Azerbajdzjan TV-bolaget Ictimai TV har ännu inte bekräftat att de kommer att göra ett internval vad gäller den artist som får äran att representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2022, men då de valt internt varje år sedan 2015 så är det mycket möjligt att det blir så även denna gång.

iTV har i alla fall påbörjat sitt sökande efter ett passande bidrag och uppmanar låtskrivare/artister att skicka in låtar som uppfyller Eurovision-reglerna (tillsammans med en kort beskrivning av sig själv) till İctimai på song@eurovision.az. Deadline är satt till den 31:a januari. (Källa: eurovoix.com)

Azerbajdzjans senaste bidrag i Eurovision Song Contest:

Mata Hari“, Efendi (20:e-plats i ESC 2021-finalen)

Schlagerpinglan: Även om vi fortfarande inte fått det bekräftat att Azerbajdzjan verkligen väljer internt 2022 så har vi i alla fall fått ett livstecken från dem, vilket betyder att det endast är Armenien, Cypern och Ryssland, av de totalt 41 deltagarländerna, som fortsätter att vara hemlighetsfulla.

Det ryktas visserligen om att det cypriotiska bidraget 2023 kommer att utses genom en nationell final, vilket i så fall gör att ett internval 2022 för Cypern är det mest troliga, men någon officiell bekräftelse har jag ännu inte hittat.

Vad gäller Rysslad så är det ingen idé att hålla andan (så att säga) för sist fick vi vänta till mars 2021 innan de avslöjade sina planer om den effektiva snabb-final som utsåg Manizha till vinnare. Vad de har planerat inför 2022 lär visa sig tids nog och detsamma gäller ju Armenien, där jag hoppas på ännu en säsong av “Depi Evratesil“. 🙂

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2022“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se