FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2022 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2022 den 26:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de tre första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den tredje låten: “Jezebel” med The Rasmus, se nedan. Mer info om UMK 2022-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här medan en intervju med personerna bakom låten (Lauri Ylönen och Desmond Child) och resten av bandmedlemmarna hittar ni på Yle Areena.

Det tredje “UMK 2022”-bidraget:

Jezebel“, The Rasmus
(text & musik: Lauri Ylönen, Desmond Child)

Schlagerpinglan: De finska bidragen fortsätter att imponera och även om jag nog lutar åt att placera “Jezebel” på plats tre för tillfället (efter en första snabb genomlyssning) så är det inget underbetyg till låten utan snarare ett starkt godkännande av UMK-startfältet så här långt. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Finland i ESC 2022“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2022 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland 2022: Lyssna på The Rasmus UMK 2022-låt”

 1. Adri

  Hmmm. Jag tror nog jag är lite ”same same but different” som dig här. Jag placerar för det första The Rasmus på min förstaplats hittills. Men jag håller med om att den finska standarden är hög.

  Däremot så är högstanivån rätt låg hittills. I want more! More! More!

  Menmen… kul om denna vinner i Finland och ”Death of us” i Norge. För då skickar två av Nordens länder låtar som snackar om ”Jezebel”.
  Okej, inte haha-kul kanske, men lite lustig slump 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis, en imponerande samling men utan att ha det där speciella bidraget som känns som en given vinnare vid första genomlyssningen. Det kommer kanske senare? 😀

 3. Mr A

  Känns lite standardlåt i bubblan utanför men i umk/esc sammanhang sticker det ut lite ändå med The Rasmus. De har nog lite fördel live.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se