FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2023 den 25:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släppts ett efter ett och där samtliga sju bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den sjunde låten: “Samaa taivasta katsotaan” med Portion Boys, se nedan. Mer info om UMK 2023-startfältet hittar ni här.

Det sjunde “UMK 2023”-bidraget:

Samaa taivasta katsotaan“, Portion Boys
(text & musik: Mikael Forsby, Mikko Tamminen, Raimo Paavola)

Schlagerpinglan: YLE sparade verkligen det bästa till sist. Efter en första genomlyssning så ser jag “Samaa taivasta katsotaan” som min stora personliga UMK 2023-favorit. 😀 (Jag vill dock påpeka att jag för tillfället inte känner mig helt 100 och därför kanske kan komma att uppfatta bidraget annorlunda när jag väl kvicknar till. Men, men… just nu är jag glad över att ha hittat något som “träffat rätt” och jag hoppas att det håller i sig. 😀 )

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Finland 2023: Lyssna på Portion Boys UMK-bidrag”

 1. Adri

  Ja, det här var ju sorgligt nog Finlands bästa! Whoa det är sad.

  Men ja, detta var en ganska kul låt typ.

  Jag godkänner bara denna och Keira. Vilket gör det desto sorgligare att nån av de tre solo-männen typ redan har vantarna på vinsten.

  Men ah, Finland – skämmes på er!

 2. Engsla

  Pinglan, vad tråkigt att du inte mår riktigt bra. Hoppas att du snart tillfrisknar och på nytt orkar hänga med i allt som händer i esc 🙂

 3. Engsla

  Förra året fanns det flera låtar i den finska uttagningen som jag åtminstone tyckte var lite kul. Tyvärr vann ju såklart en av låtarna som jag verkligen ogillade, men det är ju sånt som händer…. I år är det rena natta. Portion Boys låt är bäst, det låter som något man kan använda sig av på något träningspass kanske? Men vem vet, riktigt bra liveframträdanden kan kanske omvända även mig till att kunna uppskatta något av de finska bidragen. Kan ju alltid hoppas…

 4. Johanna

  Nej. Lxandra var ändå bäst, följt av Keira. Men sedan kommer nog denna. Texten är superlöjlig men den svänger ju iaf. Och ja det vinner inte. De två tjejerna vinner inte heller.

 5. Lukas (ESC-Panelen)

  Jag personligen blev riktigt imponerad av det jag hört i uttagningen! Kan medge att jag kände lite samma grej som Micke och Johanna när jag såg artisterna, att det såg inte mycket ut för världen. Därför ganska roligt när mina förväntningar kommer på skam.

  Jag brukar betygsätta låtarna lite löpande för mig själv där enligt den gamla 0-5-skalan. Åtminstone fem av dessa har fått ett betyg som är 4,5 eller högre! Vete tusan om jag varit med om en uttagning där jag gett ett så högt snittbetyg.

  Om jag ska ta och försöka rangordna allt nu så är listan ungefär så här (betyg 0-5 i parentes).

  1. Käärijä (5)
  2. Portion Boys (5)
  3. Lxandra (4,5)
  4. Kuumaa (4,5)
  5. Benjamin (4,5)
  6. Robin Packalen (2,5)
  7. Keira (2)

  Det finns säkert spaltmeter jag kunnat skriva om varje låt, men jag lämnar det här så länge.

 6. Micke

  @Lukas, kul att du gillar startfältet. Jag kan lugnt säga att jag inte gör det. Ett bidrag är överlägset som jag ser det. Första gången jag hörde det var jag lika besviken på det som övriga men det har växt som tusan. Portion Boys svänger ju lite iaf och blir det andra jag inte tycker är dåligt.

  1. Lxandra (8/10) MER ÄN BRA
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–

  2. Portion Boys (6/10) MER ÄN GODKÄND

  3. KUUMAA (3/10) DÅLIG

  4. Keira (2/10) MER ÄN DÅLIG
  5. Käärijä (2/10)

  6. Benjamin (1/10) MYCKET DÅLIG
  7. Robin (1/10)

 7. Schlagerpinglan

  @Engsla, Mmm… dålig timing att inte vara helt med. Jag ska i alla fall försöka att följa Maltas deltävling i kväll samt uppdatera så mycket jag orkar och håller tummarna för att jag är piggare i morgon. Jobbigt när huvudet inte riktigt vill hänga med, men då har jag i alla fall något att skylla på om jag ger “konstiga” omdömen i kväll. 😀

 8. Mr A

  Bästa låten.

  1. Portion Boys
  2. Benjamin
  3. Robin.
  4. Keira

  Resten Who Cares?

 9. Anna

  Det här var så bra!!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se