FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2023 den 25:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där det första bidraget nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den första låten: “No Business On The Dancefloor” med Keira, se nedan. Mer info om UMK 2023-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det första “UMK 2023”-bidraget:

No Business On The Dancefloor“, Keira
(text & musik: Teemu Brunila, Axel Ehnström, Jason Ok)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av “No Business On The Dancefloor” så kan jag inte säga att jag knockades direkt men jag är likväl enormt positiv. Kanske växer låten till sig, kanske är den helt fantastisk live… oavsett så känns det bra att veta att det i alla fall kommer att finnas ett bidrag i den finska finalen som är lättlyssnat och som jag eventuellt skulle kunna tänka mig att heja på. 😀

Jag hoppas naturligtvis att resten av startfältet är minst lika bra och att YLE har en eller ett par riktiga fullträffar kvar att presentera, men så här långt så ser det lovande ut. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finland 2023: Lyssna på Keiras UMK-bidrag”

 1. Adri

  Hmm… jag hoppas Finland har nåt bättre i kammaren. Men blir detta vinnaren, så är det inte värdelöst.

  Däremot väldigt ojämn. Jag är en person som ofta föredrar verser framför refränger. Så är inte fallet här. Jag tyckte låten verkligen levde i refrängen och i mellanspelet. Verserna godkänner jag INTE däremot.

  Så det blir väl ett “ok+” från mig i betyg. Inget jag skuttar av glädje åt, men inget jag spyr av heller 🙂

 2. Mr A

  Mycket poplåtar i uttagningar hitills.

 3. Micke

  Helt med Mr A. Är det annat än poplåtar hittills?

  Visst luktar det extremt av Finland i detta bidraget? My oh my.

  Nej….bara att gå vidare till nästa bidrag och hoppas på bättring

 4. Nisse

  Ojdå! Man kan nästan säga att den låter väldigt ofinsk och skulle inte vara ett dugg förvånad om den dykigt upp i t.ex norska mgp.

  Keira har en personlig röst och låter bra, men kanske låten är lite väl poppig och tyvärr en aning generisk för ESC.

  Men bra jobbat Finland, jag ser framemot de andra bidragen.

  Keira är förresten en finlandssvensk ung tjej som blivit känd från the voice of Finland.

 5. Daniel

  Den här gillade jag 🙂 Det svänger ju!

 6. Johanna

  Fast det här var faktiskt en bra poplåt. jag gillar den! Sålänge hon kan sjunga live och inte förlitar sig på enbart dans är jag med på detta tåget!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se