AzerbajdzjanSchlagerpinglan: Enligt eurovoix.com så hade TV-bolaget Ictimai fått in över 200 bidrag när deadline passerades den 31:a december men de har likväl beslutat sig för att förlänga deadline till den 15:e januari.

Vasif Mammadov, Azerbajdzjans delegationschef, betonar att de helst vill se inhemska låtskrivare representera landet i ESC och att de kommer att ge förtur till ett lokalt bidrag om valet till slut står mellan likvärdiga bidrag av inhemska och utländska låtskrivare. Mer info om hur man skickar in bidrag hittar ni här.

Vasif avslöjade även att valet av Azerbajdzjans ESC-artist och tävlingsbidrag väntas bli gjort i slutet av januari.

Azerbajdzjans ESC 2022-bidrag:

Fade To Black“, Nadir Rustamli

Schlagerpinglan: Med tanke på uttalandet från delegationschefen så gissar jag att de bästa förslagen så här långt kommer från svenska låtskrivare men att de hoppas hinna få in en ungefär lika bra inhemsk låt innan de är tvingade att göra sitt val. Vi får väl se vad som händer. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2023“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Azerbajdzjan 2023: Förlängd deadline till den 15:e januari”

  1. Johanna

    Hoppas de får in något riktigt bra inhemskt bidrag för Azerbajdsjan brukar låta väldigt slätstruket och radiovänligt så vore roligt om de skickar något utanför den boxen.

  2. Adri

    Jag håller med Johanna.

    Jag tycker Azerbajdzjans låtar inte är dåliga per se, men aldrig kul men denna brist på variation. Och nu borde det ju ligga i Azerbajdzjans intresse att våga nytt, när allt är i tittarnas makt – och tittarna har ju minst sagt vart svala mot Azerbajdzjan på sistone 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se