SerbienAv de runt 200 bidrag som inkom när TV-bolaget RTS sökte efter lämpliga tävlingsbidrag så valde en urvalskommitté ut 32 bidrag, vars titlar, låskrivare och artister presenterades den 9:e januari. I går, den 2:a februari, presenterades studioversionerna, se nedan.

Ett av de tävlande “Pesma za Evroviziju 23”-bidragen:

Presidente“, Savo Perović

Serbiens “Pesma za Evroviziju 2023” – Startfältet:

Bidrag / Artister / Låtskrivare
Semifinal 1, 1:a mars (startordning)
1. Novi svet“, Mattia Zanatta i Angela Kassiani
(Michele Bonivento, Mattia Zanatta, Predrag Cvetković)
2. Osmeh“, Adem Mehmedović
(Adem Mehmedović)
3. Moj prvi ožiljak na duši“, Nađa
(Kristina Kovač, Tim Gosden)
4. Mamim“, Tijana Dapčević
(Ana Radonjić (Zoe Kida))
5. Cvet sa Istoka“, Princ
(Dušan Bačić)
6. Novi plan drugi san“, Filip Baloš
(Filip Baloš)
7. Čujemo se sutra“, Filip Žmaher
(Boban Janković, Filip Tančić, Aleksandar Mastelica)
8. Samo mi se spava“, Luke Black
(Luke Black)
9. Lanac“, Angellina
(Anđela Vujović)
10. Indigo“, Empathy Soul Project
(Nenad Radaković)
11. Od jastuka do jastuka“, Stefan Shy
(Slavko Milovanović, Ana Sekulić)
12. Vremenska zona“, Hercenšlus
(Boban Dževerdanović)
13. Presidente“, Savo Perović
(Mahdi, Sajsi MC, Savo Perović)
14. Iza duge“, Igor Stanojević
(Vladimir Graić)
15. Nedostupan“, Boris Subotić
(Milenko Škarić, Nemanja Antonić, Filip Nestorović)
16. Svadba ili kavga“, CHEGI & Braća Bluz Bend
(Željko Čeganjac, Dušan Čeganjac, Stefan Čeganjac, Boris Kapetanović)
Semifinal 2, 2:a mars: (startordning)
1. Zumi zimi zami“, Hurricane
(Nemanja Antonić, Ivan Vukajlović, Snežana Antić)
2. Devojka tvog dečka“, Nadia
(Konstantin Arsić, Aleksa Vučković, Nađa Terzić)
3. Posle mene“, Filarri
(Teodora Pavlovska, Miloš Janošević)
4. Rumba“, Zejna
(Nikola Burovac, Miloš Roganović)
5. Neka, neka“, Frajle
(Nataša Mihajlović, Nevena Buča)
6. Zato što volim“, Igor Vince i Bane Lalić
(Igor Vince, Bane Lalić)
7. Ako shvatim kasno“, Egret
(Petar Pupić)
8. Greh“, Dzipsii
(Ahmed Hajdarović (Rep Gorila), Jovan Živadinović (Dzipsii))
9. Starac dana“, Eegor
(Igor Mišković)
10. Kao grom iz vedra neba“, Jelena Vlahović
(Aleksandar Filipović, Branislav Klanšček)
11. U noćima“, Ivona
(Ivona Pantelić)
12. Liberta“, Gift
(Jovan Matić)
13. Fenomen“, Milan Bujaković
(Aleksandar Aleksov, Miro Buljan, Nenad Ćeranić, Dragiša Baša)
14. Viva la vida“, Duo Grand
(Ninoslav Ademović, Goran Ratković Rale, Branislav Glušac)
15. Loše procene“, Andjela
(Ivan Milanov, Nemanja Antonić, Asal Ksinatović, Ana Sekulić)
16. Tišina“, Doris Milošević
(Ognjan Milošević)

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Serbien i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Serbien 2023: Lyssna på “Pesma Za Evroviziju 23”-bidragen”

 1. Micke

  Ett väldigt tidigt utlåtande om bidragen. Finns fem jag kände hade lite mer än övriga. Slänger ut dem här. Vem vet? Om en vecka kanske jag rankar dem lägst av alla i uttagningen 🙂

  I bokstavsordning:

  “Devojka tvog dečka“, Nadia“
  “Loše procene“, Andjela
  “Moj prvi ožiljak na duši“, Nađa
  “Od jastuka do jastuka“, Stefan Shy
  “Samo mi se spava“, Luke Black
  “Zumi zimi zami“, Hurricane

 2. Adri

  Denna låten av Hurricane är iaf bättre än STYGGELSEN som var ”Loco Loco”.

  Jag kommer få återkomma. Men tror Luke Black var min favorit 🙂

 3. Micke

  @Adri, din tråkige jäkel 🙂 Du ska ju slänga ut så som jag gjorde med första intryck. Sen kanske man undrar om man hade nåt fel däruppe men det är ju bara kul 🙂

 4. Mikaela

  Mastigt att plöja 32 låtar, och svårt att göra en rättvis bedömning. De flesta låtar kunde delas in i kategorierna generisk pop/traditionellt/80-tal. Bäst var Liberta. Tišina var helt ok. Samo mi se spava var en frisk fläkt men kräver fler lyssningar och ett framträdande.

 5. Micke

  Lite utanför här men jag kör.

  Har tidigare frågat de gamla trotjänarna på bloggen Adri och Johanna plus drottningen själv Pinglan en fråga här. Provar med er övriga här Engsla, Mikaela, Mr A och övriga med samma fråga.

  Handlar om min överlägsna favvis i år. Enligt mig ett av de bästa bidragen någonsin i ESC. Pratar om “Venom”, Ollie – Estland. Hade varit kul att höra era tankar och känslor om den 🙂 Oavsett om ni sätter den lika högt som jag eller tycker den är ren dynga 🙂

 6. Adri

  Detta är väl den första någorlunda intensiva ESC-veckan för året. Ikväll avgörs Irlands final, imorgon Norge och Spanien (och Slovenien avslöjar sin låt).

  Redan nu hade jag kunnat satsa på att Norge kommer vara min etta efter helgens slut. Spanien kan rädda sig genom att välja underbara “Nochentera” men tror de chanserna är väldigt små. Irland kan iofs välja “Midninght summer night” och det gillar jag.

  Men Norges final växer allt mer. Eline Thorps låt har vuxit som satan. Och till Pinglans glädje även Jone. Så nu är 7 av 9 låtar i Norges final bra, tycker jag 🙂 Bara Umami Tsunami och SwingIt som jag inte gillar, och jag vägrar acceptera en tidslinje där Norge skickar dem.

  (Jag satsar mina pengar på Alessandra och “Queen of kings” – och det är jag verkligen mer än fine med 🙂 ).

  ————–

  Man ska inte ta ut varken vinster eller förluster i förväg, men jag bara känner så starkt inom mig att 2023 är inte mitt år… HELLER (säger jag 3 februari) – och då menar jag inom alla aspekter, inklusive ESC. Så jag tror vi har ett redigt svagt år framför oss. Gillar inte att vara neggo, men svårt att låta bli – men Norge tror jag ska sköta sig! Kom igen nu, våra västliga grannar. Svik mig inte.

 7. K2

  @Micke, har i år varit inne här och lyssnat bara sporadiskt. Mest på det som jag hoppas på kan vara intressant som Estland t.ex och släppt sånt som jag kanske inte känner för. Ollie var nog en av de första jag hörde i början och föll direkt. Låten är bra och hans RÖST jisses!! Ligger mycket känsla i den. Helt i min smak. Om jag jämför med annat jag än så länge hört ligger han hästlängder före alla andra.

 8. Mikaela

  @Micke Uppskattar såna här frågor! Venom är en stadig 6/10 för mig hittills, den är helt okej men också väldigt standard sin genre. Får mig att tänka på Nickelback.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Trots att jag anser att “Venom” är en av de bästa låtarna i årets estländska uttagning och jag inte har något emot artisten eller sättet bidraget framförs på (och jag inte hade klagat om bidraget vinner) så är jag förvånansvärt oengagerad. Jag kan inte peka på något som stör mig här men likväl så känner jag inte det där lilla extra som visar att man hittat en personlig favorit. Det når helt enkelt inte helt fram till mig och jag vet inte varför.

  Förhoppningsvis är jag relativt ensam om att uppleva det så för jag ser gärna att Ollie vinner om det nu inte blir så att Elysa eller Janek segrar (vilket jag har svårt att tro). 😀

 10. Mikaela

  Angående Norge… Jag saknar eran med Monster like me, I feed you my love och Silent storm. Det var en peak i min åsikt! Senaste åren blir jag inte lika fångad .

  Idag har jag kommit på mig själv med att nynna på Pinglans favoritlåt, och börjar väl tycka att den har något (de gånger jag kan ignorera att den påminner om horribla Welcome to the club).

  Däremot fattar jag inte alls Queen of the Kings. Bara inte mig grej alls.

 11. Micke

  @K2, välkommen tillbaka. Inte minst med tanke på att du har så bra smak vad gäller Olli och hans låt 🙂 Jag säger som du…den är hästlängder före allt annat i år. Ska bli intressant att se och höra om dina övriga omdömen framöver 🙂

  @Mikaela. det som ger mig hopp om vinst i Estland för Ollie är att (förutom en person) så har jag aldrig hört ett dåligt omdöme om bidraget. Som sämst så som du säger. Det känns riktigt bra 🙂

  @Pinglan, som jag sa till Mikaela…Inget tycker illa om den (en). Har spelat den för polare som har nada med bubblan att göra och jag har aldrig någonsin fått så positiva ord om nåt bidrag tidigare från de utanför bubblan. Åter igen Pinglan. Ge inte upp. Den växer 🙂

 12. Engsla

  Micke, om Venom. Jag har försökt och försökt hitta det som du och andra tycker så mycket om i låten, men det vill sig inte alls. Jag tycker helt enkelt att låten är jättetråkig och att jag har hört det alldeles för många gånger förut. Men jag brukar ju inte riktigt tycka som majoriteten gör, så det kanske bara är ett gott tecken för din favorit 🙂

 13. Micke

  @Engsla, tråkigt att du inte hittar det jag och många andra hittar i Ollies bidrag. Uppskattar dock att du svarar ärligt på min fråga. Vem vet? Kanske hittar du rätt till slut 🙂

 14. Mr A

  Var en fråga om Ollie Venom här och för min del så är det nog en 3 av 5 uppträdandet var rätt bra, har inga problem om den vinner. Så är väl i alla fall en riktig låt så att säga och inte konstruerad för ESC som många låtar är.

 15. Micke

  @Mr A, alltid kul med svar 🙂 Yepp precis som du säger en riktig låt.

  Ta nu inte detta fel ni som är nya här och inte greppar knäppa Micke än. De som har varit med om mina inlägg här länge vet hur jag tänker. Att ag inte ser ner på musiken i ESC när jag säger ESC-musiken och min verkliga musik utanför bubblan. ESC för mig är inte att leta musik jag normalt lyssnar på utan snarare tvärtom. Helst ka det vara i ländernas särart.

  Det jag skulle säga var en kommentar till det Mr A sa om att Ollies låt inte är konstruerad för ESC som många andra är. Tyvärr är det ju så inom ESC att mycket är just koncentrerat och låter likadant. Underbart då med en låt som Ollies och inte minst att han håller röstmässigt. Finns det någon svaghet i ESC och främst MF så är det väl just rösterna. Mer regel än undantag att studiorösterna havererar när de väl hamnar live. Dock inte Ollie 🙂

  jädrar att jag väntar på 11 februari.

  San Remo
  Ollie i Estland
  Sudden Lights i Lettland
  Harmonija Disonance i Kroatien

  Delvis även:
  Eyjaa i Danmark

  Litauen har jag tyvärr ingen koll på. Malta har svagt startfält och Sverige intresserar mig inte

  Men 11 februari hoppas jag verkligen på. Men först nu idag är det Slovenien som är mitt hopp med Joker Out. Bara de inte gör som många när det kommer till ESC. Att de dyker upp med låt som inte matchar deras vanliga låtar

 16. Micke

  Slänger ut en fråga till alla som känner för att svara:

  Handlar om att nynna på låtar. När man nynnar på låtar handlar det inte alltid om att man gillar låten. Ibland kan det t.o.m vara precis tvärtom som en gång då jag kom på mig själv med att nynna på Carolas Främling. Jag skakade bort skräcken och efter ett läkarbesök insåg jag att det trots allt inte var något fel på mig 🙂

  I år finns det en låt som jag ofta nynnar på. I detta fallet för att jag gillar låten. Det är sannerligen inte ofta jag nynnar på låtar från bubblan men när jag nu då gör det så är det kul att jag gillar den 🙂 Låten är “Melodies Of Hope”, Patty Gurdy – TYSKLAND

  Hur är det med er andra här? Finns det några låtar ni går och nynnar på? Och är det för att ni gillar den eller mest att ni kämpar för att bli av med den? 🙂

 17. Adri

  Micke: Det är väldigt sällan som jag går runt och aktivt nynnar. Men däremot kan jag ”catch myself” med låtar ur bubblan, på huvudet, på gott och ont.

  I år är det nog två låtar (jag gillar båda) som mer än övriga får plats i mitt huvud även om jag gör nåt helt orelaterat till ESC; tränar, går promenad, filmkväll med polare, är på dejt, jobbar, skriver artiklar, städar. Det finns två låtar som liksom nästlar sig in ändå.

  Men, som tur är det två låtar jag gillar.

  • Vicco – ”Nonchentera” (Spanien)
  • M Els – ”So good at what you do” (Estland)

 18. Micke

  @Adri, du ska inte nämna Spanien för mig 🙂 Jag har ju lagt ner dem i år 🙂 Det är verkligen ett äkta beslut inifrån. Inte helt lätt då när du nämner din favvis och hur bra den ska vara. Likaså när jag läser positivt om det enda bidrag jag kände var skaplig hos dem och kände kunde utvecklas. Nu Paloma eller vad hon nu heter.

  Angående dina två då. Den spanska vet jag ju nada om som sagt. Den estländska är en växare. Långt ifrån Ollies bidrag men absolut ett starkt alternativ, vilket ju Estland är överhuvudtaget i år förutom Andreas och hans bidrag

 19. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller att din fråga så försöker jag att inte låta alltför mycket, men då jag ofta har massor med ESC-låtar i huvudet så händer det att jag både nynnar och skrålar regelbundet på dessa. 😀

  Vilka det är beror främst på vilken uttagning som är aktuell. På senaste tid så är det t.ex. främst “Ekko Inni Meg“ (Norge) och “Too Good for Your Love“ (Irland) som dyker upp i huvudet men annars är “Bad Philosophy“ (Estland), “The Carnival“ (Belgien) och “Hoida mut“ (Finland) exempel på låtar som ofta är på besök. 😀

 20. Adri

  Micke: Jag vet att du inte bryr dig om Spanien, men du ställde ju frågan, så då får du de svaren ändå.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se