AzerbajdzjanI dag, onsdagen den 16:e februari, har TV-bolaget ICTIMAI bekräftat att de gjort ett internval inför Eurovision Song Contest 2022 och att det blir den 22-åriga The Voice of Azerbaijan-vinnaren Nadir Rüstəmli som kommer att få representera Azerbajdzjan i Turin.

Avslöjandet kom i TV-showen Sabahın xeyir, Azərbaycan där artisten själv överraskades av beskedet under en “Vem vill bli miljonär”-aktig frågestund, se klippet här. Tävlingsbidraget kommer att presenteras den andra veckan i mars, efter att en jury gått igenom de över 300 bidrag som skickats in till TV-bolaget. (Källa: wiwibloggs.com)

Mer info om Nadir Rüstəmli hittar ni hos wiwibloggs.com.

Uppdaterat 2022-03-18:Eurovision-bidraget presenteras den 21:a mars

Azerbajdzjans internvalda ESC 2022-artist:

Nadir Rüstəmli (se hans “We could be the same” och “Arcade” i The Voice of Azerbaijan)

Schlagerpinglan: Enligt eurovoix.com så kommer sex bidrag att väljas ut och spelas in innan juryn kan göra det slutliga valet i mars, vilket förhoppningsvis ökar chansen att de ska hitta en låt som passar artisten som handen i handsken. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2022” medan de övriga utvalda ESC 2022-internvalen, ESC 2022-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2022: Nadir Rüstəmli för Azerbajdzjan!”

 1. Pato

  Förhoppningsvis inga svenska låtskrivare… för en gång skull haha

 2. Mikaela

  OT men Frankrikes låtar finns på Youtube nu 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Tackar, jag postade ett inlägg om dem för några sekunder sedan. 😀

 4. Mikaela

  Aldrig snabbare än pinglan 😉

 5. Schlagerpinglan

  @Pato, Eftersom du uppenbarligen inte har någon spärr själv (väldigt många av dina senare kommentarer är inte åsikter om vare sig bidragen eller artisterna utan vidriga personliga påhopp, vilket jag har nolltolerans på här) så får jag lägga dina kommentarer i kö och godkänna dem i efterhand, ett merarbete jag inte har tid för just nu så det får bli senare. Ha en bra kväll.

 6. Micke

  @Pato, möjligen blir du jävligt sur på mig nu men jag kör ändå för jag tycker du är en viktig del av den här bloggen. Kan du inte försöka bromsa lite och ta det lugnt med dina kommentarer och åsikter.

  Som sagt möjligen blir du jävligt sur på mig nu men jag skriver för allas vårt bästa. Främst för Pinglan vars blogg detta är och måste avväga rätt och fel men även för mig och andra här som gillar att du skriver här.

  Be mig fara åt helvete om du vill. Hoppas bara du lyssnar och tänker efter. Framförallt när det gäller det Pinglan säger.

  Kom igen nu Pato. Övertygad om att det är för allas bästa här 🙂

 7. Mr A

  Verkar varit lite drama här som jag missat och det får gärna vara lite högt i tak men det lär ju handla om ämnet ifråga.

 8. Pato

  @Pinglan,
  Jag ber om ursäkt och fördömer starkt ifall jag har sårat någon. Det är inte min mening.

  @Micke
  Haha! Du gör mig inte sur ens 1% bror. Jajamän, jag ska ta det lite lugnare här på bloggen. Jag ska fokusera mer på åsikter 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Pato, Tack, jag uppskattar det då jag gärna vill ha kommentarer påslagna men inte behöva oroa mig för att jag ska bli polisanmäld för förtal (det är ju jag som är personligen ansvarig för kommentarsfältet).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se