FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2023 den 25:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de tre första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den tredje låten: “Girls Like You” med Robin Packalen, se nedan. Mer info om UMK 2023-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det tredje “UMK 2023”-bidraget:

Girls Like You“, Robin Packalen
(text & musik: Robin Packalen, Joonas Parkkonen, Zoe Moss)

Schlagerpinglan: Efter att ha givit den tredje UMK 2023-låten en första genomlyssning så kan jag inte säga att jag är alltför imponerad. Mitt första intryck av “Girls Like You” är tyvärr att det känns lite för tunt och ointressant men att det finns något här som ger mig hoppet om att fler lyssningar / liveframträdandet kan visa att låten inte är svag utan sval. Hoppas kan man alltid. 🙂

För tillfället så har jag dock kvar “No Business On The Dancefloor” med Keira som min personliga UMK 2023-favorit, men fortsätter att hoppas på att det dyker upp något ännu bättre. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Finland 2023: Lyssna på Robin Packalens UMK-bidrag”

 1. Mr A

  Efter lyssnat 2 ggr så ser jag den som ett svalt coolt nummer, inte så direkt kanske utan nåt mer för reklamradion än ESC så här är liveframträdandet viktigt. Men den gnagar sig in.

 2. Adri

  Micke kommer bli glad i alla fall! Alltid något 🙂

  ———————

  Nej tvärtom. Detta känns som en låt han kommer avsky.

  Jag blir lite förundrad över att det här är den stora odds-favoriten! Det var inte så bra.

  Hittills är Keira favoriten.

  DOCK! Detta var bättre än Benjamin iaf.

 3. Mr A

  Robin har varit barnstjärna och nu även då som vuxen i Finland och väldigt känd, typ Danny s, Eric Saade, Benjam Ing. Etc. Etc etc
  Är nog därför oddsen är så.
  Det är en låt skriven i LA, det hörs. Kanske hade passat i ASC. Belgiska The Carnival var ju skriven av en amerikansk person med.

 4. Mr A

  Hitills har vi hört tillputsade studioversioner och videos, live kan allt förändras så ska bli intressant att se.

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm… det ska bli väldigt intressant att se detta bidraget live, speciellt om Robin nu är en erfaren artist och låten verkligen växer till sig. Svala låtar kan vara något alldeles speciellt om de levereras på rätt sätt. 🙂

 6. Adri

  Nu ska jag göra min paradgren… byta ämne.

  Jag kommer ALDRIG förlåta Belgien för hur de förnedrade Chérine i lördags. Men jag sitter nu maktlös och får försöka ta mig vidare.

  Och något som kanske kan hjälpa mig dit är att jag – en lyssning in bara – REDAN fått en ny favorit för hela NF-säsongen.

  Elsie Bays nya låt är släppt. Och jag sitter med både blöta ögon, gåshud och rysningar. Det här var drabbande, på helt rätt sätt. Och inte ofta jag säger detta, men SABLAR vilken bra text. Älskar den redan! Kommer den vinna? Nej, allt handlar ju bara om Ulrikke hela tiden. Men jag skiter i. Elsie Bay har redan mitt favoritskap!

  https://www.youtube.com/watch?v=4lqGvevwKk0

 7. Micke

  Grattis testosteron till alla manliga artister som ställer upp i ESC från onsdag i denna veckan.

  Oj………………………så dåligt mina nordiska favvisar har börjat i år. Hoppas verkligen ni har något på G bland de bidrag som återstår. Alla tre hittills undermåliga

 8. Johanna

  Men alltså Finland. Detta var inget vidare. Keira är fortfarande bäst Finland. Och hon är ju inte heller jättebra….Är lite besviknsåhär långt på deras startfält. Oerhört generiskt och ointressant.

 9. Micke

  Inte lär det bli bättre heller. Har lyssnat lite på vad de kvarvarande fyra har i sin resväska musikaliskt. Imponerar definitivt inte. Alla ska givetvis få sin chans men ska man döma av vad de gett ut så kan man ju räkna bort Käärijä och även Portion Boys. Högst tveksamt även med KUUMAA. Den enda av de fyra (sju då) som jag sätter lite hopp till Lxandra (tråkigt då hon sjunger på engelska). Men hon ser ut att vara enda hoppet för att jag ska gilla Finland som jag ofta gör.

 10. Micke

  Känns som denna tjej är mitt enda hopp för Finland i år:

  https://www.youtube.com/watch?v=s0juS-BIf5A

 11. Micke

  Jädrar. Tycker allt bättre om Lxandra och hennes låtar. Hoppas hon har fått ihop något lika bra som “Swimming pools” till ESC. Nog enda hoppet för Finland att få ihop något bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se