tävlingsvecka, så kommer samtliga 21 MGP 2022-bidragen att släppas samma dag, nämligen den 10:e januari.

P.g.a. de nya restriktionerna (då covid-situationen förvärrats) så har NRK beslutat att genomföra de inledande semifinalerna och Sistesjansen utan publik i arenan. Redan köpta biljetter blir återbetalade inom sex-åtta veckor. Hur det blir med finalen är ännu inte bestämt då de inväntar uppdateringar från regeringen. (Källor: nrk.no och nrk.no)

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se