EstlandPå lördagskvällen den 14:e januari, avgjordes den andra av Eesti Laul 2023:s två semifinaler. 10 bidrag tävlade om fem platser i finalen den 11:e februari där Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2023 ska utses.

50/50 jury- och tittarröster utsåg först fyra finalister innan tittarna själva fick utse den sista finalisten. Se resultatet och länkar till framträdandena här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2023” – Semifinal 2

Tuju“, Meelik

Resultatet “Eesti Laul 2023” – Semifinal 2, 14:e januari

Till Final (50/50 jury- och tittarröster):
Lighthouse“, SISSI (jury-favorit)
Awaiting You“, INGER
Bridges“, Alika (jury-favorit)
Tuju“, Meelik (jury-favorit)
Till Final (100% tittarröster):
So Good At What You Do“, m els
Ute ur tävlingen (i startordning):
Aeg“, Linalakk, Bonzo
Bad Philosophy“, Elysa
Kurbuse matused“, Robin Juhkental
Salalik“, Wiiralt (jury-favorit)
Whiskey Won’t Forget“, Carlos Ukareda
(Källa: ERR)

Schlagerpinglan: Eftersom min stora personliga favorit tävlade i denna semifinal så var jag inför semifinalen bara inställd på att få vidare “Bad Philosophy“ med Elysa till finalen… men nu blev det ju inte så. Jag nöjer mig med att säga att jag är rejält besviken över kvällens resultat och hoppas att en god natts sömn ska få mig att hitta i alla fall något positivt att ta med mig från denna semifinal, för det finns det säkert… även om jag inte ser det just nu.

Finalen av Eesti Laul 2023 avgörs den 11:e februari och de 5 bidrag som tog sig vidare dit genom den första semifinalen ni här.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Estland i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Estland 2023: Resultatet av “Eesti Laul” – Semifinal 2”

 1. Johanna

  Ska ju vara wildcards med så Elysa slinker nog in i finalen ändå

 2. Adri

  Livet som ESC-fan är inte kul nu 🙁

  Elysa ute. Chérine ute. Otroligt svaga finaler i Rumänien, Spanien och Malta… Vad ska man ens ta sig åt?

  Estland kommer ju inte välja rätt heller. De kommer välja Ollie.

  Norge röstade iaf på Alessandra. Svag tröst, men en tröst. Väl i finalen kommer hon väl sist…

  Får göra en “ESC 2022” – och hoppas på internvalen.

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja, enligt reglerna så ska det ju vara 12 bidrag i finalen… det hade jag glömt… känns dock inte som att Elysa var med bland favoriterna men man vet ju aldrig. 🙂

 4. Micke

  Ja tänk om åtminstone Estland kunde välja rätt låt Adri. Skulle vara en av historiens mest värdiga o rättvisa vinnare om Ollie vann. Vågar inte riktigt tro på det men jädrar att jag hoppas

 5. Adri

  Micke: Jag fattar ingenting om “Venom”, så jag delar ju inte din glädje. Men det är iaf bättre än Belgiens tragedi. För Belgien hade ett starkt startfält – och valde skit.

  Estlands startfält är svagt, och “Venom” är inte bäst – men bland de bästa. Så det är ett mer förståeligt val, även om det inte är mitt val. Heja Alika.

 6. Micke

  @Adri, så vi tänker och känner olika. Spanien, Malta och fler har otroligt svaga startfält. Därför är det kul att bevittna Estlands startfält i år. Inte bara det att de har med ett av tidernas bästa bidrag i ESC. Nej nio av tio bidrag i finalen är ju som sämst MER ÄN GODKÄND. Men det är klart när man ser vad som hänt i Ukrainas och Belgiens uttagning där det absolut sämsta bidraget vann, då kan man ju inte låta bli att oroa sig över detta med falsettnisse.

 7. Daniel

  Yes! Min favorit Meelik vidare!

 8. Adri

  Micke: Jag tycker nästan alla uttagningar är svaga hittills.

  Belgien hade det bästa. Och det slutade inte bra ändå.

 9. Johanna

  Estlands final innehåller inte ett anda dålig bidrag men 3 st är överlägset bättre än de andra. Detta är en skitstark final. Överlägset bäst såhär långt!

  Ollie
  Janek
  Meelik

  Alika kommer vinna och den är min 4 och bättre än det mesta man hört i de andra uttagningarna hittills men jag skulle likväl bli besviken om den vann när Ollie som jag tror är den enda som kan slå henne är med.

 10. Adri

  Johanna: Jag tror Ollie vinner. Och om han inte vinner, så tror jag inte ens Alika är hans främsta hot. Jag trodde det innan, men efter att ha sett alla live nu tror jag snarare det är Sissi som borde skrämma Ollie.

  Det är min gissning iaf. Men ja… jag gissade ju varken Gustaphs vinst eller Elysas uttåg. Så även om jag brukar naila mina predicitions, så har jag nog inte så välkalibrerat sikte hittills i år.

 11. Micke

  @Adri, ska du tippa rätt nångång så låt det för tusan vara när det gäller Estland 🙂 Gustaphs vinst var lindrigt sagt en chock. För det första allt jag ogillar och för det andra. Sicket jädra plagiat. Finns en sak jag väntar på mer än annat här nu och det är ett nytt inlägg från Pinglan. Vad det handlar om egentligen utan det viktiga är att slippa få upp bilden varje gång man går in här. Snart över. Save me Pinglan 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, jag kan lägga ut ett snabbt inlägg. 🙂

 13. Micke

  Pinglan du är min hjältinna 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se