Irlands Eurovision-bidrag 2023

2023-02-04 (lördag)

IrlandUnder fredagskvällen den 3:e februari valde Irland ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom Eurovision-specialen av “The Late Late Show” under ledning av Ryan Tubridy där sex bidrag tävlade.

Vinnaren utsågs med hjälp av en internationell jury, en irländsk jury och tittarna efter att bidragen framförts av artisterna, se resultatet och länkar till finalens live-framträdanden nedan:

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2023 här:

“We Are One”, Wild Youth
“The Late Late Show”-framträdandestudioversion
(text & musik: David Whelan, Ed Porter, Conor O’Donohoe, Callum McAdam, Jörgen Elofsson)

Resultatet av Irlands Eurosong 2023 – Finalen (3:e februari)

Bidrag / Artister Internationell jury Irländsk jury Tittarröster Summa
1. “We Are One”, Wild Youth 10 p. 12 p. 12 p. 34 p.
2. “Midnight Summer Night”, Connolly 12 p. 10 p. 10 p. 32 p.
3. “Down in the Rain”, K Muni & ND 4 p. 8 p. 8 p. 20 p.
4. “Hawaii”, Public Image Limited 6 p. 6 p. 6 p. 18 p.
5. “Too Good for Your Love”, Adgy 8 p. 4 p. 4 p. 16 p.
6. “Wild”, Leila Jane 2 p. 2 p. 2 p. 6 p.
(Källa: RTÉ – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Inför finalen så hade jag en stor personlig favorit som jag hoppades väldigt mycket på. Tyvärr så visade det sig, kanske inte helt oväntat, att “Too Good for Your Love” är mer av en studioversionslåt än något som ska avnjutas från en Eurovsionscen. Bättre att veta det nu än att det hade uppdagats i Liverpool. 😀

De irländska röstande visade sig vara rörande överens om att de i stället ville skicka “We Are One” som sin ESC 2023-representant och, efter att jag sovit på saken, så anser även jag att det var det bästa valet sett till helheten. Jag skickar därför ett stort grattis och lycka till till både Wild Youth och RTÉ. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Irlands i ESC 2023“.

Relaterad information:

Bekräftade ESC 2023-bidrag så här långt:
Ukraina Ukraina Heart of Steel“, TVORCHI (Vidbir 2023)
Albanien Albanien Duje”, Albina & Famija Kelmendi (Festivali i Këngës 61)
Belgien Belgien Because of You“, Gustaph (Eurosong 2023)
Irland Irland We Are One“, Wild Youth (Eurosong 2023)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2023”

 1. Mikaela

  Helt okej men inget som kommer fånga uppmärksamhet i Liverpool.

  Delvis orelaterat, men hejar nu starkt på Luke Black i Serbien, eftersom jag tror framträdandet har potential att bli superhäftigt och verkligen fånga uppmärksamhet i Liverpool.

 2. Adri

  Avskyr den här låten mer och mer. I studioversionen var den liiiiiiiiiiiiiite härlig. Men live hörde jag plötsligt influenser från ett av mina hat-band: U2.

  Släng aldrig U2 på mig och spela förvånad när jag sågar det i bitar.

  Alla som är inblandade i detta bidrag bör skämmas ögonen ur sig. Det gör jag i alla fall – och då är jag bara ett vittne.

 3. Mikaela

  Orelaterat:

  Vill gärna höra er åsikt om den här låten. Den görs av gianmaria (som till min stora glädje deltar i årets San Remo, dock med annan låt alltså).

  För mig är det här 2022s bästa låt. Inte min genre men efter några lyssningar var jag helt fast. Förväntar mig inga superlativ från er eftersom ingen verkar glad i rap, men kul om nån hör vad jag hör.

  https://youtu.be/5QhYRfLTw1Y

 4. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Det är ju inte riktigt den genren jag brukar lyssna frivilligt på så jag blev faktiskt lite förvånad när jag märkte att det var förvånansvärt lättlyssnat. Språket var ju även det ett stort plus och som gjorde att det trots allt var behagligt att lyssna på. Inte min smak men inget jag stänger av om det skulle dyka upp. (Jag tror t.o.m. att det finns potential i bidraget så att med flera lyssningar så hade jag nog t.o.m. kunnat tycka riktigt bra om det). Tack så mycket för länken, roligt att lyssna på lite varierad musik. 😀

 5. Johanna

  Bästa valda låten såhär långt och än så länge är det här mina röster hamnar i semi 1.

  @Adri Ah! Jag älskar U2 men ser och hör absolut inga likheter med detta band och dem förutom att båda är från Irland…

 6. Mikaela

  @Pinglan Tack för svar! Ge den några lyssningar, den sätter sig. 🙂

 7. Adri

  Johanna: Absolut ingen karbonkopia men det är det där ”Tonight we…”-bryggan och skriket av ”We are one” som för tankarna till fruktansvärda hemska U2

 8. Micke

  @Johanna, härligt att höra dina ord om U2. Underbara. Jädrar så mycket Adri går miste om. Har lagt ut den här tidigare. För mig ett av tidernas största liveframträdanden. I synnerhet från 3.50. The Edge rules

  https://www.youtube.com/watch?v=SCKcULlEydo

 9. Micke

  @Mikaela, svårt att säga efter bara två lyssningar men absolut helt ok. Tycker definitivt inte att den är dålig. Mer åt andra hållet isf. Om inte annat så fick det upp längtan efter San Remo än mer 🙂 Åter igen…Hela San Remo. Ollies kamp i Estland. Sudden Lights kamp i Lettland och Harmonija Disonances kamp i Kroatien. Allt detta den 11/2. Om bara en av dem skulle vinna skulle jag bli nöjd. För att inte tala om hur nöjd jag skulle vara om mer än en av dem skulle vinna.

  Först nu San Remos alla dagar. Snälla gå tillbaka till verkligheten och ge oss inte mer skit som vinnaren förra året. Första gången någonsin Italien ställt upp med skit i ESC

 10. Mikaela

  @Micke, Tack för att du lyssnade!

  Jag är helt överens med dig angående Lettland och Kroatien. Och väldigt spänd inför San Remo, där jag hoppas hitta fler bidrag att ranka 8/10 eller mer.

 11. Denis

  Lutar mer åt att den inte är dålig än tvärtom..
  Visst var det kändisskap som gav dom seger. Men det var också ett bra framträdande, proffsigt. Visst fanns det bättre låtar men dom hade också sämre framträdanden.
  Tror ju inte Irland kommer nära final någon gång snart men det är ändå bättre än vad Irland brukar sända

 12. Micke

  @Denis, precis så som jag känner. Det är sannerligen inte det rätta Irland men det är iaf bättre än de brukar sända

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se