FinlandSchlagerpinglan: Nu när vi fått lyssna på samtliga sju bidrag som tävlar i “Uuden Musiikin Kilpailu 2023“, Finlands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2023, så passar jag på att göra en inledande topp-sju-lista, vilken ni kan se här nedan.

Ett av de tävlande bidragen i Finlands ESC 2023-uttagning:

Samaa taivasta katsotaan“, Portion Boys

Schlagerpinglans “UMK 2023”-topp-7, 2023-01-22:
1. Samaa taivasta katsotaan“, Portion Boys
2. No Business On The Dancefloor“, Keira
3. Hoida mut“, Benjamin
4. Ylivoimainen“, KUUMAA
5. Cha Cha Cha“, Käärijä
6. Girls Like You“, Robin Packalen
7. Something To Lose“, Lxandra

Schlagerpinglan: När jag nu återigen lyssnar igenom de finska finalbidragen så märker jag att det bidrag som gjorde det största intrycket på mig vid de inledande genomlyssningarna, nämligen “Samaa taivasta katsotaan“, fortfarande håller och får därmed ses som min personliga UMK 2023-favorit, utan större konkurrens. 😀

Därefter följer tre bidrag som vuxit till sig efter ett antal lyssningar och som jag numera tycker riktigt bra om: “No Business On The Dancefloor“, “Hoida mut” och “Ylivoimainen“. Skulle Portion Boys inte vinna så kan jag nog se någon av dessa tre som en liten tröst i alla fall. 😀

De resterande tre bidragen har jag däremot ännu inte fått grepp om utan hoppas att lite mer tid, fler lyssningar och några rejält övertygande live-framträdanden kan göra att jag får upp ögonen för dem. Finalen avgörs ju inte förrän den 25:e februari så än kan mycket hända. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2023-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Finland 2023: Schlagerpinglans UMK-topp-7 (23-01-22)”

 1. Johanna

  Käärijä vinner nog detta med god marginal. Och den har faktiskt växt till sig en del. Den är inte lika dålig som några av de redan valda bidragen från andra länder.

  Med detta sagt hejar jag främst på de båda tjejerna. Även Portion Boys hade varit en acceptabel vinnare. Benjamin och Robin däremot……då blir jag verkligen inte glad.

 2. Adri

  Det som förvånar mig mest är INTE att detta är en så populär uttagning (inte här på bloggen kanske, men kollar man andra forum så tycker folk typ detta är årets bästa. Fråga mig inte varför…!).

  Det förvånar mig inte mest, utan det som förvånar mest är att det som många hyllar med den är “variationen”. Vilken jäkla variation?

  Jag kanske är alldeles för generell i mina sorteringar; men jag sätter ju verkligen Benjamin, Keira, Robin i samma fack. Och även Kuuma, Käärijä och Portion Boys står i samma fack som de tre – med ett ben i alla fall.

  Den enda som är helt unik i uttagningen är Lxandra. Med det sagt – hon är verkligen inte bäst. Det är inte fel att vara som andra, men jag menar bara att jag ser inte denna variation som andra pratar om. Jag tycker liksom nästan det är Malta-klass på bristen på variation. Men jaja.

  Nu kommer en lista, där inget är sådär jättebra faktiskt.

  1. Keira
  2. Portion Boys
  3. Käärijä, tror jag. (Men alltså redan här är det svagt.)
  4. Benjamin
  5. Lxandra
  6. Kuumaa (Den överlägset minst minnesvärda låten!)
  7. Robin

  Men ah, Finland kommer inte vara en favorit för mig i år. Det ser man från rymden.

 3. Schlagerpinglan

  Vad gäller Käärijä så är jag, trots placeringen och trots att jag ännu inte riktigt gillar låten, svagt optimistisk. Vid denna tidpunkt förra året så var jag ju inte alls imponerad av The Rasmus (jag placerade dem på plats 5 av 7) men att det slutade med att de toppade hela min ESC 2022-lista. Så jag inväntar live-framträdandena innan jag vågar tro alltför mycket åt något håll. 😀

 4. Micke

  Har redan lagt ut detta men gör igen

  1. Lxandra (8/10) MER ÄN BRA
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–

  2. Portion Boys (6/10) MER ÄN GODKÄND

  3. KUUMAA (4/10) INTE FULLT GODKÄND

  4. Keira (2/10) MER ÄN DÅLIG
  5. Käärijä (2/10)

  6. Benjamin (1/10) MYCKET DÅLIG
  7. Robin (1/10)

  ——————————————-

  Lxandra är i helt egen klass. Portion boys och KUUMAA skulle jag kunna smälta som vinnare. De övriga fyra absolut inte och i synnerhet inte Benjamin och Robin som är över gränsen för det man kan stå ut med

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se