EstlandEfter två semifinaler och en wildcardomröstning så har 12 bidrag (av totalt 20 tävlande bidrag) gått vidare till finalen av Eesti Laul 2023 den 11:e februari där Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2023 kommer att utses.

Vinnaren koras i två steg. Först utses några superfinalister med hjälp av 50/50 jury-och tittarröster innan 100% tittarröster avgör slutresultatet. Här nedan ser ni de 12 finalbidragen:

Se resultaten så här långt: Semifinal 1Semifinal 2Wildcard-omröstning

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2023”

House of Glass“, JANEK (en av finalisterna)

“Eesti Laul 2023” – De 12 finalisterna

Till Final via 50/50 jury- och tittarröster:
Why Do You Love Me“, Andreas (jury-favorit)
Venom“, OLLIE (jury-favorit)
You Need To Move On“, Anett x Fredi (jury-favorit)
Monsters“, Bedwetters
Lighthouse“, SISSI (jury-favorit)
Awaiting You“, INGER
Bridges“, Alika (jury-favorit)
Tuju“, Meelik (jury-favorit)
Till Final via 100% tittarröster:
House Of Glass“, Janek
So Good At What You Do“, m els
Till Final via tittarnas wildcard:
Üks samm korraga“, MIA
Bad Philosophy“, Elysa

Schlagerpinglan: Så här långt så känner jag mig väldigt nöjd när det gäller finalstartfältet i den estländska uttagningen. Min stora favorit Elysa tog sig till sist vidare till finalen med ett wildcard och mina båda nyupptäckta favoriter Janek och OLLIE är även de med. 🙂

Helst av allt skulle jag vilja se att Elysa dyker upp i finalen med ett tillputsat scenframträdande som knockar alla, men tills jag sett det så har jag svårt att se hur ett wildcard ska kunna vinna. Likaså så tvivlar jag på att min andrahandsfavorit Janek kan få tillräckligt med röster från juryn för att bli en av superfinalisterna. Därför är jag redan nu inställd på att heja på OLLIE i finalen. Men, men… man vet aldrig vad som händer. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Estland i ESC 2023

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2023-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Estland 2023: Lyssna på “Eesti Laul”-finalbidragen”

 1. Adri

  Ok jag har spenderat mer tid än jag velat att lyssna på dessa 12 låtar i hopp om att hitta något. Och jag hittade faktiskt nåt. De flesta växte. Åtta av dessa låtar är jag “fine” med som vinnare. Med det sagt, där finns skalor så vinner min plats 4-8 blir jag inte RASANDE, men topp 3 är bättre.

  1. M Els – “So good at what you do”
  – Oj vilken växare. Jäklar vad snygg den är. FULLSTÄNDIGT chanslös jag vet, men fram tills 11 februari kommer denna gå varm! Sablar vad bra.

  2. Alika – “Bridges”
  – Vinnaralternativ 1. Också en väldigt snygg låt, framförd övertygande. Men är den inte typ… smått aggro?

  3. Elysa – “Bad philosophy”
  – Inte så bra framträdande, men låten är fullständigt toppen! Ger mig flashbacks från MF på 80-talet (eller ok jag levde inte ens då, men… ah moving on, jag får sällskap här snart men vill skriva klart)

  4. Andreas – “Why do you love me”
  – Också en riktigt snygg låt helt enkelt. Den flyter så fint.

  5. Ollie – “Venom”
  – Vinnaralternativ 2. Bra. Varken mer eller mindre. Hade velat att den var lite tuffare bara.

  6. Inger – “Awaiting you”
  – Också chanslös, men jätteglad att Inger kommer med denna typ av musik nu framför de söliga visorna hon haft innan.

  7. Sissi – “Lighthouse”
  – Vinnaralternativ 3. Hennes röst är grym. Tyvärr är låten lite… beige bara.

  8. Mia – “Uks samm korraga”
  – Vägrar sätta sig, men när jag väl lyssnar på den gillar jag den.

  Sen då de fyra jag inte övertygas av:

  9. Janek
  10. Bedwetters
  11. Anett/Fredi
  12. Meelik

  Vem vinner? Det blir helt klart Alika, Sissi eller Ollie. Mina pengar är på Ollie. Det enda som kan stoppa honom är juryn, som kan fälla honom innan superfinalen. Kommer han till superfinalen tror jag det är klappat och klart för honom redan då 🙂

 2. Micke

  Avvaktar med att skriva mer till finalen. Nöjer mig med en ranking this far. Ett bidrag har jag väldigt svårt att placera. Från dag till dag. Lägger den på en lägre nivå just nu så får vi se sen. Pratar om meelik.

  Årets överlägset bästa startfält av det vi hittills sett ESC 2023. Med årets överlägset bästa låt och med 11 av tolv bidrag som är som sämst godkända.

  TOPP 10:

  1. “Venom“, OLLIE – (9/10) MYCKET BRA

  2. “Bridges”, Alika – (8/10) MER ÄN BRA
  3. “So good at what you do”, M Els – (8/10)

  4. “House Of Glass“, Janek – (7/10) BRA
  5. “Bad philosophy”, Elysa – (7/10)

  6. “Monsters“, Bedwetters – (6/10) MER ÄN GODKÄND
  7. “Üks samm korraga“, MIA – (6/10)
  8. “You Need To Move On“, Anett x Fredi – (6/10)

  9. “Awaiting you”, Inger – (5/10) GODKÄND
  10. “Tuju“, Meelik – (5/10)
  11. “Lighthouse”, Sissi – (5/10)

  12. “Why Do You Love Me“, Andreas – (1/10) MYCKET DÅLIG

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se