Australien TV-bolaget SBS meddelade i dag att de, p.g.a. flera orsaker, kommit fram till att de inte kommer att arrangera sin populära nationella uttagning “Eurovision: Australia Decides” för att utse Australiens bidrag i Eurovision Song Contest 2023 utan det valet ska i stället att göras internt.

Exakt hur valet kommer att gå till har TV-bolaget ännu inte avslöjat och de har inte heller börjat ta emot bidrag från intresserade artister och låtskrivare utan mer info väntas vid ett senare tillfälle. (Källor: esctoday.com)

Australiens bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

“Not The Same“, Sheldon Riley

Australiens samtliga ESC-uttagningar, bidrag och resultat:

År Uttagning Bidrag Resultat
2023: Internval ? ?
2022: Eurovision – Australia Decides Not The Same“, Sheldon Riley 15:e i finalen
2021: Internval Technicolour“, Montaigne 14:e i semifinal 1
2020: Eurovision – Australia Decides Don’t Break Me“, Montaigne inställd tävling
2019: Eurovision – Australia Decides Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke 9:a i finalen
2018: Internval We Got Love“, Jessica Mauboy 20:e i finalen
2017: Internval Don’t Come Easy“, Isaiah 9:a i finalen
2016: Internval Sound Of Silence“, Dami Im 2:a i finalen
2015: Internval Tonight Again“, Guy Sebastian 5:a i finalen
Se även:Australiens samtliga ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Även om jag personligen föredrar nationella uttagningar i 99 fall av 100, och därmed inte ser detta som någon direkt glad nyhet, så kunde jag likväl inte låta bli att känna mig lite förväntansfull när jag först hörde om TV-bolagets planer.

Mina två favoriter bland landets ESC-bidrag, “Tonight Again” (2015) och “We Got Love” (2018), var just internvalda bidrag så kanske kan detta, trots allt, visa sig vara ett bra beslut av SBS. Jag hoppas på det, i alla fall. 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Australien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Australien 2023: SBS utser sitt bidrag internt”

  1. Adri

    Måtte det bli Jaguar Jonze!

    Hon har förlorat två gånger – mot usla låtar. Bara ge henne gräddfilen direkt! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Här är jag faktiskt böjd att hålla med dig. Hennes låtar har kanske inte varit mina absoluta favoriter men hon är en intressant artist och jag är lite nyfiken på att se vad resultatet hade blivit om teamet fick fria händer. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se