Italien Italien kommer att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den fem kvällar långa Sanremofestivalen 2023 som arrangeras den 7:e – 11:e februari 2023 där 25 bidrag tävlar. Tre av dessa bidrag utses den 16:e december när “Sanremo Giovani 2022” avgörs.

Tidigare denna månad presenterades 8 av “Sanremo Giovani”-finalisterna och i dag lade RAI upp länkar till bidragen på RAI Play, se nedan.

Sammanställningen kommer senare att uppdateras med länkar till de återstående finalisterna (från Area Sanremo) samt (förhoppningsvis) även med länkar till talangernas live-framträdanden när de dyker upp.

Uppdaterat 22-11-27: “De fyra “Area Sanremo 2022”-vinnarna
Uppdaterat 22-12-04: Amadeus har avslöjat att inte tre utan hela sex bidrag kommer att ta sig vidare från Sanremo Giovani 2022 till finalen av Sanremo 2023.
Uppdaterat 22-12-17: Sammanställningen nedan har uppdaterats med länkar till artisternas live-framträdanden vid Sanremo Giovani-finalen samt resultatet.

Sanremo Giovani 2022 – åtta av finalisterna:
Sanremo Giovani
(Foto: lånat från Sanremo_en Twitter)

Lyssna på “Sanremo Giovani 2022”-finalisterna:

Asfalto“, Colla Zio (live) (via Area Sanremo) Vidare till Sanremo
Pupille“, Fiat 131 (live) (via Area Sanremo)
La città che odi“, gIANMARIA (live) Vidare till Sanremo
Sincera“, Giuse The Lizia (live)
Mille Porte“, Maninni (live)
Malditè“, Mida (live)
Tua Amelie“, Noor (live) (via Area Sanremo)
L’anima balla“, OLLY (live) Vidare till Sanremo
Giorno di scuola“, Romeo & Drill (live) (via Area Sanremo)
Sottoterra“, Sethu (live) Vidare till Sanremo
Sotto Voce“, Shari (live) Vidare till Sanremo
Le cose più importanti“, Will (live) Vidare till Sanremo

Schlagerpinglan: Vanligtvis så brukar jag inte vara så intresserad av “Sanremo Giovani“-bidragen (främst då detta inte är bidragen de tre vinnarna kommer att tävla med i “Sanremo 2023“) men efter att jag fastnade för förra årets “Esagerata” med Tananai så har jag en liten förhoppning om att det kanske kan finnas en pärla med även denna gång. Vi får väl se. 😀

Efter en första genomlyssning av 8 av 12 bidrag så kan jag inte säga att jag föll pladask för någon av låtarna men det finns en del som jag tycker har potential. Jag ser m.a.o. detta som en trevlig liten samling låtar att “fusk-mjukstarta” ESC-säsongen med. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Italien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Italien 2023: Lyssna på “Sanremo Giovani 2022”-bidragen”

 1. Nathalie

  Det här måste väl vara det löjligaste jag någonsin läst gällande ESC:
  https://omni.se/populistiska-lander-dras-till-eurovisions-etnolatar/a/pQBlxE

 2. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Här är så många saker att anmärka på att jag tror jag låter bli. 🙂 Häpnansväckande minst sagt.

 3. Adri

  Nu har jag inte läst hela forskningsresultatet, men baserat på den artikeln så känns det som att det ändå finns brister.

  Det verkar alltså korrelera att s.k populistiska länder röstar mer på etno-låtar. Men det behöver ju inte finnas ett orsakssamband för det. Det kan bero på andra faktorer. Det är ju tex helt andra låtar som dominerar på de lokala topplistorna också i de länderna. Så de söker ju kanske helt enkelt annan musik?

  Sen tycker jag också det låter som att forskarna inte riktigt kan skilja på att rösta inom politik och i en musiktävling. Det finns inget sätt att avgöra att de som röstat si eller så i ett val, även är samma individer som röstat på ett visst bidrag i ESC (förutom att fråga folk då).

  De utgår lite från att de som röstar i ett land röstar enligt politiska principer, men det kan ju lika gärna vara så att de som röstar på etniska bidrag, på hemmaplan är regeringsmotståndare. (Eller så är de absolut inte det, men jag menar bara att there’s no way for us to know 🙂 ).

  Pinglan lät bli att reagera högt. Det gjorde inte jag 🙂 Sen är jag absolut inte så upprörd som man lätt tolkas i text, men jag tycker forskningen känns något omotiverad samt lite oseriös (baserat på vad jag läst hittills).

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Oseriös är bara förnamnet, skulle jag vilja fylla i. 🙂 Det verkar ju som att de utgår från att varje land röstar antingen höger eller vänster (inga variationer inom landet kan ju accepteras om ett land är en enhet) och då faller ju allt redan där. Nu har ju inte heller jag läst rapporten och kan egentligen inte uttala mig. Kanske har de seriöst kollat efter var de ESC-intresserade personerna i varje land har sina politiska sympatier (vilket är en förutsättning för att ett sådant forskningsprojekt ska kunna genomföras) men jag tvivlar på det då det ser ut som att de bara analyserat data. (Jag ber ödmjukast om ursäkt till vem det än berör om det skulle visa sig att jag har fel.)

 5. Mr A

  Fanns låtskrivarna uppskrivna nånstans?

 6. Mr A

  Sorry, kommenteran ovan skulle vara på Belgien.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se