Israel Schlagerpinglan: Söndagen den 2:a januari sändes del 26 av “X Factor Israel“, den talangjakt som TV-bolaget KAN använder sig utav för att utse Israels representant i Eurovision Song Contest 2022.

14 talanger kvarstod i tävlingen efter de 25 inledande showerna och i söndagens show var det dags för hälften av dem (från olika kategorier) att försöka övertyga de röstande om att de förtjänade att vara kvar.

Här nedan ser ni länkar till artisternas framträdanden (de som finns tillgängliga) samt resultatet, allt enligt The X Factor Israel och EuroMix (översatt via Google Translate) samt Wikipedia då jag själv inte följer showen så här inledningsvis.

En av de kvarvarande talangerna i kategorin Grupper & Över 25

My Number One“, Linet

“X Factor Israel” – Show 26 – Liveshow 3 – 2:a januari:

Deltagare som gick vidare i tävlingen:
Ilay Elmakais (Tonåringar) At Va’Ani (את ואני)
Shiran and Ron (Grupper & Över 25) “Belev Ehad”
Inbal Bibi (Tjejer) Ne partez pas sans moi
Linet (Grupper & Över 25) My Number One” / “Ani Ana”
Shahar Edwi (Killar) Diva
Deltagare som ej gick vidare:
Shahar Admoni (Tonåringar) “Arcade”
Gai’da Abu Awad (Tjejer) “Heroes”
(Källor: EuroMix, The X Factor Israel och Wikipedia – Sammanställning – schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Nästa liveshow sänds den 6:e januari och där ska de resterande sju talangerna tävla om sin fortsatta medverkan i tävlingen. Jag återkommer med resultatet när videor från showen finns tillgängliga. På återseende. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Israel i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Israel 2022: “X Factor Israel” – Liveshow 3”

 1. Micke

  Får man slänga in en fråga av helt annan karaktär? Främst då givetvis till Pinglan och Adri som är på samma planet som jag med att diskussion är A och O 🙂

  Handlar om en undersökning på min egen blogg och tre andra. Olika rocksorter typ Folkrock, Garagerock, Hårdrock, Heavy Metal, Indie rock, Progressiv rock, Psykedelisk rock, Punkrock och andra

  Välj gärna tre som ni sätter före övriga

  En sak bara Pinglan och Adri känner ni inte för det så släpp det bara. Inte minsta problem för min del 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Oj det var en svår men intressant fråga, då jag inte är riktigt säker på var gränserna dras. Rent instinktivt så skulle jag säga glamrock (ex. Poison), poprock (ex. The Ark) och hårdrock (ex. Kiss).

 3. Adri

  Micke: Aldrig riktigt tänkt på det. Men något jag verkligen uppskattar är psykedelisk rock. Rock där man kan ana att de troligtvis rökt nåt kul (och har dem inte gjort det så vill artisterna ändå ha den imagen) typ Jefferson Airplane, The Zombies, The Byrds, Donovan och min personliga favorit; de något bortglömda Strawberry Alarm Clock.

  Jag tycker avgränsningarna är lite svåra att ha koll på. Indierock är nog silverplatsen. Där man kan placera Vampire Weekend, Sharon van Etten och Gorillaz (vissa låtar iaf för alla de har absolut trippat över till pop-träsket ibland men jag placerar de ändå i en indierock-kategori ursprungligen).

  Tredjeplatsen är nog folkrocken som tar 🙂

 4. HW

  @Micke Nu var det inte mig du skrev kommentaren till men om jag skulle välja tre skulle det nog bli heavy metal (nog den genre jag lyssnar mest på utanför ESC), folkrock (inget jag lyssnar på jätteofta men brukar gilla det jag hör) och hårdrock. 🙂

 5. Micke

  HW… Du är mer än välkommen. Det var bara det att jag är van vid att det är Pinglan o Adri som även tar diskussioner o inte bara skriver något kort 🙂

 6. Adri

  På tal om rock, Rumänien har släppt sina kandidater. Jag har inte hört allihopa, för de är rätt många. Men min favorit HITTILLS är iaf denna: https://www.youtube.com/watch?v=GGnwZpCw-Fo

  Helt överlägsen. Bandet själva kallar sig ett “folk-metal”-band. Och det hör man ju bara där, att det är bra att skicka till Eurovision där kulturella inslag och allt unikt belönas 🙂

 7. Engsla

  Micke, jag tycker det är jättesvårt att hålla koll på var gränserna går i de olika genrerna, men enligt spotify lyssnar jag tydligen mycket på indie, så det får väl bli nummer ett då 🙂

  Det är nog enklast att säga vilken rock jag inte gillar, och då är det (tvärtemot Adri då) de där evighetslånga påtända sessionerna från 70-talet där alla ska få ett varsitt solo och det aldrig vill ta slut… Det är direkt plågsamt att lyssna på. Annars är jag inte så värst nogräknad, bara det låter bra 🙂

  Sedan tycker jag att de flesta genrer har så suddiga gränser att jag bryr mig mer om ifall jag gillar låtarna än vilken artisten är, och i vilken genre de “hör hemma”. Det kändes viktigare att definiera nör jag var yngre. Det är kanske också viktigare när man jobbar med musik än när man, som jag, enbart konsumerar den? Inte söker jag under “rock”, “pop”, “klassiskt” osv för att hitta ny musik, utan jag letar mer planlöst i många olika kanaler. Får en ganska kul blandning på det sättet 🙂

 8. HW

  @Adri Folk-metal är en genre som är mycket “hit or miss” för mig, det kan bli bra men också väldigt “för mycket”. I ESC vore det dock jättekul om den genren fick lite representation, för som du säger är det unikt och finns kulturella inslag.

  Så nu när Rumänien har ett hyfsat exempel på den genren bland sina kandidater skulle jag definitivt inte klaga om den blev deras ESC-bidrag 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Ja, det var väldigt många låtar i Rumänien (tack för tipset) så det tar ett tag att lyssna igenom. Jag har inte kommit så långt och inte hittat någon som riktigt tilltalat mig, även om de flesta jag lyssnat på varit ganska bra. 😀

  Återkommer med ett inlägg i morgon med länkar (eller i natt om jag inte lyckats slita mig). 😀

 10. Micke

  Tack till Pinglan, Adri, HW och Engsla för svar. Det är detta som är grejen med bubblan för mig. BIG THANKS 🙂 Hade tänkt utveckla detta från de bloggar detta snackats på. Har dock varit helt uppe i Rumänien och deras bidrag. Får bli senare istället Men än en gång TUMMEN UPP för er fyra 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se