Slovakien Som det tidigare avslöjats så var det åtta personer som sökte tjänsten som generaldirektör för Slovakiens TV-bolag RTVS. Valet gjordes i två omgångar där Ľuboš Machaj och den nuvarande chefen Jaroslav Rezník gick vidare till den andra omgången, som vanns av den förstnämnda.

Enligt eurocontest.cz ska Ľuboš Machajj vara öppen med att han vill ställa in / begränsa underhållningsprojekt samt skära ner TV-delen för att i stället utveckla radio-delen. Andra saker han uppges stå bakom är att tillfälligt stänga av RTVS 24 samt eventuellt även ställa in sport-satsningar.

Machaj var dock programchef för RTVS 2011 då Slovakien deltog i Eurovision Song Contest men om det betyder att han kommer att vilja marknadsföra slovakisk musik utomlands återstår att se. (Källa: eurocontest.cz)

RTVS nya chef fr.o.m. augusti:
Ľuboš Machaj
Ľuboš Machaj (Foto lånat från eurocontest.cz)

Schlagerpinglan: Med tanke på att den nuvarande chefen Jaroslav Rezník uppgivit att Slovakien inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023 så får det väl ses som ett gott tecken att RTVS får en ny chef, Ľuboš Machaj, och därmed en ny chans att “göra rätt” när det väl är dags för det slutliga beslutet i augusti. 🙂

Tyvärr så är det ingen positiv blid eurocontest.cz målar upp av den nya chefen, där det verkar som att han vill satsa mer på radio och mindre på TV-underhållningsprojekt. Men, men… det finns ju, precis som eurocontest.cz påpekar, alltid en möjlighet att Ľuboš Machaj kan tänkas vilja marknadsföra slovakisk musik utomlands och då kan ju allt fortfarande hända (även om det kanske känns som lite väl mycket önsketänk).

Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. 😀

Mer om Slovakiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Slovakien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se