ESC2023 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 10:e februari, fortsätter Italien sin Sanremofestival, se kortfattad info nedan:

Fredagen den 10:e februari – ESC-show

Italien Italien: “Sanremofestivalen″ – Kväll 4:
Tid: kl. 20:40 CET – ca 1:30 CET – Plats: Rai 1 och raiplay.it
Förutsättningar: 28 covers av låtar från 60-talet till 00-talet
framförs av artisterna tillsammans med gästartister
Startfält & Startordning: Se “Inför Sanremo 2023: Kväll 1-4
Se tidigare resultat: “Kväll 1” – “Kväll 2 + Rankningen efter två kvällar” –
Kväll 3 + Rankningen efter tre kvällar
Schema: Se kvällsschemat för kväll 4 (inkl. gästartister) hos Sanremo_en Twitter

Sanremo 2023 – Kväll 4 – Coverkväll:
Sanremo 2023
(Grafik lånad av Sanremo_en Twitter)

Startordning:
1. Ariete + Sangiovanni
2. Will + Michele Zarrillo
3. Elodie + BigMama
4. Olly + Lorella Cuccarini
5. Ultimo + Eros Ramazzotti
6. Lazza + Emma & Laura Marzadori
7. Tananai + Biagio Antonacci & Don Joe
8. Shari + Salmo
9. Gianluca Grignani + Arisa
10. Leo Gassman + Edoardo Bennato
11. Articolo 31 + Fedez
12. Giorgia + Elisa
13. Colapesce Dimartino + Carla Bruni
14. Cugini di campagna + Paolo Vallesi
15. Marco Mengoni + Kingdom Choir
16. gIANMARIA + Manuel Agnelli
17. Mr. Rain + Fasma
18. Madame + Izi
19. Coma_cose + Baustelle
20. Rosa Chemical + Rose Villain
21. Modà + Le Vibrazioni
22. Levante + Renzo Rubino
23. Anna Oxa + Iljard Shaba
24. Sethu + bnkr44
25. LDA + Alex Britti
26. Mara Sattei + Noemi
27. Paola e Chiara + Merk & Kremont
28. Colla Zio + Ditonellapiaga

Schlagerpinglan: Då det inte är ESC-kandidat-bidragen som framförs i kväll så kommer jag inte att följa showen speciellt noga men den kommer att spelas i bakgrunden när jag sysslar med annat. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Italien i ESC 2023

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-show 2023-02-10”

 1. Mikaela

  Lyssnar mer Malta och börjar väl tycka Better in my sweater är rätt charmig ändå. Jag gillar att bandet satsar på ett lite eljest framträdande utan att göra det överplojigt.

  Brooke verkar vara en kompetent sångerska men jag avskyr hennes låt och framträdande med hela mitt hjärta. Detta hamnar i botten på min lista om det väljs.

 2. Mr A

  5. Mr. RAIN
  4. GIORGIA
  3. LAZZA
  2. ULTIMO
  1. MARCO MENGONI

  Nu har Marco vunnit varje kväll han varit med. Rätt självklar vinnare?

 3. Mr A

  Ovan är duetterna fredag kväll, eller duett, var en hel kör med Marco.

 4. Johanna

  @Mr A Enligt Sanremos presskonferens de hade igår på dagen vann Ultimo telefonröstningen på onsdagen så helt självklar ska man nog inte tro för rätta mig om jag har fel men när de fem superfinalisterna utsetts tror jag det är enbart telefonröstning som avgör!

 5. Micke

  Hmm…handlar det bara om dessa två så håller jag absolut på Marco Mengoni som har den bättre låten av de två. Ultimo hade dock gärna fått ersätta med sin röst i den låten. Faktiskt riktigt skönt att höra honom ta ton i denna värld av falsettnissar. Synd bara att det tar 2.30 innan det händer något i hans låt.

  MARA SATTEI alla dagar i veckan 🙂

 6. Micke

  Det finns en intressant frågeställning inför kvällens finaler. Det primära är ju givetvis det som är bra men om man ska utse årets sämsta låtskrivare, låtar och artister så är det fyra länder av de sju som har finaler som tar den kampen. Tar det i bokstavsordning.

  DANMARK: “Breaking My Heart“, Reiley

  MALTA: “Up“, Matt Blxck

  LETTLAND: “You said”, 24. Avēnija

  RUMÄNIEN: “Take You Home“, Ocean Drive
  ——————————–

  Den stora frågan då är…..vilken av dessa fyra är det absolut sämsta ESC 2023 den 11 februari?
  Har försökt lyssna igenom för att hitta vinnaren av denna titel men jädrar att det tog tid. Dels för all skrattkramp jag drabbades av. Det tog tid att komma över. Dels även kampen att hitta något förmildrande i låtarna som kunde ta dem ur denna kampen. DET VAR INTE LÄTT.

  Kände dock ganska tidigt i min kamp att Maltas representant skilde sig från övriga på ett sätt. Den är nog skriven med en blinkning, halvt på skämt. De tre övriga har dock nackdelen att de tar sig själva på allvar.

  Malta klarar sig ur kampen: GRATTIS

  Sen handlar det då om mina två stora hatobjekt. Mordförsök på världens bästa instrument gitarren som Lettland och Rumänien roar sig med och falsettsång som främst Danmark sysslar med.

  Mordförsök på gitarr är än värre för mig än falsettsång. Ska då kampen stå mellan Lettland och Rumänien? I synnerhet då även de har falsettnissar? Nej dessa två länder räddar sig ur kampen av en anledning. De har stunder i låten då de stryper gitarren och det blir tyst från den. Detta har inte Danmark med sin falsettnisse som maler på i tre hela minuter. Kampen är över.

  DANMARK vinner kanpen om finalernas absolut sämsta låt ikväll. Grattis Reiley
  ——————————–

  Då var det sagt och från nu är koncentrationen helt på det positiva denna kväll

 7. Micke

  Ska bara förklara en sak. Finns mycket i musik som jag ogillar. Det långt ifrån om man jämför med allt jag gillar. Ni här vet hur jag ogillar dutt dutt syntar och robotdansare mm. Försöker dock hålla ned mitt hat mot dessa så gott det går med respekt för andra på bloggen och deras smak. När det gäller dessa förklarar jag mest hur jävla illa jag tycker om detta och sen är det inget mer. När det dock gäller mordförsöken på gitarren och falsettnissar har jag dock svårare att hålla på detta för jag tycker så jädra illa om dem att jag har svårt att finna ord.

  Jag ångrar inte det jag skrev här ovan men om jag trampat någon på tårna så ber jag om ursäkt med handen på hjärtat.

  Kommer inget mer sånt nu som sagt. Nu handlar det om musik för mig 🙂

 8. Johanna

  @Micke Det värsta är att Reiley mycket väl kan stå som vinnare i Danmark ikväll för något säger mig att de tyvärr inte kommer välja Eyjaa.

 9. Mr A

  @Johanna, ok den lär ha bra chans iaf.

 10. Micke

  @Johanna, unga killar med dåliga låtar är alltid min skräck i ESC och MF. Man vet ju hur mycket de drar till sig en viss kategori röstare. Håller helt med dig tjejen. Detta är det jag är mer rädd för än något annat ikväll. Hade annars varit kul om Danmark valt Eyjaa. Man är ju inte så där jättevan vid att Danmark ställer upp med bra låtar.

  Men det är främst Ollie, Sudden Lights och Mara Sattei som gäller för mig ikväll. Men även Harmonija Disonance, Cheryl och just Eyjaa

 11. Johanna

  @Micke Sudden Lights har jag hopp att de kommer stå som vinnare iaf! Malta kommer välja Brooke (min värsta kategori av låtar) Danmark tror jag Reiley eller rockkillen(hoppas på honom isf) Estland kommer välja Alika men jag är inte mentalt förberedd för det.

  Italien lär det bli Marco eller Ultimo och jag hoppas verkligen det blir Marco isf.

  Kroatien kommer också välja fel för tror Damir Kedzo tar hem det (hemsk låt, duktig artist)

  Rumänien har jag ingen aning om men hoppas på Perinita Mea där iaf….

 12. Micke

  @Johanna, sex av mina topp tio tävlar ju i sex av de sju finalerna ikväll. Den jag tror har störst chans är Ollie i Estland. Tror även att Sudden Lights i Lettland, Harmonija Disonance i Kroatien och Eyjaa i Danmark har bra chans. Tyvärr tror jag de två största växarna Mara Sattei i Italien och Cheryl i Malta är chanslösa.

  Har allt mer märkt hur Sudden Lights och deras låt växer allt mer bland lyssnare. Glädjande nog t.o.m hos Adri nu. Kul 🙂

 13. Adri

  Johanna: Jag har ju tyvärr stora problem med Marco Mengoni (för jag har insett att problemet faktiskt är han, mer än låten – han har stora svagheter i både röst och karisma). MEN, jag kan på nåt lite gömt plan köpa vad man ser där. Om jag verkligen verkligen vill. (Kan dock inte lova värdig reaktion vid hans vinst).

  Men, jag har inte ens tänkt tanken på Damir som vinnare i Kroatien. Obehagsrysningar bara av tanken. Jag har tänkt tanken att “Nevera” kanske inte vinner, men att det isf skulle bli “Free Falling” – och även om den är långt bakom “Nevera” så är jag nog ändå ok med den 🙂

  Men Damirs låt är ju horribel. Gud jag hoppas innerligt du har fel.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se