Italien Sedan en tid tillbaka står det klart att TV-bolaget RAI inte bara kommer att låta Italien tävla i Eurovision Song Contest 2023 utan de har även bekräftat att deras tävlingsbidrag ska utses genom den klassiska Sanremofestivalen, se schema och regler här.

Med jämna mellanrum så släpper Amadeus, mannen bakom Sanremo 2020-2023, små nyheter om den nya säsongen. Tidigare har det rapporterats att nostalgikvällen återigen kommer att bestå av låtar från 60-, 70-, 80- eller 90-talet men att artisterna denna gång måste uppträda tillsammans med en gästartist samt att Chiara Ferragni, en välkänd influenser, är gästvärd vid den första och sista Sanremo-kvällen.

Den senaste nyheten är att Gianni Morandi kommer att vara gästvärd vid samtliga fem Sanremo-kvällar. (Källor: Festival di Sanremo Twitter och Gianni Morandi Twitter)

Gianni Morandi vid Sanremo 2022:

Apri tutte le porte“, Gianni Morandi (3:a i Sanremo 2022)

Schlagerpinglan: Sin vana trogen så levererar Amadeus titt som tätt små nyheter angående Sanremo, allt för att hålla sin älskade festival i rampljuset så mycket och så ofta som möjligt. Själv väljer jag dock att samla ihop nyhetssläppen på min Italien-sida efterhand, se länk nedan, och väntar med att göra inlägg tills något lite “större” presenteras.

Vad som är en “större” nyhet kan dock diskuteras men i mitt fall så tycker jag att det är stort nog när det står klart att en av mina personliga Sanremo 2022-favoriter kommer att dyka upp vid samtliga Sanremo 2023-kvällar. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Italien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italien 2023: Gianni Morandi blir Sanremo-gästvärd”

 1. Mr A

  Här kanske är en större nyhet:

  https://www.facebook.com/8419133006/posts/pfbid02TEAYYNhMyhJAeMBarJEvGMzACca17qhJDfAzwZk1bNuQsRr9JKq34cPF4pzSuB3tl/

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Oj. 😀

 3. Mr A

  Vet inte om den är separat från den andra Sydamerika tävlingen dock.

 4. Mr A

  LASC? Latin America Song Contest?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se