Tyskland TV-bolaget NDR avslöjade i början av månaden att Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2023 kommer att utses genom den nationella uttagningen “Unser Lied für Liverpool” som ska sändas live i både NDR och ARD i början av mars 2023.

Precis som förra året så kommer uttagningen att inkludera nio ARD-radiostationer men denna gång kommer även TikTok att användas för att (eventuellt) utse ett av de tävlande bidragen.

De nio deltagande ARD-radiostationerna:

Antenne Brandenburg hr3 SR 1
BAYERN 3 MDR Jump SWR 3
Bremen Vier NDR 2 WDR 2

Det senaste tyska ESC-bidrag som utsågs genom en nationell final:

Rockstars“, Malik Harris (25:a i ESC-2022-finalen)

Tysklands nationella ESC 2023-uttagning i korthet:

Inför ESC 2023 har ARD/NDR beslutat sig för att utse Tysklands bidrag genom den nationella uttagningen Unser Lied für Liverpool.
Den 9:e – 28:e november kan intresserade artister från hela världen anmäla sina bidrag via formuläret hos eurovision.de, där det även finns regler samt frågor och svar (på tyska).
För första gången så kommer även TikTok att användas för att (eventuellt) utse en av finalisterna. De bidrag som är mest lovande, uppfyller alla regler och använder sig utav #UnserLiedFürLiverpool kommer att få vara med i en omröstning där vinnaren eventuellt får en plats i finalen.
Förutom att ta emot bidrag från manade låtskrivare och artister samt engagera TikTok-användare så kommer TV-bolaget att ta kontakt med skivbolag och artister för att få ett så bra startfält som möjligt.
När alla potientiella bidragen kommit in är det upp till ett team av musikindusti-proffs att välja ut de som får tävla i finalen av Unser Lied für Liverpool i början av mars 2023.
(Källor: eurovision.tv och eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: När det gäller Tyskland så kan jag bara säga att landet är en stor ESC-gåta för mig. I modern tid har det inte gått så bra (de tre senaste gångerna har det t.ex. blivit tre blygsamma 25:e-platser) men trots det så verkar det fortfarande finnas ett stort intresse och engagemang för tävlingen, vilket är glädjande.

Jag håller tummarna för att 2023 blir ett av de år då de får till en av de numera lite sällsynta fullträffarna. Det sista vi behöver är ännu ett land som börjar fundera på om ett ESC-deltagande verkligen är värt allt jobb, tid och pengar.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2023“.

Relaterad information: Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2023-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se