FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2023 den 25:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de sex första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den sjätte låten: “Ylivoimainen” med KUUMAA, se nedan. Mer info om UMK 2023-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det sjätte “UMK 2023”-bidraget:

Ylivoimainen“, KUUMAA
(text & musik: Johannes Brotherus, Jonttu Luhtavaara, Aarni Soivio, Jonas Olsson)

Schlagerpinglan: Efter att så här långt ha lyssnat på fem UMK 2023-bidrag så har jag, tyvärr, varit tvungen att sänka förväntningarna en hel del. Troligtvis var det detta som gjorde att jag blev positivt överraskad av “Ylivoimainen” vid den första genomlyssningen. Inget som imponerade så där väldigt mycket men en helt klart behaglig låt som jag gillade att lyssna på. Likväl, “No Business On The Dancefloor” fortsätter att vara mitt förstahandsval. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Finland 2023: Lyssna på KUUMAA:s UMK-bidrag”

 1. Adri

  Spritter väl inte jättemycket av den här låten, men ändå… nästbäst i Finland – efter Keira.

  Herrejävlar vad besviken jag är – och då hade jag inte ens höga förhoppningar.

 2. Mr A

  https://eurovisionworld.com/esc/denmark-the-8-songs-for-melodi-grand-prix-2023-released

  Danmark

 3. Adri

  Mr A: Det där var det danskaste startfält jag vart med om. Jäklar vad svagt!

  Men tur att där faktiskt fanns en låt jag vill kalla ”jättebra” – men mer om det när Pinglan skriver ett eget inlägg om det.

  Men kort sagt? Sju låtar som är INGET. Men en toppen!

 4. Micke

  1. Lxandra (8/10) MER ÄN BRA
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  2. KUUMAA (3/10) DÅLIG

  3. Keira (2/10) MER ÄN DÅLIG
  4. Käärijä (2/10)

  5. Benjamin (1/10) MYCKET DÅLIG
  6. Robin (1/10)

 5. Micke

  Danmarks bidrag är definitivt inte bra men åtminstone betydligt bättre än Finlands. Tjejerna dominerar helt klart. Ett bidrag i Danmarks uttagning är nog bland det vidrigaste jag hört. En solklar FET NOLLA om den skulle vinna, vilket jag tyvärr tror att den gör

 6. Mr A

  Ligger lite efter så inte lyssnat på Danmark Norge semi 2 och låtarna som kom efter Robin i Finland. Ska iaf bli spännande.

 7. Micke

  Tretton länder har vi hört bidrag från vad jag vet. Kanske missat något land. Vet inte. Tänkte slänga ut mina drömvinnare och mardrömsvinnare från dessa tretton. Kommer ju ett bidrag till från Finland ikväll men jag hoppas det inte blir värre än det redan är.

  Vissa länder saknar riktigt bra låtar men jag lägger ut det som är bäst iaf. Vad gäller Spanien är det ett specialfall. Kommer inte att lyssna mer på det usla startfältet. Låten som möjligen får skit för det är den jag tog som bäst. Den var lovande men jag orkade bara inte med mer Spanien i år med tanke på det de ger oss.

  ALBANIEN
  Drömvinnare: “Evita”, Elsa Lila
  Mardrömsvinnare: “Stop”, Fifi

  BELGIEN
  Drömvinnare: “Rollercoaster“, The Starlings
  Mardrömsvinnare: “Because of You“, Gustaph

  DANMARK
  Drömvinnare: “I Was Gonna Marry Him”, Eyjaa
  Mardrömsvinnare: “Breaking My Heart”, Reiley

  ESTLAND
  Drömvinnare: “Venom“, OLLIE
  Mardrömsvinnare: “Kurbuse matused“, Robin Juhkental

  FINLAND
  Drömvinnare: “Something To Lose“, Lxandra
  Mardrömsvinnare: “Girls Like You”, Robin Packalen

  IRLAND
  Drömvinnare: “We Are One“, Wild Youth
  Mardrömsvinnare: “To good for your love”, Adgy

  KROATIEN
  Drömvinnare: “Nevera (Lei,Lei)“, Harmonija Disonance
  Mardrömsvinnare:

  LETTLAND
  Drömvinnare: “Aijā“, Sudden Lights
  Mardrömsvinnare: “You Said“, 24. Avēnija (Hatar gitarren)

  MALTA
  Drömvinnare: “Alone“, Maxine Pace
  Mardrömsvinnare: “Anything Can Happen”, Jason Scerri

  NORGE
  Drömvinnare: “Love You in a Dream“, Elsie Bay
  Mardrömsvinnare: “Geronimo“, Umami Tsunami featuring Kyle Alessandro, Kristian Haugstøyl & Magnus Winjum

  RUMÄNIEN
  Drömvinnare: “Periniţa mea (My little girl)“, Andreea D Folclor Orchestra
  Mardrömsvinnare: “Take You Home“, Ocean Drive (Hatar gitarren)

  SPANIEN
  Drömvinnare: “Eaea“, Blanca Paloma
  Mardrömsvinnare: Ursäkta mig men allt kändes som skit förutom Blanca Paloma

  UKRAINA
  Drömvinnare: “When God Shut The Door“, Jerry Heil
  Mardrömsvinnare: “Heart of Steel”, TVORCHI

 8. Johanna

  @Micke Vi har smma favorit i Irlands uttagning! (Och några andra men den hade jag inte väntat mig att du skulle gilla bäst)

 9. Micke

  Johanna… Kanske är jag knäpp men magkänslan är att du tycker bra om alla mina favvisar förutom Danmark, Finland, Lettland och Norge.

  Ser nu att jag glömt mardrömmen i Kroatien.

  Jag gissar att vi har samma vinnare i 5-6 länder. Men vad vet jag 🙂

 10. Adri

  Kör på Mickes kommentar. Mina val:

  ALBANIEN
  Drömvinnare: “Duje”, Albina (och familj)
  Mardrömsvinnare: “Melodi”, Alban och Lore

  BELGIEN
  Drömvinnare: “Ca m’ennuie pas“, Ameerah
  Mardrömsvinnare: “Rollercoaster“, Starlings

  DANMARK
  Drömvinnare: “I Was Gonna Marry Him”, Eyjaa
  Mardrömsvinnare: “Stuck on you”, Frederik Leopold

  ESTLAND
  Drömvinnare: “So good at what you do“, M Els
  Mardrömsvinnare: “Tuju“, Meelik

  FINLAND
  Drömvinnare: “No business on the dance floor“, Keira
  Mardrömsvinnare: “Hoida mut”, Benjamin

  IRLAND
  Drömvinnare: “Midnight summer night“, Connolly
  Mardrömsvinnare: “Hawaii”, Public Image Ltd

  KROATIEN
  Drömvinnare: “Nevera (Lei,Lei)“, Harmonija Disonance
  Mardrömsvinnare: “Distance”, Martha May

  LETTLAND
  Drömvinnare: “You to hold me“, Luize
  Mardrömsvinnare: “Love vibes”, Arturs

  MALTA
  Drömvinnare: “Checkmate“, Brooke
  Mardrömsvinnare: “Anything Can Happen”, Jason Scerri

  NORGE
  Drömvinnare: “Love You in a Dream“, Elsie Bay
  Mardrömsvinnare: “Geronimo“, Umami Tsunami

  RUMÄNIEN
  Drömvinnare: “Puppet”, Amia
  Mardrömsvinnare: “Hai vino”, Maryliss

  SPANIEN
  Drömvinnare: “Arcadia“, Megara
  Mardrömsvinnare: “Sayonara”, Twin Melody

  UKRAINA
  Drömvinnare: “Heart of Steel”, TVORCHI
  Mardrömsvinnare: “Oy Tuzhu”, Oy Sound System
  ———————————————————————
  Vet att Moldavien, Litauen och Portugal släppt (iaf vissa av) sina låtar också, men där har jag inte lyssnat in mig ännu 🙂

 11. Johanna

  @Micke Finland och Danmark har jag samma favoriter som du. Båda startfälten kräver dock fler lyssningar.
  Samma gäller Malta där jag inte kan utse någon favoit än men jag gillade iaf Maxine senast jag lyssnade igenom dem.

  Norge och Lettland har du rätt i att jag har andra favoriter (Raum och Ulrikke/Umami Tsunami) Dock är Sudden Lights en klar tvåa för mig i Lettland.

  Sedan Spanien har jag och Adri samma favorit. Dock inte lyssnat så mycket på detra hemska startfält men ändå…

 12. Micke

  @Adri, har redan hittat en favvis bland Moldaviens bidrag. Har du? 🙂 Handlar om ett stämningsfullt bidrag så jag tror nog mer på att Johanna skulle gilla den än att du skulle göra. Men vad vet jag…du kanske ger mig en rejäl käftsmäll och överraskar mig 🙂 Ytterligare två bidrag låter riktigt lovande

 13. Micke

  @Johanna och Adri. Även Pinglan givetvis men det är bättre hon koncentrerar sig på att bli frisk igen. Självklar även övriga på bloggen.

  Som jag nämnt så har jag lagt ned Spanien 2023. Kan ändå inte få ur en grej i skallen därför min fråga. Spanien har skämt ut sig tillräckligt i ESC just nu för mig. Dels debaclet förra året med jury men i första hand för ett fullkomligt uselt startfält i år.

  Det som ändå sitter kvar lite i huvudet som jag inte riktigt kan släppa är ett bidrag. Alla förutom den var horribelt dåliga men den hade något. Hade det varit på ett annat plan nu detta med mig och Spanien så hade den fått fler chanser men vill inte det.

  Men ändå…………..Tänkte fråga er vad ni tycker om den. Är den värd fler chanser? Vad bidraget heter kommer jag inte ihåg längre men sångerskan heter Blanca Paloma

  Något ni sätter högt eller är det lika uselt som allt annat i uttagningen?

 14. Adri

  Micke: Nej, jag känner att Moldavien inte gett mig någonting ännu. Väntar på att hitta någon. Det mesta är drit.

  Däremot har jag hittat en favorit i Portugal. Barbara Tinoco – “Goodnight”. Otroligt mysig och stämningsfull 🙂

 15. Adri

  Micke: Jag personligen gillar inte “Eaea” alls. Inte ens i kontexten som är Spaniens uttagning. För egen del hoppas jag att jag hört den för sista gången. Skitstörig, och klart bland botten 5 i Spanien för mig.

  Dock kan jag glädja, med att jag faktiskt hittat EN(!) låt i Spanien som faktiskt får det att spritta lite. ÄÄÄÄÄNTLIGEN! Och det är inte “Arcadia” – den skjuts ner till en andraplats. Ok, men ändå rätt avlägsen.

  Min spanska favorit är den som tippas vinna 🙂 (men det var förra året, och det gick ju absolut inte).

  Vicco – “Nonchentera”.

  Fasen jag hoppas försnacket får rätt denna gång! Please… kompensera för förra året.

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är kanske inte lika negativ som Adri… men nej, “Eaea” är lite för gäll och irriterande för min smak (i alla fall just nu, kanske ändrar jag uppfattning när jag är piggare… men jag tvivlar på det). 😀

 17. Mr A

  Nja inget för mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se