RumänienTV-bolaget TVR har släppt de 12 bidrag som en jury valt ut till finalen av “Selectia Nationala 2023“, den nationella uttagning som kommer att utse Rumäniens representant i Eurovision Song Contest 2023, se länkar nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Rumäniens “Selecţia naţională 2023”:

Call on Me“, Deiona

“Selecţia naţională 2023”-startfältet:

Bidrag, Artister, Låtskrivare:
1. Call on Me“, Deiona
2. No Time for Me“, Andrada Popa
(Andrada Popa, Ciprian Lemnaru)
3. Take You Home“, Ocean Drive
(Alin Mihai Dunca, Andrei Glad Condor, Cătălin Peter, Czol Laszlo, David Andrei Dragoș)
4. Puppet“, AMIA
5. Statues“, Andrei Duţu
6. D.G.T. (Off and on)“, Theodor Andrei
(Theodor Andrei, Luca De Mezzo, Xjahed, Luca Udățeanu)
7. Lele“, Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros
(Alex Rosu, Formația Albatros, Gabriela Lazar)
8. Bla Bla Bla“, Aledaida
(Ellis Sportel, Liam Erixon, Emilija Jokubaitytė, Andrei Mihai)
9. Faralaes“, Adriana Moraru
10. Hai Vino (Come on)“, Maryliss
11. Bad & Cool“, JaxMan (Erin Dăneţ)
12. Periniţa mea (My little girl)“, Andreea D Folclor Orchestra
(Silviu Păduraru, Andreea Păduraru)
(Källor: esctoday.com och Wikipedia – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat igenom startfältet en första gång så hittade jag ett flertal bidrag som jag tyckte riktigt bra om, bl.a. “Bla Bla Bla“, “Hai vino“, “Faralaes” och “No time for me” men om jag måste välja ut någon personlig favorit så här inledningsvis så måste det bli “Call on Me“. 🙂

Visst, det finns mycket i bidraget som stryker mig mothårs (bl.a. delar av texten och det faktum att jag inte är helt säker på om artisten klarar av att leverera låten live) men jag är så svag för låtar där trummorna markerar takterna så tydligt som de gör här att jag helt enkelt inte kan motstå den. Vi får väl se vad som händer efter fler lyssningar. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2023“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2023-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Rumänien 2023: Lyssna på “Selecţia naţională 2023”-bidragen”

 1. Mr A

  Liam Erixon är tydligen Jessica Anderssons son.

 2. Adri

  Ojojoj vad dåligt detta var.

  Finns det ens nåt bra här? Nej. Men minst dåligt då?

  Antar att jag ger den äran till ”Puppet”. Eller ”Faralaes”. Eller ”Statues”.

  Men nej, det här gjorde mig verkligen inte glad. Vad i helv… Rumänien? Så besviken.

 3. Johanna

  “Perinita mea” är överlägset bäst här. Sedan är “statues” “faralaes” och “Hai vino” också helt ok.
  Om någon av de vann skulle jag vara nöjd!

 4. Mats Wältare

  Min vinnare från Selectia Nationala 2023 är “D.G.T. (Off and On)” av Theodor Andrei

 5. Micke

  Grattis Rumänien. Ni är inte lika usla som Malta och i synnerhet Spanien är i år. Ingen succe men inte lika dåligt.

  Först och främst ger jag alla här ett råd. Titta inte på “Periniţa mea (My little girl)“, Andreea D Folclor Orchestra samtidigt som ni lyssnar på den. Det gjorde jag först och rankade den botten 3 av de tolv. Sen började jag lyssna utan att titta och utifrån det är den solklar etta i Rumänien. Bara att hoppas att de fixar något man kan titta på live samtidigt som man lyssnar.

  På andra sidan finns det en solklar i botten och det är gitarrmördarna i “Take You Home“, Ocean Drive. Jag älskar gitarr. Absolut etta inom musiken men det finns ett sätt att spela på som man borde få 20 år på kåken för och det gör han som kallar sig gitarrist i den gruppen. I HATE IT

  Låtarna 1, 2, 4 och 10 har potential

 6. Micke

  @Piglan, en av de fem jag tycker har något är ju din favvis “Call on Me“, Deiona. Jag har full förståelse för att det kryper i kroppen på dig av oro för vad som ska hända live med den rösten. Jag får vibbar från Luxemburg ett visst år. Den rumänska tjejen påminner t.o.m om Luxemburgs sångerska det året.

  Första gången jag såg detta med Luxemburg var flera år efter det hände. Råkade komma på videon som fanns på låten och sångerskan. Tyckte det lät riktigt ok och fattade inte riktigt det jag hade hört om det miserabla. Sen såg jag då videon från ESC-finalen 1984 och då förstod jag katastrofen. Hoppas, inte minst för din skull, att den här tjejen från Rumänien inte havererar på samma sätt.

  https://www.youtube.com/watch?v=EN6g8GLkHlY

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar för infon. Jag har kontrollerat lite men märker inte av det själv. Vilket operativsystem och webbläsare använder du? Fungerar det om du testar (om du kan) annan webbläsare eller inkognito/private mode? Du behöver naturligtvis inte svara, jag är tacksam nog över rapporteringen, men jag är nyfiken då jag själv inte upplever problemet.

  @Micke, Aaaa…. ja det var en annan personlig favorit… hoppas likheterna stannar där. 🙂

 8. Adri

  Ok vad missar jag? Jag tycker det här startfältet är fasansfullt :/

  Vi alla vet vem som kommer vinna ändå?

  ”Bla Bla Bla”.

  Jag kollade faktiskt på Junior Eurovision i år, och Italiens låt där hette också ”Bla Bla Bla”. Det var inget mästerverk kanske (men rätt charmig), men tar den 10 000 gånger på repeat framför ”Bla Bla Bla” från Rumänien.

  Den andra kandidaten är väl ”Statues”. Men stort tvek. Tror alla andra kan hoppa av utan skillnad.

  Inget här får mer än 2+ av mig iaf, på femgradig skala. Året är ungt hittills, men det verkar fan som att 2023 blir ytterligare ett år då jag får lägga hoppet på internvalen! 🙂

  —————————————————

  Pinglan: Kan testa sen (är på mobilen nu). Operativsystem vet jag inget om. Den webbläsare jag använder är Firefox, om det är relevant. Men vet du – om du inte märker nåt så lär problemet ligga hos mig (fast med det sagt, ingen annan sida påverkas). 🙂

 9. Adri

  Enda nationella uttagningen jag gillar hittills är Belgien.

  ——————————————————

  • Ukraina hade typ 10st ”tre plus”-låtar, så man vart ju inte upprörd men inte heller super-engagerad.

  • Estland har nog högsta toppen med Alika och Elysa, men samtidigt är ändå typ 75% crap.

  • Spanien är också otroligt svårt att bry sig om. Megaras verser gillar jag, men refrängen är bristfällig. Resten är även det väldigt jämntjockt. 2-3 i betyg.

  • Malta ska såklart få en chans till iom de kommande fullversionerna, men intrycken fick mig inte direkt att skutta (även om jag flera gånger återvänt till Brookes smakprov)

  • Rumänien? Jag kommer låtsas om att jag aldrig hört dessa låtarna.

 10. Micke

  • Ukraina: “When God Shut The Door“, Jerry Heil
  (Fanns ett par bra bidrag till. Allt gick att lyssna på förutom en låt och tyvärr vann den)

  • Estland: “Aroma jonë” Vanesa Sono
  (Godkänner ändå vinnaren. I synnerhet då de inte kommer att slänga in engelsk text. Jädrar att det hade sabbat hela grunden med denna låten)

  • Estland: “Venom“, OLLIE.
  (Ett av de bästa bidragen som någonsin deltagit i ESC. Finns knappt en dag jag inte lyssnat sen jag först hörde den. Ytterligare positivt att det finns fler bra bidrag. Estland är klart bäst hittills

  • Belgien: Gala dragot
  (Kan däremot inte bestämma mig för vilken av hennes två. Hon kämpar för mig med Ameerah och hennes två bidrag)

  • Spanien: Esc-historiens sämsta startfält.
  (Fanns ett lovande bidrag “Eaea“, Blanca Paloma. Men något hände som aldrig hänt förut. Trots det lovande i den orkar jag bara inte ge den mer chanser då de andra 17 är sååååååå extremt dåliga)

  • Malta: “Alone“, Maxine Pace
  (Mycket svag uttagning. Förutom Maxine köper jag även Brooke, Eliana Gomez Blanco och Cheryl Balzan)

  • Rumänien: “Periniţa mea (My little girl)“, Andreea D Folclor Orchestra
  (Men som jag sagt……lyssna….titta inte)

 11. Adri

  Idag släpptes smakprov på Norges låtar. Och man ska ju inte dra för stora växlar på (mycket korta) smakprov. Men baserat på smakproven är jag nöjd! 🙂

  Dock verkar det vara en väldigt könsuppdelad upptagning där NÄSTAN alla tjejer är över medel (finns såklart undantag) och NÄSTAN alla killar under medel (även där; undantag finns).

  Jag utgår från att ett inlägg kommer sooner or later, men ville iaf dela med mig av detta – för jag är glad.

  Sen är det lite smolk i bägaren att jag så gärna vill se Ulrikke återvända, äga och vinna, men när hon väl återvänder så låter låten faktiskt inte mer än ”ok”. Hoppas hon inte vinner på sympati/populäritet (baserat på smakprovet iaf).

  Här är en snabbgenomgång av de korta, korta smakproven:

  https://m.youtube.com/watch?v=HqQPvHSJnxY

 12. Adri

  DOCK! Jag hade önskat fler genres från Norge. För även om jag gillar det mesta jag hör, så är det ju 99% pop bara. Ren pop. Lite tråkigt i längden kanske? 🙂

  Men med det sagt: jag gillar ju pop såatt… jag ser det från den ljusa sidan 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Adri, Roligt att du hittade något du gillade (själv hittade jag två som jag tyckte var lite extra och många med potential). 😀 Jag tackar även för länken, kanske inte så mycket men det låter lovande så här långt. 😀

 14. Mr A

  Faralaes“, Adriana Moraru
  Bad & Cool“, JaxMan (Erin Dăneţ)
  Kanske “Bla Bla Bla“, Aledaida och nån till.

  Fanns inte mycket att välja på.

 15. Mr A

  Även Statues“, Andrei Duţu

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se