TjeckienEfter att TV-bolaget ČT den 20:e oktober bekräftade att Tjeckien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023 så började de i dag, den 2:a november, att ta emot bidrag till ESCZ 2023, landets nationella uttagning.

Fram till den 8:e december kan intresserade skicka in sina bidrag och precis som vid tidigare årgångar så förbehåller TV-bolaget sig rätten att avbryta uttagningen om landet av någon anledning inte deltar. Lite kort info samt anmälningsformulär hittar ni hos ceskatelevize.cz. (Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Tjeckiens bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

Lights Off“, We Are Domi (ESC 2022-resultat: 22:a i finalen)

Detta gäller vid inskick av bidrag till ESCZ 2023:

Deadline att skicka in låtarna, som kan vara i demoversioner, är satt till den 8:e december (23:59 CEST). Anmälningsformuläret hittar ni hos ceskatelevize.cz.
Varje artist får lov att skicka in mer än en låt.
Inlämnade låtar får inte ha publicerats eller ha offentliggjorts i någon form före den 1:a september 2022. Om så skett kommer låten att diskvalificeras.
Huvudsångaren måste vara tjeckisk medborgare (om det är en duett måste minst en av sångarna uppfylla villkoret).
Česká televize förbehåller sig rätten att avbryta tävlingen om Tjeckien inte deltar i ESC 2023.
(Källa: ESCCzechRepublic Facebook)

Schlagerpinglan: Trots sin begränsade budget så har ESCZ på något vis lyckats att utvecklas till en av mina (många) favoriter bland de nationella uttagningarna. Inte för att jag tror att de kommer att kunna hitta något bättre än förra årets “Lights Off” men jag tycker likväl att det ska bli roligt att se dem försöka. Lycka till, ČT. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2023“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagingar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Tjeckien 2023: ČT tar emot ESCZ 2023-bidrag”

  1. Mr A

    Låttitlar Spanien: https://wiwibloggs.com/2022/11/02/benidorm-fest-2023-song-titles-ticket-sale/273737/

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se