MoldavienI förra månaden avslöjade TV-bolaget TRM att de kommer att utse Moldaviens bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom en nationell uttagning. Här nedan ser ni vad som gäller:

Schemat för Moldaviens nationella ESC 2023-uttagning:

23:e december – TRM tar emot bidrag / anmälningar
16:e januari Deadline
25:e – 28:e januari Utvärdering av inkomna bidrag
mellan den 28:e januari
och 5:e februari
Livesänd audition
mellan den 25:e februari
och 5:e mars
Final 10 finalister → 1 vinnare

Moldaviens bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

Trenulețul“, Zdob şi Zdub & Advahov Brothers

Moldaviens ESC 2023-uttagning – Reglerna i korthet:
TV-bolaget TRM har avslöjat att Moldavien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023 samt att tävlingsbidraget utses genom en nationell final någon gång mellan den 25:e februari och 5:e mars.
Intresserade artister / låtskrivare kan skicka in sina bidrag via TV-bolagets Eurovision-portal, där både anmälningsformulär och regler finns, mellan den 23:e december och 16:e januari.
Inskickade bidrag kommer att utvärderas mellan den 25:e och 28:e januari där det bestäms vilka som får delta i auditionen (som sänds live på Moldova 2) någon gång mellan den 28:e januari och 5:e februari.
100% juryröster utser de 10 bidrag som får delta i finalen någon gång mellan den 25:e februari och 5:e mars där vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster.
(Källor: eurovoix.com och eurovision.md)

Schlagerpinglan: Även förra året så planerade TRM för en nationell final men då kom de inte längre än till den livesända auditionen innan det bestämdes att “Trenulețul” var Moldaviens 2022-val. Jag tycker att beslutet var helt rätt då det är onödigt att dra ut på det om man redan ser en självklar vinnare. Denna gång så hoppas jag dock att det finns ett flertal vinnar-kandidater så att vi faktiskt får en final. 😀

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2023“.

Relaterad information: Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2023-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Moldavien 2023: TRM planerar för en nationell final”

 1. Mats Wältare

  https://youtu.be/BrYA8h5ZYUc

  Längst upp från detta kommentar är en länk till en låt av SunStroke Project från ESC 2010 & ESC 2017, denna nya låt är deras låt för ESC 2023 och dom kan potentiellt representera Moldavien i ESC för tredje gången.

 2. Johanna

  Och Pasha Parfeni är tillbaka! Har aldrig blivit så hype:ad på en återvändande artist tror jag! (Jo en till återvändare i år och de är Marco Mengoni i Sanremo, ska nog följa det mer i år än jag brukar bara för det) Längtar efter att höra Moldaviens låtar i alla fall!

 3. Micke

  @Johanna….DITO. Moldavien ser jag alltid fram mot. Oftast starka startfält även om de sällan väljer något bra. Gruppen som har haft tidernas bästa ESC-låt hoppas jag definitivt på men har inte sett något startfält än. Pasha Parfeni låter lite kul faktiskt 🙂 San Remo ser jag än mer fram mot 🙂

 4. Adri

  Mats: Åh gud hoppas de inte kommer med, för den låten var rätt fruktansvärd faktiskt :/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se