Liechtenstein TV-bolaget 1 FL TV har meddelat att de inte längre eftersträvar att bli EBU-medlem och därmed kan inte Liechtenstein förväntas göra debut i Eurovision Song Contest 2023 (eller något annat år den närmaste tiden).

Sandra Woldt, VD:n för 1 FL TV, sade vidare att TV-bolaget i stället koncentrerar sig på sin rapportering i och för Liechtenstein.

Liechtenstein
(Foto: Henrique Ferreira)

Tillsammans med Vatikanstaten och Kosovo är Liechtenstein de enda internationellt erkända staterna i Europa som ännu inte deltagit i ESC. Landet försökte 1976 med Biggi BachmansLittle Cowboy” men stoppades p.g.a. de inte hade något TV-bolag.

Alltsedan 1FLTV grundades 2008 så har Eurovision varit ett långsiktigt mål för TV-bolaget men efter att eldssjälen i fråga, Peter Kolbel, gick bort för ett antal år sedan har ambitionerna förändrats. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Tyvärr så såg det inte så ljust ut för Liechtensteins ESC-chanser efter det att det tragiska beskedet om Peter Kolbel kom för fyra år sedan så denna nyhet var väl mer väntad än chockerande. Likväl så tycker jag att det är väldigt tråkigt att läsa och hoppas att någon förr eller senare tar över där Peter Kolbel slutade och även lyckas att få Liechtenstein att bli en del av Eurovision-familjen.

Mer om ESC-ländernas 2023-förberedelser hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Liechtensteins 1 FL TV eftersträvar inte längre ett EBU-medlemskap”

 1. Lukas (ESC-Panelen)

  Tyvärr ser jag det som rätt mörkt ut för mikrostaterna. Enda realistiska hade varit att större grannländer aktivt gått in och hjälpt till med finansiering och know-how. San Marino verkar ha tagit hjälp av mycket sponsring för sitt deltagande. Monaco och Luxemburg hade sin usp under ESC:s yngre år när man kunde sända och lansera artister över mellanvåg till franska lyssnare under en period när fransk tv strikt reglerade vad som fick synas och höras. Och så ser det givetvis inte ut idag

 2. Adri

  Monaco ser dock ut att snegla lite åt en comeback. Inte än men 2024 har jag förstått. Inget bekräftat – såklart, och även om det var så hade de kunnat dra tillbaks det.

  Minns inte findetaljerna men något om att en speciell Eurovision-budget (typ uttryckt exakt så) skulle tas upp var det.

  Egentligen skulle det ske nu, och förbereda comeback 2023. Men nu verkar det som att planerna skjutits på till september 2023, och då är ju tidigaste comebacken 2024.

  Så som jag förstått det. Don’t shoot the messenger, om jag har fel 🙂

 3. Adri

  Såhär står det på Wikipedia iaf:

  ”On 22 November 2021, it was reported that part of the Monégasque state budget has been reserved for participation in the 2023 contest.

  However, the plans were delayed because Monaco’s new television channel, Monte-Carlo Riviera TV, is scheduled to launch around June to September 2023 instead of initially outlined period of late 2022.”

  Så kanske 2024? Jag hoppas!

  Som jag nämnt tidigare – jag brinner ju för mikrostaterna i Eurovision.

  Jag tar hellre tillbaks Monaco och Andorra än Turkiet och Bosnien 🙂

 4. Denis

  Adri, varför vill du inte ta tillbaka Bosnien?
  Bra låtar ju..

 5. Adri

  Denis: Det var inte riktigt det jag sa dock. Jag sa att jag hellre tar tillbaka Monaco och Andorra.

 6. Micke

  Turkiet, Bosnien, Ungern och Luxemburg. Dessa är absolut de jag helst vill ha tillbaka. Om jag inte glömt nån just nu 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se