Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes det första genrepet inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2021, den som kommer att sändas från Annexet, Stockholm den 20:e februari.

P.g.a. de restriktioner som råder så skedde repen utan publik och med endast ett fåtal fotografer medan pressen följde det hela framför skärmar från ett presscenter. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och foton därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek.

I dag sändes även intervjuer och presskonferenser med de tävlande artisterna samt programledarna, vilka ni hittar länkar till här nedan tillsammans med fredagskvällens odds för artisternas chanser att gå direkt till final i morgon.

Se även: “Uppladdning inför Deltävling 3” – “Lyssna på tredje veckans bidrag

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 3 – Veckans programledare:
Jason Diakité / Timbuktu Christer Björkman
Jason Diakité / Timbuktu och Christer Björkman (Foto: Jan Danielsson / SVT)
se presskonferens med programledarna (från melodifestivalen.se)
se presskonferens med artisterna (från melodifestivalen.se)

Melodifestivalen 2021 – Deltävling 3 – Veckans startfält:

Unibets Odds 19/2 (direkt till final) Intervjuer (Melodifestivalen på YouTube)
1. “Voices“, Tusse 1,03 Live med Tusse
2. “Still Young“, Charlotte Perrelli 1,20 Live med Charlotte Perrelli
3. “Beat of Broken Hearts“, Klara Hammarström 8,00 Live med Klara Hammarström
3. “Contagious“, Mustasch 8,00 Live med Mustasch
5. “Baila Baila“, Alvaro Estrella 12,00 Live med Alvaro Estrella
5. “Den du är“, Elisa 12,00 Live med Elisa
5. “Om allting skiter sig“, Emil Assergård 12,00 Live med Emil Assergård
(Källor: unibet.com och SVT)

Schlagerpinglan: Som vanligt så får jag påpeka att jag själv inte sett något från genrepet utan endast gått efter gårdagens 1-minutsklipp och 30-sekunders-rep när jag bildade min uppfattning av bidragen. Så här långt är det främst Klara Hammarström jag hoppas lite extra på och därför ser jag hennes klättring på oddslistan från 7:a till delad 3:a som något oerhört glädjande. Visst, man ska inte lägga för stor vikt vid oddsen men en stor förändring till det bättre kan ju knappast vara ett dåligt tecken. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2021” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Melodifestivalen 2021: Fredags-odds och intervjuer (vecka 3)”

 1. Adri

  Tusse’s odds är bättre än Dotters. I don’t like that.

  Handlar det om ett (i allmänhetens ögon) svagare motstånd, eller missar jag nåt?

  Jag har inget emot Tusse. Tvärtom vore en finalplats fullt rättvis. Men så självskriven och överlägsen och fantastisk får jag inte intrycket av än (Mustasch säger att de tror han vinner allt – det låter off).

  Jag tycker egentligen låten är sådär mest. Tusse är många ligor bättre än låten, som helt ärligt låter lite ”idolvinnarlåt”. Och Tusse är en idolvinnare iofs, men han har redan gjort en låt i denna stil. Hade velat ha mer edge nu.

  Än så länge kan jag mer eller mindre svära på att Dotter är min vinnare och ska hon besegras hoppas jag verkligen isf den riktiga vinnaren finns i delfinal 4. Annars är det robbery som heter duga för min del – och för andra året i rad :/

 2. Adri

  Ska jag tippa tror jag följande.

  FINAL:
  – Tusse
  • Annars är detta den största skrällen på länge. Många förvånades när Felix Sandman förpassades till AC förra året, eller Loreen i 2018. Men där fanns ändå en liten gnagande baktanke om att det kanske inte håller. Och det fanns starkt motstånd. Det finns det inte här. Så blir det inte final är nog min haka permanent på marken.

  – Mustasch
  • De har varit uppmärksammade i veckan. För nåt väldigt negativt? Absolut. Men all publicitet är bra publicitet, sägs det, och jag tror beviset på det uttalandets sanningshalt kommer imorgon. Och Sverige älskar sin hårdrock. Finns där ens ett sandkorn av elgitarr att leta efter så kvittar resten. Blir chockad om de missar final.

  ANDRA CHANSEN:

  – Charlotte Perrelli
  • Folk verkar gilla den. Fråga mig inte varför. Jag tycker det lät ganska illa i rep-klippet. Av allt Charlotte kan falla på trodde jag faktiskt inte rösten skulle vara en av de sakerna.

  – Klara Hammarström
  • Jag är inte den som brukar kommentera kläder. Men det där passar sig inte. OBS det är inte olämpligt i sig. Nån sån moral-gubbe är det inte. Men det passar inte låten. Det hade passat sig betydligt bättre till ”Nobody” 2020. Nu ska det ju vara mer känslosamt och berörande och soft. Aja. Låten är ganska menlös. Men precis som med Charlotte så verkar den ha sina fans.

  UTSLAGNA:

  5. Emil Assergård
  – Har absolut inget att säga här.

  6. Alvaro Estrella
  – Melodifestivalen är inte känt för sin credd, men det här är ju nästan FÖR okreddigt. Själv gillar jag det. Men tror folk är lite över latino-trenden. Och Alvaro må ha deltagit förr, men tror inte han kan leva på sitt namn. Han har tyvärr inte blivit household.

  7. Elisa
  – Mina föräldrars ganska konservativa (inom vissa saker iaf, bland annat konst) vänner. De kanske skulle kunna rösta på detta. Men annars har jag svårt att se vem som berörs av denna. Den är så tråkig och präktig. Men låter tyvärr också ganska billig. Tyvärr.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Just dessa odds är ju bara för chansen att gå direkt till final från sin deltävling, så än finns det nog ingen anledning till oro. Ser man till unibets odds att vinna hela tävlingen så är duon etta och tvåa där Dotter har 2,85 medan Tusse har 4,00, d.v.s. hon har fortfarande en relativt betryggande ledning. Det haltar ju dock en aning då Tusse ännu inte gjort sitt live-framträdande… men det lilla jag såg snarare sänkte än höjde mina förväntningar. Vi får väl se efter deltävlingen hur det hela tas emot av publik och oddssättare. 🙂

 4. Schlagerpinglan

  Jag vill passa på att påminna om (speciellt nytillkomna läsare som kanske inte är medvetna om detta) att jag haft denna blogg i snart 13 år och hela tiden gjort allt för att det ska vara en god ton i kommentarsfältet men att detta inte är något jag själv kan göra utan vi behöver hjälpas åt allihopa.

  Olika åsikter är välkomna och alla ska kunna uttrycka dem utan att behöva oroa sig för att bli påhoppade eller hånade för sin musiksmak – detta ser jag som en självklarhet. Av erfarenhet vet jag att det inte är värt tiden att resonera med personer som av olika anledningar skickar iväg kommentarer för att skada andra läsare (eller artister) – sådana kommentarer tar jag numera bara bort utan följdkommentar. Skulle ni inte få er kommentar publicerad beror det m.a.o. troligtvis på att sättet ni formulerar er på riskerar att snöbolla vidare till diskussioner som inte har med vare sig Melodifestivalen eller ESC att göra och som jag i slutändan kommer att behöva lägga onödig tid på att reda upp, eller att det helt enkelt är attacker som skadar andra. Inga konstigheter egentligen utan bara vanligt folkvett.

  Olika åsikter är med andra ord välkomna och väldigt intressanta att ta del av medan personliga påhopp och rena olagligheter aldrig kommer att accepteras. (Otroligt att jag ens ska behöva skriva detta.)

  Lyckligvis är ni många som, liksom jag, är intresserade av att att följa vad som händer i ESC-bubblan och utbyta åsikter (och förstår ovanstående och behöver inte känna sig träffade) och ni är anledningen till att jag tycker att det är så roligt att fortsätta med bloggen. Till er skickar jag ett stort tack för er medverkan och önskningar om en fortsatt trevlig ESC-säsong. 😀

  Uppdaterat: För att förtydliga så har inget förändrats i kommentarsreglerna utan det är fortfarande sunt förnuft som gäller. Jag uppskattar era kommentarer och har inga större krav på dem mer än att de inte ska vara stötande eller aktivt gå in för att sabotera och lyckligtvis förstår de flesta av er det. Varje år dyker det dock upp en skock andra som verkar ha en annan agenda och detta är all tid jag tänker lägga på dem i år. 🙂

 5. Johanna

  @pinglan Vad jag gillar mest med din blogg är just det du påminner om häruppe! Stt man kan diskutera och ha trevligt fast man inte tycker lika. Du gör ett så bra jobb!

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Tackar. 😀 Det är inte lätt att vara alla till lags så jag gör vad jag kan för att få så många som möjligt att känna sig hemma här utan att för den skull ha för stränga/lösa regler. Ett ganska stort jobb för en ensam person, men jag gör mitt bästa i alla fall. 😀

 7. Ukrainare

  Jag tycker det borde ses som en självklarhet att det ska råda en positiv ton på bloggen. Alla människor förtjänar respekt och ska bemötas utifrån det. Att det fortfarande finns de som behöver påminnas om detta är både skamligt och sorgligt.

 8. Ukrainare

  Schlagerpinglan, tack för allt du bidragit med under dessa år. Det är jätteroligt att följa din blogg och jag uppskattar allt det jobb du gör!

 9. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, Tack själv, det blir så mycket roligare när man får höra saker ur andra perspektiv. Det blir lätt lite enformigt annars och man luras att tro att vissa saker “är” på ett visst sätt.

  Vad gäller kommentarerna så verkar det finnas de som störs av att andra har roligt och gör sitt bästa för att förstöra det. I början försökte jag resonera med dem men är bara slöseri med tid. Så här inför ESC-lördagen så ville jag bara ha det klargjort så att det inte råder några tvivel om varför jag ignorerar de som inte kan bete sig. 😀

 10. Pato

  Vad gjorde jag?

 11. Schlagerpinglan

  @Pato, Tror inte att du gjort något. Det kom däremot en hel del andra kommentarer (dyker upp lite då och då) som var anledningen till ovanstående klargörande från mig. Tänker ha en trevlig dag och vill inte behöva ägna tid åt att diskutera vad som är “god ton” och var alla gränser går.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se