FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2023 den 25:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de två första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den andra låten: “Hoida mut” med Benjamin, se nedan. Mer info om UMK 2023-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det andra “UMK 2023”-bidraget:

Hoida mut“, Benjamin
(text & musik: Benjamin Peltonen, Atso Soivio, Iivari Suosalo)

Schlagerpinglan: Hmm… mitt första intryck av “Hoida mut” är mer än lite delat och så här inledningsvis så är jag rejält nyfiken på hur jag kommer att uppfatta låten om ett par veckor. Just nu så gillar jag både tempot och melodislingorna i låten men önskar att det inte funnits så många saker som stryker mig mothårs, bl.a. de engelska inslagen och det faktum att låten känns lite väl repetitiv efter ett tag. Frågan är om jag vänjer mig eller om irritationen byggs på med tiden. 😀

Jag håller därför fast vid “No Business On The Dancefloor” med Keira som min personliga UMK 2023-favorit, men fortsätter att hoppas på att det dyker upp något ännu bättre. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Finland 2023: Lyssna på Benjamins UMK-bidrag”

 1. Mr A

  Intressant bit. Påminner om Erikas låt förra året?

 2. Adri

  Ibland kommer det låter man inte tror ska vara för en, men så passar det som hand i handske. Det är kul. Mindre kul är när det på pappret känns som en låt man “borde” gilla, men så gör man det inte alls.

  Och det är där jag är med denna låt. Jag gillar finska språket, jag gillar ju den moderna 80-talstrenden, mörka syntar, midtempo… men denna låt funkade inte alls för mig. Än är Keira bättre.

 3. Mr A

  Själv har jag höga förväntningar på Robin Packalen så hoppas på leverans där.

  https://www.instagram.com/reel/CnRWZ78qmAg/?igshid=MDJmNzVkMjY=

 4. Johanna

  Nej men det här var inget vidare. Keira är definitivt bättre än det här.

 5. Micke

  Alla har ju rätt att sjunga på sitt sätt. Givetvis är det så men jag kan inte låta bli att fundera över en sak. Har det blivit något slags förbud i musikbranschen mot mer mörka manliga röster?

  Finland har sannerligen inte börjat bra tyvärr

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se