MonacoTrots tidigare uppgifter som lät lite positiva så har TV-bolaget MMD (Monaco Media Difffusion) meddelat att Monaco inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023.

Senast Monaco deltog i ESC så var det med TV-bolaget TMC, som gått ihop med franska TF 1 och inte längre är en EBU-medlem. MMD är däremot detta och kan därmed rent teoretiskt återuppta landets ESC-deltagande om de skulle vilja, men 2023 blir det inte.
(Källa: esctoday.com)

Monacos senaste bidrag i ESC:

La Coco-dance“, Séverine Ferrer – 21:a i ESC 2006-semifinalen

Schlagerpinglan: Nej, även om det dök upp lite hoppfull info i slutet av förra året så trodde jag nog aldrig riktigt att det skulle resultera i en comeback för Monaco redan 2023, så detta besked känns knappast chockerande.

Jag har dock inte givit upp hoppet utan är övertygad om att det förr eller senare kan komma ett glädjande besked från något av de mindre f.d. ESC-länderna. Frågan är bara vem som blir först ut och när det kan tänkas inträffa. 😀

Monacos samtliga bidrag i ESC hittar ni här: “Monaco i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2023: Ingen comeback för Monaco”

 1. Micke

  Monaco är saknade. Främst när man tänker på deras mäktiga vinnare från 1971 som lätt är topp 10 av allt för mig..

  Men när jag tänker på saknade länder tänker jag främst på Turkiet….DE ÄR ESC. Men jädrar så jag även saknar Ungern. De avslutade på topp kan man lugnt säga. Om man räknar bort ett bidrag så är deras topp 5 från deras 7 senaste år. 2013, 2016, 2017, 2018 och 2019. Men det finns ett bidrag som slår de alla. Ett av de vackraste bidragen som någonsin varit med i ESC.

  https://www.youtube.com/watch?v=2rjX1aacYEo

 2. Adri

  Många Eurovision-fans kanske anser att jag bespottar dem nu – men jag vidhåller att Monacos bästa låt är från 2004.

  Och 1977.

  I övrigt inget att ha.

  Monaco, Andorra och Luxemburg – kom tillbaks! 🙂 Turkiet också! Ungern? Kan inte säga att jag bryr mig nämnvärt faktiskt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se